‘t Steenbergen. Programma: 13.00 uur inloop en informele gesprekken met elkaar. 13.30 uur Privacy en informatiebeveiliging zijn actuele en complexe.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
WELKOM OP DE INFORMATIE-AVOND VAN:
Advertisements

Platform Binnenmilieu Scholen Frans de Haas Arnhem 15 februari 2012.
Samenwerken aan “rechtstreeks toegankelijke hulp”.
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Programma Welkom en doelen bijeenkomst Het gebouw, korte toelichting traject Waar staan we voor? Waar gaan we voor? Samenvatting met vragen en reacties.
Opbrengstgericht werken
Marc de Roos Amersfoort 29 november 2007 ID-game een ervaring in samenspel.
Onderwijsvraagstuk Kennisnet
Het portfolioproject van de AOC’s EduExchange 2006 Groene Scharnieren.
B IJEENKOMST NVTZ 26 maart PROGRAMMA  Ontvang en informele ontmoeting  Welkom door Marius Buiting (16.30u)  Introductie door  Alice Makkinga.
Toetsbeleid en digitaal toetsen casus HvA
Informatiemanagement
Informatievaardigheden
“Help mij het zelf te doen”
Basisschool Wagenborgen.  Ouderavonden  Gezamenlijke teamvergaderingen.
Informatieavond Het Kompas Woensdag 15 april 2015.
What the #hack?! privacy Job Vos – jurist, FG en privacy-expert Kennisnet MBO Raad 22 april 2015.
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
Loopbaan oriëntatie en begeleiding. Les 5: Zelfstandig & samen werken Doelen: Rond vandaag jullie onderdeel van ‘Project Ouderavond’ helemaal af. Zorg.
MakeTech Platform-Allianties Basisscholen. MTP-Allianties BSO  Idee geboren tijdens in regio Hoge Dunk, tijdens een seminar in 2009 (naast vele andere.
Start event Nul op de Meter Twentse corporaties. Programma Opening Onderdeel 1 9:05-09:45 uur: initiatief, ambitie en aanpak a. Toelichting op het initiatief.
Informatiebeveiliging in het onderwijs. Doel 1.Informeren over de rol van Edustandaard ten aanzien van informatiebeveiliging 2.Doorspreken over de rol.
Informatiebeveiliging in het onderwijs. Doel Bespreken van…. Wat moet de rol van Edustandaard zijn ten aanzien van informatiebeveiliging binnen het onderwijs?
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Keuzethema: differentiatie
SLO ● nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Talentontwikkeling op school Het ontwerpen van een programma voor talentontwikkeling door (aankomend)
Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Presentatie krimp en leefbaarheid 7 februari 2013.
Opleiding van gespreksleiders. Betekenis Bij informele gespreksbijeenkomsten zonder professional kunnen onveilige of ongewenste gespreksmomenten ontstaan.
Koffieochtenden met professional. Betekenis * Ouders hebben soms te weinig zelfvertrouwen. * Ouders kunnen veel steun hebben aan elkaar; deze mogelijkheid.
Toelichting en uitleg bij deze tool  Hoe is deze tool tot stand gekomen? Tijdens het MT van verschillen (V)SO scholen in het midden van het land. Naast.
REGIO RONDE NAJAAR 2015 Bergen op Zoom, 21 oktober 2015, uur Dagvoorzitter: Maartje Janssen.
Toelichting op het ontwikkelen van digitale content.
Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Presentatie krimp en leefbaarheid 13 november 2012.
ICC Module Portfolio Bijeenkomst 1 Datum Naam trainer / instelling.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
Landelijke raad 11 juni 2016 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
Hoe koppel je preventie voor kinderen aan een aanpak voor ouders?
Conexus Knoopdag Welkom.
Welkom en programma 17:15 – 17:30 uur Inloop en ontvangst
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
Ouderbijeenkomst 20 juni 2017
Werkgroep OPP van SWV Apeldoorn PO
Toelichting Gebiedsgerichte aanpak
Tevredenheidsonderzoek Totaal aantal deelnemers: 56
Netwerkbijeenkomst ronde 3
Business Informatie management / Functioneel beheer middag
VBG bijeenkomst regio Oost
‘Ontwikkelen doen we samen’
Ouderavond 3 Havo 3 oktober 2017
BVMBO: Aan de slag met collegiaal leren!”
welkom op onze Koffieochtend Plagen & Pesten
Analyse jaarverslagen RvC
INFORMATIEBEVEILIGING EN pRIVACY Borgesiusstichting
Ouders en school samen Maart 2016
Training Vergaderen Een project van: In opdracht van:
Ambassadeursnetwerk Jan Bartling, Leo Bakker 27 september 2017.
Schouwen van de openbare ruimte
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
Analyseren, ontwerpen en evalueren van projectonderwijs Bijeenkomst 3
Doelgroep kwijt Kijkende naar de doelgroep EVB+ lijkt het wel of we onze doelgroep kwijt zijn. Zoek je op internet naar bijvoorbeeld LVB+ dan krijg je.
Ondersteuning implementatie Triagewijzer acute ggz
Ouderavond 3 havo 18 september 2018
Intervisie.
Analyse jaarverslagen RvC
Meld u aan als lid van de Ouder Advies Raad (OAR)
IBP en AVG, wat moet wij er op school mee?
Talentontwikkeling op school Het ontwerpen van een programma voor talentontwikkeling door (aankomend) leraren.
Talentontwikkeling op school Het ontwerpen van een programma voor talentontwikkeling door (aankomend) leraren.
Privacy 0-meeting Deze rapportage is interactief gemaakt!
Transcript van de presentatie:

