De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bedrijfsadministratie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bedrijfsadministratie"— Transcript van de presentatie:

1 Bedrijfsadministratie
Hoofdstuk 9 Administratie van een onderneming

2 1 De balans 2 Veranderingen in de balans
1 De balans 2 Veranderingen in de balans 3 Grootboekrekeningen en journaal 4 Rekeningschema en kolommenbalans 5 De boekhoudcyclus 6 Subadministratie en dagboeken 7 Omzetbelasting 8 Afschrijven en kruisposten 9 Administratie van een onderneming

3 Wat heb ik de vorige les geleerd?
Wat ga ik nu leren?

4 Een goede administratie
Hoofdstuk 9 Administratie van een onderneming Een goede administratie Het voeren van een goede administratie is belangrijk. Het stelt je in staat om goed onderbouwde beslissingen te nemen ten aanzien van je ondernemingsbeleid. Ook de Belastingdienst stelt eisen aan de administratie. Als een ondernemer niet aan deze eisen voldoet, schat de Belastingdienst het resultaat. Je loopt dan het risico dat de Belastingdienst het resultaat te hoog inschat en je teveel belasting betaalt.

5 Administratie bewaren
Hoofdstuk 9 Administratie van een onderneming Administratie bewaren Je bent als ondernemer verplicht je administratie zeven jaar te bewaren. Alle gegevens die je over jouw onderneming op papier of elektronisch vastlegt, horen bij jouw administratie. Dit betekent dat niet alleen je financiële gegevens, maar bijvoorbeeld ook je agenda en de contracten die je hebt afgesloten tot je administratie behoren.

6 Hoofdstuk 9 Administratie van een onderneming
Btw administratie Als ondernemer moet je aan de Belastingdienst btw afdragen. Uit je administratie moet duidelijk blijken hoeveel btw je moet afdragen. Daarom houd je per tijdvak bij welke facturen je verstuurt en ontvangt wat je uitgeeft wat je inkomsten zijn wat je privégebruik is

7 Hoofdstuk 9 Administratie van een onderneming
Loonadministratie Als je personeel in dienst hebt, moet je een salarisadministratie bijhouden. Dat betekent dat je voor de Belastingdienst loonheffingen moet gaan inhouden op het salaris van je werknemers. Het voeren van een bijbehorende salarisadministratie is erg specialistisch werk, daarom besteden veel ondernemers dit uit. Naast het heffen van loonbelasting stelt de Belastingdienst ook eisen aan de salarisadministratie en de salarisstroken van je werknemers.


Download ppt "Bedrijfsadministratie"

Verwante presentaties


Ads door Google