Deep calls to deep. 27 Waarom zegt u, Jakob, en u, Israël: ‘Mijn weg is verborgen voor de HEER, en wat mijn recht is, ontgaat mijn God.’

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
GOD is liefde.
Advertisements

Ik wens je De kracht van god.
1. Jezus laat zijn wonden zien
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Zonde, de grootste vijand
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Studiedag “Screening versus roeping?” MCNL – Amersfoort
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Godsdienst.
Nooit meer alleen Ook al gaat mijn weg door een diep Dal van duisternis heen, Uw liefde drijft de angst uit in mij. Ook al loop ik vast, overvallen Door.
Gezang 186: 1, 3 en 5 Ned. Herv. Bundel 1938
Groot is uw trouw, o Heer opwekking 123
Zingen Vers 1 Wie mat de waatren in zijn holle hand,
Zingen Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader.
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
Godsdienst 1 1.
WELKOM OP TOV!.
Is het allemaal wel waar?
WELKOM TOV’ERS.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
To be a Christian without prayer is no more possible than to be alive without breathing.” – Martin Luther King.
Mijn antwoord op jouw vragen is dat Ik de schepper ben.
20 juli 2014 Rotterdam. het voorgaande in Romeinen toen de kinderen (=Jakob en Ezau) nog niet geboren waren en goed noch kwaad hadden gedaan.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Preek Jakobus 2:
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Zingen Vers 1 Welzalig hij wiens zonde is vergeven,
Seizoenen van het leven Het seizoen van wachten.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Vers 1 Komt, laat ons juichen voor de HEER, een lofzang zingen, Hem ter eer, met snarenspel Hem blij begroeten. Wij prijzen Hem die redding biedt, de rots.
Vers 1 Lof zij den HEER, goed is het leven als 's Heren lof wordt aangeheven. Lieflijk en recht te allen tijde is 't onze God ons lied te wijden. Hij bouwt.
Welkom.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Geloof is je inlogcode Op zoek naar God?.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Hoe kan je kracht worden vernieuwd… op weg naar een hoger doel.
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
terug naar het paradijs
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
Vragen een eeuwige God is de HEER Hij is een goddelijke Persoon: Vader uw Man en uw Maker, 54: 5a.
Protestantse gemeente De Hoeksteen te Benthuizen Voorganger: ds. Wil Bettenhaussen Orgel: Ben Veldstra 24 januari 2016 Aanvang: 10 uur.
24 januari 2015 Den Haag. Nebukadnezar  machthebben van het Babylonische rijk en verwoester van de tempel & Jeruzalem 2Kronieken 36  het gouden hoofd.
In deze dienst zal Ds. A.P. Feijen voorgaan Na de zegen zingen we Ps. 33: 3, 4 Schriftlezing: Luk. 12: 1 – 7 Tekst: Zondag 9.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Hoe kan je kracht worden vernieuwd… op weg naar een hoger doel.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
De koperen slang!. Heer’, wij komen vol verlangen, op Uw roepstem naar Uw dis, want door schuld met schrik bevangen zoekt ons hart vergiffenis: slechts.
Heb de HEER lief met heel je leven – Deuteronomium 6 HEB JE HEER LIEF MET HEEL JE LEVEN Heb hem lief, met heel je leven. Hem alleen! Neem de jeugd mee.
Levenskracht in overvloed
Thema: Dat bepaal ik zelf wel? Zondag 23 juli 2017 Liturgie ♪ 89: 4,5
Dankbaarheid.
Hoop in Jezus ‘t Veerlicht Kerst 2016.
Gelovend leven = … 1.
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Bidden om de hemel op aarde
Jesaja 40: Jakob, waarom zeg je – Israël, waarom beweer je:
Weet u hoe groot God is? De onderstroom Wat weet je eigenlijk van God?
Wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht:
Transcript van de presentatie:

