Studie proeverij Multiple Choice  Keuze A  Keuze B  Keuze C  Keuze D.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Fouten, gebreken en ziekten in wijn
Advertisements

Voltooid tegenwoordige tijd
Vinificatie zoete en versterkte wijnen
Commanderij Osiris stelt voor : Rode Wijnen uitCalifornia.
Anna Kostenko was born in 1975 in Kiev, Ukraine, and has lived and worked in Cracow, Poland since She graduated from the Academy of Fine Arts in.
Productie Wijn.
VINIFICATIE SVH Wijncertificaat.
DE DRUIVENSTOK SVH Wijncertificaat.
RODE WIJNBEREIDING SVH Wijncertificaat.
VINIFICATIE VAN WIJNEN.
One Last Tour ’12 ZiggoDome Amsterdam. Sfeerimpressie.
Wine for Dummies Joery De Lille.
Domaine Petit Désiré Vrij groot domein in Pupillin gesticht in 1932 door Désiré Sinds geruime tijd staan nu de twee zonen Gérard en Marcel aan het hoofd.
Alkoomi Frankland River – Western Australia 2005 – Cabernet Sauvignon 2005 was een heel mooi wijnjaar met milde temperaturen ook tijdens de zomer maar.
Wijnkennis.
Commanderij Osiris stelt voor : ‘Pommard’ ‘een A.O.C. presentatie uit Bourgogne’
The Passive Voice de lijdende vorm.
Lesson 9.
Chardonnay.
Past Simple Onvoltooid verleden tijd Regelmatige werkwoorden:
Powerpoint presentatie Beaujolais Primeur
Klimaat en landbouw 3.2 Voedselvoorziening in Nigeria
Wijn.
Wijn Het proces.
Proeverij Zuid Afrikaanse wijnen
Twaalf maanden van het jaar met weerspreuken.
P.Damen / rocmondriaan. De naam vertelt of het gaat het om een merknaam of een Château (alléén AOC- wijnen) of Domaine wijnen in de Bourgogne.
© 2014, Wijnkennis 1 Sancerre – Wijnen van een inspirerende terroir [For headings highlight from here to here]
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
Port/spijs proeverij 23/10/2015 Door Jaco en Dianne van den Berge Wines4u V.O.F.
Religie het geloof in God of in goden
Washington Estate Eric Merny, Erik De Knop, Willy De Pauw Commanderij Brussel Vlaamse Wijngilde 26 februari 2016.
Top Australië, maandag 24 maart Australië Australië ligt, met een oppervlakte van bijna 8 miljoen vierkante kilometer, “Down Under” omringd door.
OUDE CULTUUR – JONG LAND Ethymologie Libanon “Laban” (Aramees)  Het Witte Gebergte Geschiedenis 1920: mandaatgebied van Frankrijk 1943: binnenlands.
Koala.
Valtelina-2, maandag 26 Oktober wijngebieden.
Present perfect (voltooid tegenwoordige tijd). De present perfect simple bestaat uit een vorm van have + voltooid deelwoord. He has refused I have just.
BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina.
Druiven & regio’s Wie denkt dat het runnen van een wijndomein een luizenleventje is ,zal bedrogen uitkomen. Het is een stevig boerenbestaan en er zal.
IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk
Van druif tot wijn merlot sauvignon blanc cabernet sauvignon syrah chardonnay gamay malbec chenin blanc riesling viognier sangiovese tempranillo.
IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk
ROOD ZACHT & FRUITIG Kaneel schillen aardbei bloesem braam bessen kersen pruimen framboos jam roos Proef ik nu kersen of bramen, klein zacht rood.
Zuid-Westen Lode & Fons
ROSÉ rosé kleurstoffen aardbei bloesem braam bessen kersen pruimen framboos jam roos Roséwijn wordt gemaakt van blauwe druiven, soms in combinatie.
Past Simple vs Present Perfect
Luxemburg SVH Wijncertificaat.
Het maken van rode wijn : de assemblage
Zwitserland SVH Wijncertificaat.
Wijn.
ROOD VOL & KRACHTIG zwarte bessen truffel tabak peper paddenstoelen leer gerookt bramen aarde thee tabak paprika kruidnagel Proef ik nu.
ZOET Sinaasappel lijm peer mango perzik gedroogd fruit viooltjes vijg vanille munt chocola abrikoos Hoe maakt de wijnmaker de wijn eigenlijk.
1. Introductie maïs Voedergewassen.
Formatieve toets thema 2
Wijnclub “Edelrot” 5 maart 2019 Cabernet Sauvignon
Past simple vs present perfect
Transcript van de presentatie:

