De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Thema 2. Met zilver bekleed Avraham de stoffenhandelaar was een goed mens. Hij stond altijd voor iedereen klaar. Totdat de zaken zo goed gingen dat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Thema 2. Met zilver bekleed Avraham de stoffenhandelaar was een goed mens. Hij stond altijd voor iedereen klaar. Totdat de zaken zo goed gingen dat."— Transcript van de presentatie:

1 Thema 2

2

3

4 Met zilver bekleed Avraham de stoffenhandelaar was een goed mens. Hij stond altijd voor iedereen klaar. Totdat de zaken zo goed gingen dat ze al zijn aandacht opeisten. Gelukkig met niets ‘Hoe kunt u gelukkig zijn, als u zelfs geen hemd heeft aan uw lijf?’, vroeg de koning. ‘Dat is het nu juist,’ zei de man. ‘Ik heb niets. Ik heb mezelf niet eens. Ik heb geen enkele last van mijzelf, en daarom ben ik gelukkig.’

5 ‘Maak je niet druk om mooie kleren of lekker eten. Het leven is meer dan dat. Kijk naar de vogels in de lucht: zij zaaien niet en oogsten niet en doen geen moeite om voorraden aan te leggen. Onze hemelse Vader zorgt voor ze.’ Er is geen schepsel dat op aarde kruipt, of Allah voorziet het van voedsel. Wie niets heeft, kent geen zorgen. Alles behoort tot de Spirit.

6 Wie probeert te stralen, verzwakt zijn eigen licht. Leer uw tong te zeggen: ‘Ik weet het niet.’ Dat is beter dan snel iets te bedenken. Wie weer wordt als een kind, zal groot zijn in het Koninkrijk der Hemelen. Laat uw manier van lopen bescheiden zijn en uw stem zacht.

7 ‘Ik heb meegemaakt dat juist bezoekers die zichzelf bijzonder onberispelijk vonden huilend wegvluchtten van het monster dat ze uit de spiegel tegemoet grijnsde...’ De sterke man is niet degene die goed is in worstelen, maar degene die controle over zichzelf heeft tijdens een aanval van woede. Zichzelf overwonnen te hebben, is beter dan alle anderen te overwinnen.

8

9 ‘Boosheid maakt geen onderdeel uit van wie je bent.’ ‘Wie ben ik eigenlijk? Ben ik niet meer dan een verzameling gedachten en gevoelens? Is er dan niets van mij wat hetzelfde blijft?’

10 De meester zei: ‘Wie van jullie kent de geur van een roos? Die kenden ze allemaal. Toen zei de meester: ‘Vertel mij die geur in woorden!’ Allen zwegen ze. ‘Pas als je leeg bent, kun je iets ontvangen.’ Wees als water. Water neemt elke vorm aan die het aantreft. Het klaagt niet, het probeert de dingen niet te veranderen.


Download ppt "Thema 2. Met zilver bekleed Avraham de stoffenhandelaar was een goed mens. Hij stond altijd voor iedereen klaar. Totdat de zaken zo goed gingen dat."

Verwante presentaties


Ads door Google