Administratie ‘Wat is administratie?’. Wat is administratie? “Administreren is vastleggen, op papier of elektronisch, wat er in jouw onderneming gebeurd.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
- Administratie - Analyse - Actie -
Advertisements

Groothandel dierenartikelen
Gegevens/Informatie/Kennis
Lucas, uw partner bij uitstek
10 tips voor een gouden start Groeitips
Winst- & verliesrekening (of resultatenrekening of baten- & lastenrekening) Het Eigen Vermogen verandert als gevolg van de bedrijfsactiviteiten gedurende.
2 Basismodel voor Objecten Afnemend Veld of klant Product of dienst Middelen Neemt af Wordt gemaakt met.
Voorraad inventarisatie
Grootboek / General Ledger Toelichting bij de financieel administratieve verwerking van in- en verkoop mutaties in het “General Ledgar” van Navision.
Sinds 2004 biedt ALS Holland dé software voor al uw logistieke, inkoop- en verkoopadministratie. Het programma is ontwikkeld vanuit de tapijthandel en.
Hoe uw TurboCASH moet gebruiken. :voor verkoop gerichte bedrijven.
In week 2 moesten we zelf besluiten hoeveel we zouden inkopen.
De Belastingdienst Leuker kunnen we het niet maken... Ook in Wognum
Internet boekhouden in de praktijk Kennismaken met Noordzij Online.
Hoofdstuk 2 Het inkoopproces
Een korte introductie…. Wanneer u zich op onze business to business website registreert, ontvangen we hiervan direct een melding.
Een gratis website voor uw appartement - waarom?
Grootboek / General Ledger Toelichting bij de financieel administratieve verwerking van in- en verkoop mutaties in het “General Ledgar” van Navision.
Mijn stage bij kiffen Naam: eddy Klas: 5b Jaar: 2005 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar.
Mijn kind heeft kanker. Hoe nu verder… met je werk?
mijn stage bij SWEET & CANDY Naam: Ergun Salmangil Klas: 6A Jaar:
Niet-commerciële organisaties
Balans Schematische weergave
Mijn stage bij * Naam: * Klas: * Jaar: * Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar waarin je stage.
Naam:Elroy prins Klas:6a Jaar: 2007/2008 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar waarin je stage.
Mijn stage bij Taxi Rietman Deventer
Productiebedrijf In deze box maken de leerlingen kennis met de beginselen van boekhouden. Ze maken een beginbalans en openen het grootboek. De leerlingen.
Mamut SERVICE SUITE.
©2013 Module 1: Het hoe en waarom van een administratie Door Ingrid van Houwelingen.
Goederen en inkoop H5 Inkoopbeleid Ondernemer detailhandel.
6 e jaar 1. 1) Accountancy 2) Fiscaliteit 3) Strategie, management en organisatie 4) Varia: HRM, zakelijke communicatie, … 5) Europese en internationale.
Boekhouding en administratie
Bedrijfsadministratie
Boekhouden H1 De balans Ondernemer detailhandel.
Financiering en inkoop
Eenvoudig Boekhouden Mei 2015 GJ de Boer 3k3c
Hoger Onderwijs Wolters Noordhoff
1 CCP Module 1: Theorie H2. Financiële overzichten Introductie Basisbegrippen Bedrijfseconomie & Bedrijfsadministratie Drs. J.H. Gieskens AC CCM QT.
de boekhoudkundige verwerking van een economische cyclus:
Hoger Onderwijs Wolters Noordhoff
Van harte welkom!. Financiële administratie 22 januari 2015 Leon te Brake.
Wat is Plaza Challenge? ● Een economisch georiënteerd interactief spel ( deelnemers). ● Spelenderwijs kennis maken met het runnen van een onderneming.
Zeer eenvoudig in gebruik Geschikt voor elke (sport)club of –vereniging Gecertificeerd voor NSD, een project van NOC*NSF Toekomstgerichte XML technologie.
Periode 3 Controleren van de voorraad en bestellen
JONG ONDERNEMEN op de afdeling handel & administratie.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Duurzaamheid 2014 – 2015.
Je hebt nu € ,00 op de bank staan van jouw privé rekening (ABN) Het is
Basisboek Bedrijfseconomie hoofdstuk 3 Financiële overzichten Achtste druk © 2008 Noordhoff Uitgevers © 2010 Economie Leer Kracht.
13 Enkele bijzondere financiële feiten.. Ontvangst goederen Ontvangst factuur.
Aanpak project “Woningcorporaties” Commissie Communicatie Standaards 2 december 2013.
Financieel Plan deel.
omzet, inkoopwaarde, bedrijfskosten en nettoresultaat
Grootboek / General Ledger
Beste Havo 4..
Begroten & Budgetteren
liquiditeitsbegroting
Overzicht Bezittingen (debet =links) en Schulden (credit=rechts)
Dwaande met je bedrijf Spreker: Auke Algra.
De Eindbalans De prognose eindbalans wordt opgesteld na 1 jaar met als basis de openingsbalans en de prognose resultatenrekening.
Wat is Plaza Challenge? Oorsprong: Plaza = winkelcentrum
Basiscursus boekhouden
Vakman ondernemer – Financieel Plan
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Jaarafsluiting Jeroen Bos.
Bedrijfsadministratie
Definities van BOEKHOUDEN en ADMINISTRATIE
Hoofdstuk 5 Hoe en met wie ga ik ondernemen?
Zorgen voor een succesvol resultaat
Contracteren van A tot Z
Transcript van de presentatie:

