De coach in het onderwijs Georganiseerd door het ouderplatform HAVOplus.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Samen op weg naar je eigen toekomst. Open voor talent Kleinschalig en gedegen Op maat en interessant Aanspreekbaar en betrokken Sociaal emotioneel dichtbij.
Advertisements

GOMARUS COLLEGE ASSEN. 2 DE DEELNAME  We wilden vanuit de oude situatie als school een nieuwe start maken t.a.v. ons kantine aanbod en beleid. We hebben.
Verantwoordelijke Leni.
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Swv V(S)O Eemland Baarns Lyceum 14 oktober 2013.
Kansen Voor Jongeren Voorlichtingsbijeenkomst 26 maart 2012.
PROGRAMMA WORKSHOP Wie zijn wij en wat doen we: (30 minuten)
WMO en de kerken.
KAIRO K ennisontwikkeling A utismebehandeling en I ntegratie R egulier O nderwijs Naar het Middelbaar Beroepsonderwijs met ASS Anja Hagenaars, sectordirecteur,
Passend Onderwijs Noord-Limburg November 2013
Een gezamenlijke uitdaging!
Zes uitgangspunten voor een goed pedagogisch klimaat
Overleg loont: met kwetsbare kinderen en jongeren op weg.
NATUUROUDERS Provincie West-Vlaanderen Dienst NME
OUDERS VOOR INCLUSIE. WIE ZIJN OUDERS VOOR INCLUSIE ? Vereniging van en voor ouders Voor alle ouders van kinderen, ongeacht hun handicap We zijn vooral.
Terugkoppeling OLB Collegagroep zorg Valérie De Smet 16/1/2014.
Presentatie Continuümconcept
Ouderbetrokkenheid op het MBO
First ID project Huygens College
Van harte welkom namens
Welkom op deze informatie- Over groep 8 en het voortgezet onderwijs
Welkom Informatieavond 26 maart Doel: Doel: Aan het einde van deze bijeenkomst zijn jullie in hoofdlijnen geïnformeerd over: de wijze waarop wij.
Algemene ouderavond Leerjaar 1 Augustus 2013
Invoering van HGW en het werken met groepsplannen
Mentor Andrea. Doel : Via werkplekleren ondersteuning bieden aan doelgroepmedewerkers om uit te groeien tot een goede begeleider van jonge kinderen.
Praktische adviezen voor de onderwijssituatie
Uw gemeente & mensen met een beperking
Ontwikkelwerkplaats Jeugdzorg en Passend Onderwijs
Verdringing: Vrijwilligerswerk in veranderende tijden
Bijeenkomst voor (G)MR passend onderwijs
Van groep 8 naar klas 1 Paul Koolen muziekdocent
Communicatie met ouders
Crisis en het domino-effect
Paul Andreoli & Benno Wiegers
Oranje Route 23 oktober Van harte welkom namens Locatie Thornstraat Locatie Wertastraat Locatie Parklaan Het College Cranendonck.
Handelingsgericht werken en de rol van de zorgcoördinator
Algemene ouderavond Leerjaar 1 September 2014
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Het Land van de Ouderbelangen en het Inclusieve Onderwijs Peter Hulsen, Landelijke Ouderraad Jeroen Veltheer, stichting Volgbaar Onderwijs (voorheen ouderplatform.
Dyslexie op de Rientjes Mavo
Welkom op de ouderavond V23 22 september Doel van de avond Kennis maken met de mentor Informatie over school en eerste weken in de klas Uitwisselen.
workshop Fraude voorkomen in het Sociaal Domein
Kansen voor transformatie
Houtens : welkom, begroeting en ontmoeting
‘De OR maakt afspraken over meer banen voor mensen met een beperking’ ‘Collega’s maken het verschil – Hart voor arbeidsbeperkten – 24 november, Scheveningen.
School en samenleving kwartaal 1 schooljaar 2012/2013 docent: Pascal van Schajik medsite: schpa
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Sowebatraining bovenbouw. Doel van de Sowebalessen! Het aanleren van sociaal competent gedrag en de daarbij behorende vaardigheden Het aanleren van sociale.
Gastvrije Social Media Communiceren met uw omgeving. twitter.com/nbovtweets facebook.com/nbovbakkerij youtube.com/nbovbakkerij.
VGN ledenbijeenkomst Samenwerking Zorg en Onderwijs 13 oktober 2011 Marc Cantrijn PO-Raad Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs.
Welkom Module Autisme in de Sport. Programma Voorstelrondje Doel Autisme en sport Structuren Vragen.
Psychosociale behoeftepeiling versus aanbod van zorg aan adoptief-pleegkinderen met FAS(D) Margreet Wolthuis, student toegepaste psychologie.
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
Zorg voor peuters Vroeg Erbij in Assen Zorg voor jonge kinderen.
Autisme in het Voortgezet Onderwijs Conferentie Passend Onderwijs 11 november 2009.
Uitkomsten van de enquête van ouders Maart 2014 De stelling was: Oudergesprekken vind ik belangrijk, ik ga daar naar toe. Gemiddelde score t.o.v. het.
Sociale participatie en MSS Bladel Harry Michon - projectleider zorgvoorbetertraject Sociale Participatie Trimbos-instituut
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Passend onderwijs.
Netwerkbijeenkomst Passend Onderwijs en SBO+
WELKOM
Inzet VHT bij ambulante hulpverlening aan LVB gezinnen
Bijzonder onderwijs – Bijzondere zorg
Werkgroep Dyslexie-Onderwijs
Praktische adviezen voor de onderwijssituatie
Presentatie voor teams Oktober 2018
Scholenmarkt 17 mei 2017 OBS ‘t hout.
Onderwijs en zorg bij SOi Groningen
Oranje route avond 8 oktober 2019.
Transcript van de presentatie:

De coach in het onderwijs Georganiseerd door het ouderplatform HAVOplus

Sprekers : Heleen Hartholt Coördinator Inclusie Stichting Perspectief Liset Smit haar verhaal over de rol van de coach Georganiseerd door: Hinke Ann Eleveld (ouder) Marijke Mulder(ouder)

Agenda Opening, wat en wie is ouderplatform HAVOplus Actuele zaken, supportouders ”Wanneer ga ik erbij horen?” Heleen Hartholt Een coach in het Voortgezet Onderwijs door Liset Smit, Pauze Praktisch, hoe regelde het oudercollectief de coach, financiën, personeel aannemen en verder ervaring Basis en Voortgezet Onderwijs en wat als t fout gaat Tips, vragen en uitwisseling Sluiting

Onze website

De doelgroep Slimme kinderen, met een gedragsbeperking, waardoor ze niet op hun eigen niveau tot leren komen. Maar eigenlijk is ieder kind welkom, die deze extra aandacht nodig hebben Doel: Dit welkome onderwijs overal in Nederland, zodat kinderen in hun eigen omgeving naar school kunnen.

Concrete acties naar/op scholen Dr Nassaucollege in Assen Harm Jan Zondag Juniorcollege in Groningen De coach

Politieke beïnvloeding Landelijk: contacten 2 e kamerleden » Passend onderwijs »Reageren op landelijke ontwikkelingen, zoals PGB vermindering Provinciaal »HAVOplus maakt gebruik van inspraakprocedure van de PROVINCIE GRONINGEN op het ontwerp JONG IN GRONINGEN Gemeentelijk »WMOO in Groningen »WMO in Assen

Wij hebben te bieden: HAVOplusfolder Structuur, veiligheid, duidelijkheid en voorspelbaarheid SUPPORTouders –Bieden hun expertise aan school en ouders aan. Interactieve website Luisterend oor/ inloopochtenden Bijeenkomsten voor ouders en andere geïnteresseerden

”Wanneer ga ik erbij horen?” Stichting Perspectief, die vindt en nastreeft dat iedereen erbij hoort en welkom is in een inclusieve wereld. door Heleen Hartholt Coördinator Inclusie Stichting Perspectief

Het verhaal van de coach Van Liset Smit. Voorgelezen door Jan Steenhuis

PAUZE Tot 20.40

Praktisch Hoe realiseerde men de coach op het Harm Jan Zondag? Door Hinke Ann Eleveld

Voorwaarden voor het coach traject School, dwz. directie en team! moeten mee. In woord en daad. Openstaan voor “vreemde ogen” Docenten moeten geschoold worden op beperkingen van kinderen en openstaan voor passende benaderingen van ieder kind, aangedragen door bv ouders of andere deskundigen. Bereid zijn leer en leefomgeving binnen school aan te passen aan kind, ipv andersom. Lokatie voor coach Kinderen moeten een PGB hebben, dus ook een diagnose. Deelname ouders, plus inzet en betrokkenheid (vertrouwen. Regelmatig contact.) Financiën moeten goed geregeld worden. (kan uitbesteed worden) Coach, personeel moet gezocht worden (,,

Aandachtspunten De begeleidingsdoelen van de coach, gaan uit van de thuissituatie. Aanvullend en ondersteunend voor het kind. Beslist niet gericht op onderwijs. (dat is nl de taak van school en RENN4) Achtervang voor Coach, begeleiding, methodiek, helikopterview. Afstemming coach, mentor, docent, zorgteam, Ambulant begeleider ea Mondige ouders, zeer betrokken bij hun kind Erkenning van de expertise van ouders

Op de basisschool Vertrouwen om te mogen coachen Zelf zorg regelen rond je kind Hinke Anne Eleveld

Op het Voortgezet Onderwijs Zelf coach zijn van je kind, gedurende het schooljaar. Soms een zorgzame school, met net die structuur en enzovoort, waardoor naast een goede mentor op school niets nodig is. Huiswerkbegeleiding thuis. Marijke Mulder

De vrees van vele ouders met een speciaal kind Dreiging schorsing Wat als het dan toch fout dreigt te gaan? Project Passer Prive onderwijs Thuisonderwijs Boerderijschool Werkgroep Acting Out