De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Formatieve toets thema 2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Formatieve toets thema 2"— Transcript van de presentatie:

1 Formatieve toets thema 2
Blok 1 Deze toets zal worden beoordeeld met een O, T, V of een G.

2 Vraag 1 Tara, Naomi en Ryan hebben in de klas een discussie over jagers verzamelaars Volgens Tara waren jagers verzamelaars een nomadisch volk omdat ze vruchten en ander voedsel verzamelden. Volgens Naomi was de uitvinding van het vuur onder andere belangrijk om zich te beschermen tegen wilde dieren. Volgens Ryan waren jagers verzamelaars een nomadisch volk omdat ze zich regelmatig verplaatsten naar nieuw jachtgebied. Welke leerling heeft ongelijk? Leg uit waarom! Tara heeft ongelijk. Jagers verzamelaars waren wel nomadisch, maar niet omdat ze vruchten en ander voedsel verzamelden. Vooral omdat ze op zoek gingen naar nieuw jachtgebied.

3 Vraag 2 Zet de onderstaande klimaten op volgorde van droog naar nat:
Savanneklimaat Steppeklimaat Woestijnklimaat Tropisch regenwoudklimaat Woestijn, Savanne, Steppe, Tropisch.

4 Vraag 3 Bekijk de bron hiernaast. Welke uitspraak of uitspraken zijn juist? Uitspraak 1 De gemiddelde temperatuur in augustus is ongeveer 25 graden in de Bilt. Uitspraak 2 In december valt gemiddeld de meeste regen in de Bilt. Uitspraak 3 In de maanden januari en maart valt gemiddeld even veel regen in de Bilt. Uitspraken 2 en 3 zijn juist.

5 Vraag 4 Hieronder zie je een aantal klimaten met daarbij kenmerken van temperatuur en neerslag. Bij welke twee klimaten zijn fouten gemaakt in de omschrijving? Steppeklimaat: temperatuur is warm, veel neerslag. Sneeuwklimaat: temperatuur onder het vriespunt, bij neerslag vooral sneeuw. Woestijnklimaat: temperatuur is hoog, zeer weinig neerslag. Landklimaat: temperatuur is altijd koud, weinig neerslag Tropisch regenwoudklimaat: temperatuur is hoog, veel neerslag Steppeklimaat: fout is dat er een korte natte tijd is. Landklimaat: fout is dat het in de zomer juist heel warm is.


Download ppt "Formatieve toets thema 2"

Verwante presentaties


Ads door Google