Studie proeverij Multiple Choice  Keuze A  Keuze B  Keuze C  Keuze D

Herken de Druif Indrink wijn Herkomst : Italië Zoek de juiste combinatie 1.ArneisA. Apuglia 2.VedicchioB. Sicilia 3.CorteseC. Alto Adige 4.TrebbianoD. Piemonte

Herken de Druif 2 e poging Indrink wijn Herkomst : Ergens waar wijn gemaakt wordt Zoek de juiste combinatie 1.MerlotA. Oostenrijk 2.Cabernet SauvignonB. Frankrijk 3.GamayC. Amerika

Herken de Druif laatste poging Indrink wijn Herkomst : Ergens waar wijn gemaakt wordt 1.Australië 2.Amerika 3.Zuid Afrika 4.Italië

Domaine de Courteillac 2004 – 2006 – 2007 –

Waardering Oogstjaren 2004 : 15 De druiven rijpten in 2004 langzaam maar regelmatig. De temperaturen lagen in september en oktober hoger dan normaal. Conclusie :Late oogst, overvloedig weinig concentraat 2005 : 19 Top jaar. Veel zonneschijn. Veel mindere opbrengst per ha door fors snoeien. Soms overrijpe druiven geoogst : 16 Slecht jaar Veel regen in augustus en September. Kwaliteit moet uit de kelder komen : 16 Kleinste wijnoogst sinds Kwaliteit is dun en biedt weinig kwaliteit : 18 Nog minder opbrengst. Kwaliteit is beter dan : 20 Top Jaar. Vooral Merlot doet het zeer goed. Mooie droge zomer, zonder veel last van schimmels.

Domaine de Courteillac 70 % merlot, 10 % cabernet franc, 20 % cabernet-sauvignon, Average age of the vines 25 ans. Yield 52 hl/ha. VINIFICATION : De-stalking. Manual sorting. Slow fermentation 27°C to 30°C. Post fermentation maceration 15 days. Malolatic fermentation in vats.. Blending. Only 50% of the harvest has been put in the « grand vin ». AGEING : 16 months : 25 % in new oak barrels - 50 % in one year old oak barrels. The rest in vats. TASTING NOTES : Nice and clean ruby color. The wine is quite aromatic and fine smell, with notes of black fruit. Taste of cacao, with flavors of grilled fruits and nuts. The wine is elegant and quite mature. To drink now.

Hoe herken je Botrytis Cinerea Bij edele rotting wordt de schil van de druif poreus (zie foto), daardoor verdampt er vocht uit de druif. Hierdoor nemen het suikergehalte, de smaakstoffen en aroma’s in het druivensap toe. Na zachtjes persen komt er stroperig en erg zoet most uit de druif. De gisting komt langzamer op gang, omdat de wijngist de concurrentie met de nog aanwezige schimmel moet aangaan. Men associeert botrytis altijd met boenwas, lijm, gum (zoals Turks fruit), het prikkelende van honinggeur. Ook gedroogd en gekonfijt fruit, maar die aroma's zijn niet de meest typerende voor botrytis. Hoe gek het ook klinkt, maar het heeft iets chemisch, prikkelends, maar dan in een positieve zin.