De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ROOD VOL & KRACHTIG zwarte bessen truffel tabak peper paddenstoelen leer gerookt bramen aarde thee tabak paprika kruidnagel Proef ik nu.

Verwante presentaties


Presentatie over: "ROOD VOL & KRACHTIG zwarte bessen truffel tabak peper paddenstoelen leer gerookt bramen aarde thee tabak paprika kruidnagel Proef ik nu."— Transcript van de presentatie:

1 ROOD VOL & KRACHTIG zwarte bessen truffel tabak peper paddenstoelen leer gerookt bramen aarde thee tabak paprika kruidnagel Proef ik nu kersen of bramen? Heeft deze wijn nu houtlagering gehad? In dit hoofdstuk leer je meer over volle krachtige rode wijnen. Wat zijn de belangrijkste druivenrassen en hoe herken ik deze… Volle krachtige rode wijnen hebben vaak gemeen dat deze ideale maaltijd begeleiders zijn. Proef ik nu kersen of bramen? Heeft deze wijn nu houtlagering gehad? In dit hoofdstuk leer je meer over volle krachtige rode wijnen. Wat zijn de belangrijkste druivenrassen en hoe herken ik deze… Volle krachtige rode wijnen hebben vaak gemeen dat deze ideale maaltijd begeleiders zijn.

2 CABERNET SAUVIGNON Cabernet Sauvignon staat zo ongeveer overal in wereld aangeplant. Als laat rijpend druivenras gedijt de Cabernet Sauvignon zeer goed in warmere klimaten en levert hij in Frankrijk, Californië, Australië, Zuid Afrika, Chili, maar ook in Italië en Spanje, kwalitatief goede wijnen. Het is een van de bekendste en meest geteelde druivenrassen voor rode wijn. Cabernet Sauvignon staat zo ongeveer overal in wereld aangeplant. Als laat rijpend druivenras gedijt de Cabernet Sauvignon zeer goed in warmere klimaten en levert hij in Frankrijk, Californië, Australië, Zuid Afrika, Chili, maar ook in Italië en Spanje, kwalitatief goede wijnen. Het is een van de bekendste en meest geteelde druivenrassen voor rode wijn.

3 CABERNET SAUVIGNON & BORDEAUX
In de Bordeaux-streek en vooral in de Médoc is het de belangrijkste druif, die zorgt voor de wereldberoemde rode wijnen die daar vandaan komen. Cabernet Sauvignon staat bekend om zijn wijnen met kracht en diepe kleur, met veel tannines. Kan lang rijpen en dan een grote complexiteit bereiken. In de Bordeaux-streek en vooral in de Médoc is het de belangrijkste druif, die zorgt voor de wereldberoemde rode wijnen die daar vandaan komen. Cabernet Sauvignon staat bekend om zijn wijnen met kracht en diepe kleur, met veel tannines. Kan lang rijpen en dan een grote complexiteit bereiken.

4 MALBEC De Malbec druif is een van origine Franse druif en staat voornamelijk in het zuidwesten van het land aangeplant. De Malbec druif is vernoemd naar een Hongaarse boer die de druif voor het eerst in Frankrijk introduceerde. Tevens heeft de druif een tweede thuis gevonden in Argentinië, waar de druif in 1868 door de Fransman Michel Pouget geïntroduceerd werd. De Malbec druif is een van origine Franse druif en staat voornamelijk in het zuidwesten van het land aangeplant. De Malbec druif is vernoemd naar een Hongaarse boer die de druif voor het eerst in Frankrijk introduceerde. Tevens heeft de druif een tweede thuis gevonden in Argentinië, waar de druif in door de Fransman Michel Pouget geïntroduceerd werd.

