De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Project Architectuur en Beheer BI2-DT en Inf2-DT Module CMIPRJ25DT George Pluimakers en Jacques Wetzels Studiejaar 2010/2011 Opdracht 3.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Project Architectuur en Beheer BI2-DT en Inf2-DT Module CMIPRJ25DT George Pluimakers en Jacques Wetzels Studiejaar 2010/2011 Opdracht 3."— Transcript van de presentatie:

1 Project Architectuur en Beheer BI2-DT en Inf2-DT Module CMIPRJ25DT George Pluimakers en Jacques Wetzels Studiejaar 2010/2011 Opdracht 3

2 Tips en trucs voor opdracht 3 Opdracht 3 vraagt een analyse van alle activiteiten gericht op het realiseren van alignment van business en IT. Deze activiteiten vinden plaats zowel binnen bedrijfsvoering als IT, en (hopelijk! en veel!) afstemming tussen beide. Het kan handig zijn om een model te hanteren dat ondersteunt bij de analyse. Denk bijvoorbeeld aan het Strategic Alignment Model van Henderson en Venkatraman en het 9-vlaks model van R. Maes, behandeld bij module Beheer in Bedrijfscontext. Context : BusinessIT Alignment productenprocessen organisatie informatie communicatie applicaties / informatiesystemen IT-infrastructuur

3 Tips en trucs (2) De opdracht moet een analyse opleveren van alignment van business-it. De belangrijkste trefwoorden zijn: stakeholders, overlegstructuren, planvorming, mandaten en verantwoordelijkheden; enerzijds voor besluit- en planvorming en anderzijds voor realisatie van IT-oplossingen. BI’ers richten zich vooral op besluit- en planvorming en op de belangrijkste stakeholders daarin. Hoe wordt ervoor gezorgd dat voor de langere termijn de juiste keuzes worden gemaakt? INF’ers onderzoeken vooral de sturing van de realisatie (ontwerp, ontwikkeling/selectie, testen) Hoe worden gemaakte keuzes opgepakt / bewaakt? Voer de analyse top-down uit. Het begint bij afstemming op strategisch niveau. Hoe is dit georganiseerd? Is er bijvoorbeeld een informatieplan of een IT-jaarplan dat sturend is? Onderzoek vervolgens hoe dit tot uitvoering komt, welke kaders vastliggen, bv. in architectuur vastliggen. Als je de analyse uitvoert in een omgeving waar meerdere informatie-domeinen elkaar raken, dan is het (ook) van belang om inzicht te krijgen hoe de afstemming in de business verloopt als meerdere partijen met elkaar overeenstemming moeten bereiken over functionaliteit. Bijvoorbeeld: welke verkoopgegevens en financiële gegevens zijn nodig? Onderzoek of de business iets doet met het bepalen van toegevoegde waarde van ICT voordat men investeert in IT. Bv. Werkt men met business-cases of andere methoden om vast te stellen of het investeren in functionaliteit zinvol is?


Download ppt "Project Architectuur en Beheer BI2-DT en Inf2-DT Module CMIPRJ25DT George Pluimakers en Jacques Wetzels Studiejaar 2010/2011 Opdracht 3."

Verwante presentaties


Ads door Google