VOEDINGSVEZELS IN RELATIE MET GEZONDE VOEDING VOOR EEN BASISSCHOOLKIND.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is een goede warme maaltijd?
Advertisements

Yvonne Krooshof, sportdiëtiste
Presentatie Rugby-Academy 26 november 2012
je dagelijkse gezonde energieleverancier
Gezonde voeding.
Voor onze jeugdspelers
De actieve voedingsdriehoek
Vezels in de diabetesvoeding Constipatie
Hartfalen De voedingsadviezen Barbara K. van Dam
Thema: mensen Je eten op reis.
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Een handleiding voor deleerkracht
Voeding met een gezonde “plus”
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Wereldwijd Aan het ontbijt.
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
In welke snack zitten bij gelijk gewicht de meeste calorieën? a) Slagroomgebak b) Chips c) Kip-kerriesalade.
Tussendoortjes en frisdrank
Voeding en bewegen!.
Anita Tump, diëtist Diëtheek
Thema 2: Voeding en Vertering
Met een goede voeding op naar de Slachte!
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
(Sport)voeding Hoe belangrijk?.
Hoe zit het ook alweer? 4 groepen 4 vragen 4 antwoorden
Presentatie door: Ana,Simone,Lolita Voeding Dit is een voorbeeldje: Het is belangrijk om elke dag 2 stuks fruit en drie opscheplepels groenten te eten.
Op weg naar een gezonde levensstijl
Voedingsbeleid [naam school]
Nascholing voor praktijkondersteuners
Informatiebijeenkomst
Eiwitten 1 gram eiwitten = 4 kcal.
Voeding en zwangerschap
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Voetbal & Voeding Angela Schokker, (sport)diëtist 15 december 2015.
Koolhydraten
Pieken en dalen,… de rol van voeding Esther Pekel diëtist diabetesteam 1.
Informatiebijeenkomst Berg en Terblijt “Workshop Gezonde voeding” Silvia Otten-Schiepers Diëtist GroenekruisDomicura.
Datumcopyrightauteurversie Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Cholesterol en Vetten.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Tips bij een moeilijke stoelgang!
VOEDINGSVEZELS IN RELATIE MET GEZONDE VOEDING VOOR EEN BASISSCHOOLKIND
Obstipatie Definitie: Ontlasting komt minder vaak dan normaal en is hard(minder dan 3 maal per week), Gevolg: Verstopping.
Koolhydraten en eiwitten
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Voedingsbeleid [naam school]
H3. Sportvoeding voor betere prestaties
Gezonde voeding.
Door: Silke, Anniek en Kayleigh
Voedingsbeleid [naam school]
Smul gezond.
Voedingsstoffen.
Schijf van vijf.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Leverancier van de Schijf van Vijf
Koolhydraten.
Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal
De actieve voedingsdriehoek
Gezonde voeding.
Voedingsbeleid [naam school]
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Informatie avond “Kids doen mijn eetexperiment”
Diarree, obstipatie, gastritis
Schijf van Vijf.
Waarom meer fruit, groenten en water op school?
Transcript van de presentatie:

VOEDINGSVEZELS IN RELATIE MET GEZONDE VOEDING VOOR EEN BASISSCHOOLKIND

 1. onverteerbaar koolhydraat  2. polysaccharide  3. stoffen uit planten

 Verzadigingswaarde in de maag  Bindt water in de darmen als een spons, meer volume van ontlasting  Betere darmwerking dmv doorbloeding en darmperistaltiek en goede darmflora (voedingsbron voor darmbacterien  Reinigt het gebit bij goed kauwen, goed voor tandvleesdoorbloeding  Bindt het cholesterol in de darmen

 1. Bruin- en volkoren brood en roggebrood  2. Zilvervliesrijst en bruine pasta’s  3. Bruine bonen, linzen en sojabonen  4. Noten, muesli, zemelen en sesamzaad 5. Fruit met schil en verse sappen 6. Groenten en rauwkost, roerbak, wokgroenten 7. gedroogde vijgen 8. Prebiotica is gezuiverde vezels, zoals inuline (heeft effect op de groei van de darmbacterie maar niet op cholesterolverlaging)

 Ouderen met slecht gebit en niet goed kunnen kauwen  Ouderen met minder bewegingsmogelijkheden  Erg zieke bedlegerige mensen  Mensen met te weinig beweging  Mensen met onregelmatig leefpatroon  Mensen met slechte voedingsgewoonten (te weinig fruit en groenten)

 tot 40 gram per dag  tot 2 liter vocht per dag  30 gram is;  5 sneetjes volkoren brood  2 stuks fruit en 200 gram groenten (1x peulvruchten per week)  4 aardappelen

 1. liga  2. sultana  3. evergreens  4. time out koekje  5. mueslireep  6. volkoren biscuitje  7. eierkoek  8. ontbijtkoek  9. ontbijtkoek met gember  10. volkoren cracker  11. volkoren beschuit  appel  snoeptomaatjes  handje ongezouten noten

 Bereken de voedingsvezels van een dagvoeding van een client  Geef goede adviezen ter verbetering van de dagvoeding om de aanbevolen hoeveelheid vezels binnen te krijgen  Geef adviezen tav voldoende drinken en wat te drinken

Maak een presentatie voor groep 7 en 8 over vezels irt gezonde voedingsgewoonten Tav tandcaries en obstipatie Zie de power point van Rianne als onderdelen Ga met een klein groepje leerlingen in gesprek over hun voedingsgewoonten en geef adviezen ter verbetering om aan gram vezels per dag te komen Kijk welke informatie je het beste mee kunt geven voor thuis en folders