De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Doelgroep kwijt Kijkende naar de doelgroep EVB+ lijkt het wel of we onze doelgroep kwijt zijn. Zoek je op internet naar bijvoorbeeld LVB+ dan krijg je.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Doelgroep kwijt Kijkende naar de doelgroep EVB+ lijkt het wel of we onze doelgroep kwijt zijn. Zoek je op internet naar bijvoorbeeld LVB+ dan krijg je."— Transcript van de presentatie:

1 Doelgroep kwijt Kijkende naar de doelgroep EVB+ lijkt het wel of we onze doelgroep kwijt zijn. Zoek je op internet naar bijvoorbeeld LVB+ dan krijg je bijna 2,5 miljoen (cijfers hierboven in 1000den). De zoekresultaten van de EVB steken daar dan maar mager bij af.

2 Bestaande netwerken Verder is er van alles op internet te vinden over mensen met een verstandelijke beperking er zijn platforms, ouder, en belangenverenigingen, en websites specifiek over ouderen, mensen met autisme, jeugd Mensen zijn over het algemeen erg positief over deze plekken waar een vereniging van kennis, kunde en ervaringen plaatsvind. Veel verenigingen en platforms bestaan al jaren, hebben actieve leden en zijn fijne ontmoetingsplekken voor degene over wie het gaat, hun verwanten en professionals. Over onze doelgroep EVB+ is eigenlijk niet iets dergelijk te vinden op internet. Maar niet alleen op het internet is onze doelgroep ondervertegenwoordigd. Wat als je als jonge professional begint in de verstandelijk gehandicapte zorg, wat heb je dan geleerd, hoeveel aandacht is er geweest voor deze groep kinderen en volwassenen? Vaak hoor je van stagiaires, dit is mijn eerste kennismaking met… Maar ook als je al langer in het veld werkt ben je vaak genoodzaakt om zelf een vertaalslag te maken van informatie over bijvoorbeeld LVB naar EVB+.

3 Toch zien wij als professionals de doelgroep maar al te goed.
Ahmed die nieuwe begeleiders de tent uit vecht, Frank die de wereld zo spannend vindt dat hij het liefst de hele dag in zijn stoel zit met zijn knuffel, Anna die vooral bang is voor haar eigen zelfverwonding. En zo zal iedereen vandaag aanwezig op dit symposium met zijn eigen Ahmed en Anna’s in gedachten hier naar toe gekomen zijn.

4 Het begin Zo waren er vorig jaar op het Symposium In contact georganiseerd door Pluryn ook een heel aantal mensen bijeen. Om kennis te vergaren om de zorg aan hun cliënten beter vorm te gaan geven. Er was veel onderlinge herkenning en men vond het zeer waardevol om informatie te delen. Die dag is het idee ontstaan om een middel te vinden waar permanent de doelgroep in de aandacht staat. Dit was het prille begin van het Platform EVB+. Afgelopen jaar hebben diverse mensen van 10 verschillende organisaties elkaar gevonden en is er vorm gegeven aan het platform EVB+. Er is nagedacht over het doel en de vorm van het platform. Daarnaast hebben we samen casussen uitgewisseld. We hadden tijdens 1 bijeenkomst gepland 2 casussen te bespreken, maar uiteindelijk hadden we al bijna tijd te kort voor 1. Dat zullen jullie vast herkennen, als je eens echt te tijd hebt/neemt dan is er zoveel met elkaar uit te wisselen, dan wanneer je in de waan van de dag beslissingen neemt of zaken eens overdenkt.

5 Het platform Het platform EVB+ wordt een kennisnetwerk waar kennis en ervaringen gedeeld en met elkaar verbonden worden. Daarbij staan een aantal kernwoorden centraal: Ontmoeten: professionals kunnen met elkaar in contact komen, natuurlijk ook online – komend jaar zal de website vorm gaan krijgen. Delen: casuïstiek aan elkaar voorleggen – delen van mooie voorbeelden en moeilijke vraagstukken. Een centraal secretariaat gaat het delen van informatie, het beantwoorden van vragen een extra impuls geven. Thema’s en vakgroepen: deze onderdelen van het platform gaan volgend jaar meer vorm krijgen Vakgroepen (monodisciplinair) en themagroepen (multidisciplinair) die georganiseerd zijn rond een thema. Vakgroep zijn monodisciplinair vormgegeven. Een voorbeeld daarvan: logopedisten die het samen hebben over behandelmethodieken, wat gebruik je / hoe in te zetten. Themagroepen zijn multidisciplinair en komen dus samen rondom een specifiek thema: werk, dagbesteding, vrije tijd, hoe geef je daar goed invulling aan? Huisvesting, hoe ziet een fijne woonomgeving er eigenlijk uit?

6 Komend jaar gaan we verder met het vormgeven van het platform, iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen. Interesse kan kenbaar gemaakt worden via…. Een ultiem middel om kennis en ervaring uit te wisselen is natuurlijk een symposium. Naast het in de steigers zetten van het platform is er afgelopen jaar ook al hard gewerkt aan het organiseren van deze dag. Vandaag hoeven we niet te zoeken naar onze doelgroep, die zit in onze hoofden/harten en komt vandaag volop aan bod. Tijdens dit congres gaan we doen waarvoor het platform bedoeld is, kennis uitwisselen. We horen graag de mooie verhalen en lastige vraagstukken. Zodat we onze zorg aan Ahmed, Anna en Frank weer een stukje beter kunnen maken. Namens alle deelnemers aan het platfom wens ik jullie een hele fijne dag!


Download ppt "Doelgroep kwijt Kijkende naar de doelgroep EVB+ lijkt het wel of we onze doelgroep kwijt zijn. Zoek je op internet naar bijvoorbeeld LVB+ dan krijg je."

Verwante presentaties


Ads door Google