‘t Steenbergen

Programma: uur inloop en informele gesprekken met elkaar uur Privacy en informatiebeveiliging zijn actuele en complexe thema’s voor scholen. Hoe borg je die thema’s op een praktische en eenvoudige wijze in de bestaande activiteiten zodat de aandacht vooral op het onderwijs zelf gericht kan blijven? Door het zetten van een aantal simpele stappen is het mogelijk privacy en informatiebeveiliging te vereenvoudigen en kan één aanpak worden gemaakt voor een veilige ict omgeving die voldoet aan de privacy wetgeving. Er zijn al bouwstenen voor zo’n aanpak ontwikkeld én in ontwikkeling. Hoe zet je de eerste stappen op de weg van IBP (informatiebeveiliging en privacy)? Tijdens de presentatie gaat Job Vos in op een aantal actuele ontwikkelingen voor scholen rondom privacy. Naast een compacte stoomcursus ‘wet bescherming persoonsgegevens voor dummies’, wordt er stilgestaan bij het privacyconvenant dat vorig jaar door de PO-Raad en VO-raad is afgesloten met de leveranciers van digitaal leermateriaal. Ook wordt de wet meldplicht datalekken behandeld. Bij de presentatie is er ruimte voor vragen, en worden er praktijksituaties meegenomen. ( Zie ook de bijlagen waarin twee van onze scholen een casus voorleggen aan Job ) Job Vos is jurist en adviseur privacy bij Kennisnet. Hij ondersteunt en adviseert de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad bij vraagstukken rondom bescherming en uitwisseling van leerlinggegevens.

Programma: korte pauze met een drankje en gelegenheid om informeel met elkaar te spreken Vernieuwd toezichtkader inspectie 2017 ( Zie bijlage ) Onze collega Peter van Rijmenam deelt met ons zijn ervaringen met betrekking tot de mogelijkheden om zodanig vroeg te kunnen anticiperen op het nieuwe toezichtkader van de onderwijs inspectie, dat het mogelijk wordt om de resultaten positief te beïnvloeden. Natuurlijk is er ruimte voor vragen uit de groep. Slogan: Hoe houd ik de Inspectie buiten de deur - Kwaliteitszorg en borging van Kwaliteitszorg - Early Warning Sytem - Bewustzijn in alle lagen van de school - Instrumenten

Programma: korte pauze met een drankje en gelegenheid om informeel met elkaar te spreken Casuïstiek ronde. Iedere deelnemende school kan zijn casus voorleggen aan de aanwezige schoolleiders en coördinatoren. Oplossingen en ideeën worden met elkaar geformuleerd en eventuele uitwerkingen op schoolniveau kunnen met elkaar worden besproken en of afgesproken. John zal een en ander coördineren waar nodig Ravelijn presenteert… Zoals gebruikelijk zal dit onderdeel worden vormgegeven door de organiserende school Afronding en vaststellen eventuele nieuwe onderwerpen volgende bijeenkomsten Gezamenlijke afsluiting en informele uitwisseling bij de maaltijd.