Deep calls to deep

27 Waarom zegt u, Jakob, en u, Israël: ‘Mijn weg is verborgen voor de HEER, en wat mijn recht is, ontgaat mijn God.’ 28 Weet u het niet of hebt u het niet gehoord? De HEER is een God van eeuwigheid, Hij heeft de verste hoeken van de aarde geschapen. Hij wordt niet moe noch uitgeput, zijn inzicht is niet te doorgronden. 29 Hij geeft de vermoeide weer kracht, en de onvermogende een overvloed aan macht. 30 Ook wie jong, is wordt moe en raakt uitgeput, en jonge mannen kunnen zeker bezwijken, 31 maar zij die hopen op de HEER, vernieuwen hun kracht en slaan hun vleugels uit als adelaars; zij lopen en worden niet moe, zij rennen en raken niet uitgeput.

Catechisatie

Hoe je je leven invult en wat voor rol God daarin heeft, hangt in grote mate af van hoe je Hem ziet.

Amazing

Wie heeft de hemelen gemeten?

Wie heeft de bergen gewogen

Wie kent alle sterren bij naam?

Wie heeft God raad gegeven?

Niet genoeg hout

Macht van volken

Met wie wil je mij vergelijken, zegt de Heilige, aan wie ben ik gelijk te stellen?

De grootte van je geloof hangt af van de grootte van je God

Bekrompen

Oppervlakkig

“Oppervlakkigheid is de vloek van onze tijd. Het dogma van onmiddellijke behoeftebevrediging is een groot geestelijk probleem. De grote nood vandaag is niet meer intelligente mensen, of meer begaafde mensen, maar meer diepe mensen.” ~Richard Foster

Diep

…binnengegaan was in het Heiligdom, en met de ogen van het hart gestaard had naar het Wonder dat God is.

Vreugdevuur

‘Mijn weg is verborgen voor de HEER, en wat mijn recht is, ontgaat mijn God.’

Weet u het niet of hebt u het niet gehoord? De HEER is een God van eeuwigheid, Hij heeft de verste hoeken van de aarde geschapen. Hij wordt niet moe noch uitgeput, zijn inzicht is niet te doorgronden. Hij geeft de vermoeide weer kracht, en de onvermogende een overvloed aan macht. Ook wie jong, is wordt moe en raakt uitgeput, en jonge mannen kunnen zeker bezwijken, maar zij die hopen op de HEER, vernieuwen hun kracht en slaan hun vleugels uit als adelaars; zij lopen en worden niet moe, zij rennen en raken niet uitgeput.

1) Hij wijst ons terug naar God

2) Hij wijst ons een houding van het hart

1) Hij wijst ons terug naar God

Weet u het niet of hebt u het niet gehoord? De HEER is een God van eeuwigheid, Hij heeft de verste hoeken van de aarde geschapen. Hij wordt niet moe noch uitgeput, zijn inzicht is niet te doorgronden. Hij geeft de vermoeide weer kracht, en de onvermogende een overvloed aan macht. Ook wie jong, is wordt moe en raakt uitgeput, en jonge mannen kunnen zeker bezwijken, maar zij die hopen op de HEER, vernieuwen hun kracht en slaan hun vleugels uit als adelaars; zij lopen en worden niet moe, zij rennen en raken niet uitgeput.

“God is niet een geloof waarover je je instemming uitspreekt. God wordt een realiteit wie je intiem kent, elke dag ontmoet, wiens kracht jouw kracht wordt, wiens liefde jouw liefde. Leef dit leven van de aanwezigheid van God lang genoeg en als iemand je vraagt ‘Geloof jij dat God bestaat’, zou je jezelf kunnen horen antwoorden: ‘Nee, ik geloof niet Hij bestaat, ik weet dat Hij bestaat.’” ~Ernest Boyer, Jr.

2) Hij wijst ons een houding van het hart

zij die hopen op de HEER, vernieuwen hun kracht en slaan hun vleugels uit als adelaars; zij lopen en worden niet moe, zij rennen en raken niet uitgeput.

zij die wachten op de HEER, vernieuwen hun kracht en slaan hun vleugels uit als adelaars; zij lopen en worden niet moe, zij rennen en raken niet uitgeput.

Nog steeds…