5 MALBEC & CAHORS De druif stond lang bekend als één van de zes druiven, die waren toegestaan voor rode Bordeaux blend wijnen. Nu vind men de druivensoort veel in Cahors en wordt Malbec ook aangeplant in Argentinië, Chili, Zuid- Afrika, Nieuw-Zeeland, Long Island, New York en Californië. De smaak van deze druif doet denken aan pruimen, bramen en kersen, Malbec heeft eigenlijk net als alle andere volle en krachtige rode wijnen stevige tannines. De druif stond lang bekend als één van de zes druiven, die waren toegestaan voor rode Bordeaux blend wijnen. Nu vind men de druivensoort veel in Cahors en wordt Malbec ook aangeplant in Chili, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Long Island, New York en Californië. De smaak van deze druif doet denken aan pruimen, bramen en kersen, Malbec heeft eigenlijk net als alle andere volle en krachtige rode wijnen stevige tannines.

6 NEBBIOLO De Nebbiolo-druif wordt vooral verbouwd in het noorden van Italië. De opbrengst van deze druif is vrij laag. Wijnen van Nebbiolo zijn intens van smaak en hebben een aards aroma, dat doet denken aan dat van truffels. Door de hoge zuurgraad en veel tannines zijn jonge wijnen vaak wat stroef van smaak. De Nebbiolo-druif wordt vooral verbouwd in het noorden van Italië. De opbrengst van deze druif is vrij laag. Wijnen van Nebbiolo zijn intens van smaak en hebben een aards aroma, dat doet denken aan dat van truffels. Door de hoge zuurgraad en veel tannines zijn jonge wijnen vaak wat stroef van smaak.

7 NEBBIOLO & RIJPING Als Nebbiolo’s de kans krijgen te rijpen, worden ze minder hard en veel geuriger. De beroemde Barolo en Barbaresco, uit Piemonte, worden van Nebbiolo gemaakt. Als Nebbiolo’s de kans krijgen te rijpen, worden ze minder hard en veel geuriger. De beroemde Barolo en Barbaresco, uit Piemonte, worden van Nebbiolo gemaakt.

8 SYRAH (SHIRAZ) De Shiraz geeft vaak elegante en levendige wijnen, met een typisch gerookt aroma, kruidig, met zwarte peper, menthol, kaneel, zwarte bessen, kersen pure chocolade, koffie, rozijnen en vanilletonen. De Shiraz geeft vaak elegante en levendige wijnen, met een typisch gerookt aroma, kruidig, met zwarte peper, menthol, kaneel, zwarte bessen, kersen pure chocolade, koffie, rozijnen en vanilletonen.

9 GESCHIEDENIS Historici menen dat de Syrah afkomstig is uit de stad Shiraz in Iran. Oude Griekse zeevaarders brachten de wijnstok naar het westen en hij groeide in Zuid- Frankrijk voordat de Romeinen arriveerden. Naast Frankrijk wordt de druif met veel succes toegepast in Australië, Californië en Zuid-Afrika waar deze onder de naam Shiraz op de markt komt. Historici menen dat de Syrah afkomstig is uit de stad Shiraz in Iran. Oude Griekse zeevaarders brachten de wijnstok naar het westen en hij groeide in Zuid-Frankrijk voordat de Romeinen arriveerden. Naast Frankrijk wordt de druif met veel succes toegepast in Australië, Californië en Zuid-Afrika waar deze onder de naam Shiraz op de markt komt.

10 OPDRACHT Opdracht: Proef 6 verschillende rood vol en krachtige wijnen en maak uitgebreide proefnotities. Tijdens onze LIVE Webinar zal ik je vragen hierover beantwoorden. Zie voor actuele LIVE Webinars op onze website. PS wijnen kun je ook in onze webshop bestellen tegen gereduceerd tarief! Wel zo makkelijk toch!


Download ppt "ROOD VOL & KRACHTIG zwarte bessen truffel tabak peper paddenstoelen leer gerookt bramen aarde thee tabak paprika kruidnagel Proef ik nu."

Verwante presentaties


Ads door Google