De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Borderline een leven vol chaos wisselende stemmingen angsten eetbuien depressies wantrouwen minderwaardigheidsgevoelens verdriet wanhoop boosheid zelfkritiek.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Borderline een leven vol chaos wisselende stemmingen angsten eetbuien depressies wantrouwen minderwaardigheidsgevoelens verdriet wanhoop boosheid zelfkritiek."— Transcript van de presentatie:

1 Borderline een leven vol chaos wisselende stemmingen angsten eetbuien depressies wantrouwen minderwaardigheidsgevoelens verdriet wanhoop boosheid zelfkritiek verlatingsangst afgevlakte gevoelens drugs/alcoholgebruik crises misbruik zelfdestructie

2 Borderline In de psychiatrie wordt het volgende geschreven
over de zogenaamde borderline persoonlijkheidsstoornis Een diepgaand patroon van instabiliteit in intermenselijke relaties, zelfbeeld en affecten en van duidelijke impulsiviteit, beginnend in de vroege volwassenheid en tot uiting komend in diverse situaties.

3 Borderline De naam Symptomen: Impulsiviteit Stemmingswisselingen
Stoornis in het leggen van contacten Automutilatie Psychotische verschijnselen Identiteitsproblemen Geen twee borderline patiënten zijn gelijk

4 Filmpje

5 Diagnose DSM Adolescentiefase Genetische factoren Omgevingsfactoren

6 Omgaan met borderline Duidelijke afspraken over het contact met
de leerling. Duidelijke afspraken over contactmomenten voor de leerling met de docent. Aan afspraken en grenzen houden. Noodplan voor crisissituaties. Wees op de hoogte van de stoornis. Niet in de rol van hulpverlener kruipen.

7 Feiten In Nederland zijn naar schatting mensen met een borderline. Het komt even vaak voor bij mannen en vrouwen. Vrouwen met borderline worden vaker opgenomen in een instelling.

8 Vragen?


Download ppt "Borderline een leven vol chaos wisselende stemmingen angsten eetbuien depressies wantrouwen minderwaardigheidsgevoelens verdriet wanhoop boosheid zelfkritiek."

Verwante presentaties


Ads door Google