De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SLO ● nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Talentontwikkeling op school Het ontwerpen van een programma voor talentontwikkeling door (aankomend)

Verwante presentaties


Presentatie over: "SLO ● nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Talentontwikkeling op school Het ontwerpen van een programma voor talentontwikkeling door (aankomend)"— Transcript van de presentatie:

1 SLO ● nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Talentontwikkeling op school Het ontwerpen van een programma voor talentontwikkeling door (aankomend) leraren

2 Doel module talentontwikkeling Op een beredeneerde wijze ontwikkelen van onderwijs voor talentontwikkeling in de onderbouw VO, met behulp van de instrumenten van www.talent.slo.nl.www.talent.slo.nl

3 Opzet module talentontwikkeling Bijeenkomst 1: Onderzoeken Bijeenkomst 2: Ontwerpen Uitvoeringsfase Bijeenkomst 3: Evalueren www.talent.slo.nl

4 SLO ● nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Bijeenkomst 1: Onderzoeken

5 Doel bijeenkomst 1: onderzoeken Onderzoeken Leraren kunnen de gewenste situatie voor talentontwikkeling op school in de onderbouw VO in kaart brengen. Introductiefilm

6 Hulpmiddel bijeenkomst 1: onderzoeken 1. Bepaal uw visieBepaal met de quickscan hoe talentontwikkeling op school er in grote lijnen uit zou kunnen zien. Quickscan talentontwikkeling 2. Formuleer uitgangspuntenBepaal concrete uitgangspunten voor een leerplan voor talentontwikkeling. Spinnenwebspel 3. Maak de tussenbalans opBekijk of alles naar wens verloopt. Monitorinstrument (checklist 1)

7 7 Opzet bijeenkomst 1: onderzoeken Vooropdracht: Gedeelde visie op talentontwikkeling op school. Bespreken uitkomsten quickscan. Bijeenkomst 1: Uitgangspunten voor een leerplan talentontwikkeling formuleren m.b.v. het spinnenwebspel. – Toelichting op spel – In groepjes spelen van het spinnenwebspel – Nabespreking spinnenwebspel Huiswerk: Huiswerkopdracht, afronden en vooruitblikken m.b.v. het monitorinstrument.

8 Quickscan: gedeelde visie Nabespreking ingevulde quickscan

9 Spinnenwebspel: curriculair spinnenweb (Van den Akker, 2003 )

10 10 Spinnenwebspel Het spel, de spelregels. >link>link

11 11 Pauze

12 Spinnenwebspel: resultaat ingevuld leerplan Als richtinggevend kader voor de te ontwikkelen lesmaterialen voor talentontwikkeling in de onderbouw VO.

13 Spinnenwebspel: resultaat ingevuld leerplan Is er sprake van een ingevuld en gedeeld spinnenweb? Waar zijn nog aanvullingen of aanscherpingen nodig?

14 Huiswerkopdracht: Aanscherpen spinnenwebspel en definitief maken: richtinggevend kader bijeenkomst 2. Monitorinstrument invullen en in vergadering bespreken. Doorlezen instrument criteria uitdagend aanbod.

15 SLO ● nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Talentontwikkeling op school Het ontwerpen van een programma voor talentontwikkeling door (aankomend) leraren


Download ppt "SLO ● nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Talentontwikkeling op school Het ontwerpen van een programma voor talentontwikkeling door (aankomend)"

Verwante presentaties


Ads door Google