Administratie ‘Wat is administratie?’

Wat is administratie? “Administreren is vastleggen, op papier of elektronisch, wat er in jouw onderneming gebeurd. ” “Administreren is het verzamelen, vastleggen, verwerken en verstrekken van informatie.”

Wat moet er dan/wordt er zoal vast gelegd in een administratie? Alle kassabonnen Alle inkoop- en verkoop Alle ontvangen facturen Alle verzonden facturen Alle bankafschriften Contracten, overeenkomsten en andere afspraken Agenda’s en afsprakenboeken Correspondentie met klanten en leveranciers Software en databestanden Wat moet er dan/wordt er zoal vast gelegd in een bedrijf in een administratie?

Wat is het doel van een administratie? Voor de ondernemer laat de administratie zien hoe zijn bedrijf ervoor staat: -of er winst of verlies gemaakt wordt -of de verkoopprijzen bijgesteld dienen te worden -of de inkoopprijzen te hoog zijn -of er ruimte is om personeel aan te nemen -enzovoort… Wat is het doel van een administratie?

De verschillende vormen/onderdelen van de administratie: Financiële administratie Inkoop- en verkoopadministratie Overige administratieve handelingen

Financiële administratie Het vastleggen van alle financiële gegevens van een bedrijf noemen we boekhouden. aalle ontvangsten aalle betalingen aalle vorderingen aalle schulden. De financiële administratie geeft informatie over de feitelijke situatie van het bedrijf.

Inkoop- en verkoopadministratie Offertes vergelijken en opstellen Bestellingen plaatsen en verkooporders verwerken Facturen opstellen en controleren Contact onderhouden met klanten en leveranciers

Overige administratieve handelingen Lijsten en overzichten maken en aanpassen Zakelijke brieven typen Zakelijke berichten maken Telefoongesprekken voeren Telefoonnotities maken

Is het ook verplicht? De overheid eist dat iedere ondernemer een administratie bij houdt Anderen vinden het interessant en hebben baat bij informatie over de stand van zaken in de onderneming Als een onderneming een bestuur heeft moet je verantwoording afleggen m.g.v. je administratie Je kunt een bedrijf beter runnen als je een administratie bij houdt

Welke vaardigheden zijn belangrijk? Nauwkeurig en netjes werken Overzicht houden Plannen Organiseren Mensen helpen Zelfstandig werken Goed communiceren Rekenen