De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zorgvisie ‘de krinkel’ Zwijndrecht.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zorgvisie ‘de krinkel’ Zwijndrecht."— Transcript van de presentatie:

1 zorgvisie ‘de krinkel’ Zwijndrecht

2 ? onze zorg de bolleboos de werker de faalangstige de klikker
het wiebelgat de ASS-er de dromer de stille het buitenbeentje het lachebekje de spraakwaterval het rekenwonder onze zorg de grote mond de kansarme de initiatiefnemer de uitdager de leider de pester de sloddervos de dromer de enthousiasteling de teruggetrokkene de laatkomer de taalbedreigde de perfectionist de meeloper de stoorzender de genieter

3 De leerkracht doet ertoe!
sterk pedagogisch-didactisch aanbod betrokken-heid bevorderen samen-werken coöperatieve werkvormen integreren evalueren De leerkracht doet ertoe! differen- tiëren als basis-houding creëren van een veilig klasklimaat begeleiden communi-ceren

4 zorg = een opdracht van het hele team

5 HGW Het zorg- continuum.

6 Ik moet niet luidop voorlezen in de klas.
Mijn meester zegt niet aan heel de klas hoeveel punten ik behaal. brede basiszorg (fase0) Ik kan over mijn gevoelens praten in de klas. Ik maak minder oefeningen. Ik krijg meer tijd om mijn toets af te werken. De juf gebruikt gebaren, tekeningen, pictogrammen om mij iets uit te leggen. Mijn leerkracht geeft mij eens een extra bewegingstussen-doortje. Als ik een fout schrijf, trekt mijn leerkracht alleen punten af bij spellingtoetsen. De turnjuf houdt rekening met wat nog moeilijk is voor mij. Ik kies zelf of ik een rekenoefening op het bord kom oplossen. Op school worden mijn talenten gewaardeerd.

7 Af en toe krijg ik een time-out.
Tijdens de turnles krijg ik een andere opdracht als het te moeilijk is voor mij. brede basiszorg (fase0) Ik gebruik een stappenplan, onthoudkaart,… verhoogde zorg (fase 1) Ik oefen vooraf de leesles. De juf geeft mij de opdracht in deeltjes. Ik krijg aangepast huiswerk. De leerkracht kijkt elke dag mijn agenda na en vult deze aan. Het schoolmeubilair wordt aan mij aangepast. Ik gebruik een tafelkaart. De opdrachten van een toets worden aan mij voorgelezen. De meester of een klasgenootje helpen mij mijn boekentas te maken. Als we op uitstap gaan, is er voor mij een extra begeleider. Ik heb een beloningskaart.

8 uitbreiding van zorg (fase 2)
brede basiszorg (fase0) verhoogde zorg (fase 1) uitbreiding van zorg (fase 2) overstap naar school op maat (fase 3)

9 Wat is dat, handelings-gericht werken ?
HGW Wat is dat, handelings-gericht werken ? Aandacht voor positieve aspecten beschermt ons tegen een te negatief beeld van een kind, klas, ouders of van onszelf. Leerkrachten, ouders, CLB en kind zijn volwaardige partners. Eerst denken, dan doen, is de rode draad. Omdat kinderen verschillen, hebben zij nood aan specifieke onderwijsbehoeften. Elke handeling, elke stap moet nodig en nuttig zijn in functie van het afgesproken doel. De leerkracht maakt het verschil. Een kind ontwikkelt zich in interactie met zijn omgeving.

10 Wat er ook speelt in deze wereld… laat het de kinderen zijn.
Tekeningen : Aïsha , 5°lj


Download ppt "Zorgvisie ‘de krinkel’ Zwijndrecht."

Verwante presentaties


Ads door Google