De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

‘de krinkel’ Zwijndrecht. de spraakwaterval het rekenwonder het wiebelgat de dromer de uitdager de werker de stoorzender de leider de meeloper het buitenbeentje.

Verwante presentaties


Presentatie over: "‘de krinkel’ Zwijndrecht. de spraakwaterval het rekenwonder het wiebelgat de dromer de uitdager de werker de stoorzender de leider de meeloper het buitenbeentje."— Transcript van de presentatie:

1 ‘de krinkel’ Zwijndrecht

2 de spraakwaterval het rekenwonder het wiebelgat de dromer de uitdager de werker de stoorzender de leider de meeloper het buitenbeentje de laatkomer de enthousiasteling de faalangstige de initiatiefnemer de teruggetrokkene de stille de genieter het lachebekje de klikker de pester de kansarme de taalbedreigde de ASS-er de perfectionist de grote mond de sloddervos de bolleboos …

3 coöperatieve werkvormen integreren creëren van een veilig klasklimaat sterk pedagogisch -didactisch aanbod betrokken- heid bevorderen differen- tiëren als basis- houding samen- werken communi- ceren begeleiden evalueren

4

5 HGW Het zorg- continuum.

6 brede basiszorg (fase0) Ik krijg meer tijd om mijn toets af te werken. Als ik een fout schrijf, trekt mijn leerkracht alleen punten af bij spellingtoetsen. Mijn leerkracht geeft mij eens een extra bewegingstussen- doortje. Mijn meester zegt niet aan heel de klas hoeveel punten ik behaal. De juf gebruikt gebaren, tekeningen, pictogrammen om mij iets uit te leggen. De turnjuf houdt rekening met wat nog moeilijk is voor mij. Ik moet niet luidop voorlezen in de klas. Ik kies zelf of ik een rekenoefening op het bord kom oplossen. Ik kan over mijn gevoelens praten in de klas. Op school worden mijn talenten gewaardeerd. Ik maak minder oefeningen.

7 brede basiszorg (fase0) Ik oefen vooraf de leesles. Ik gebruik een tafelkaart. De leerkracht kijkt elke dag mijn agenda na en vult deze aan. Tijdens de turnles krijg ik een andere opdracht als het te moeilijk is voor mij. De juf geeft mij de opdracht in deeltjes. De opdrachten van een toets worden aan mij voorgelezen. Af en toe krijg ik een time-out. De meester of een klasgenootje helpen mij mijn boekentas te maken. Ik gebruik een stappenplan, onthoudkaart, … Als we op uitstap gaan, is er voor mij een extra begeleider. Ik krijg aangepast huiswerk. verhoogde zorg (fase 1) Ik heb een beloningskaart. Het schoolmeubilair wordt aan mij aangepast.

8 brede basiszorg (fase0) verhoogde zorg (fase 1) uitbreiding van zorg (fase 2) overstap naar school op maat (fase 3)

9 Omdat kinderen verschillen, hebben zij nood aan specifieke onderwijsbehoeften. Elke handeling, elke stap moet nodig en nuttig zijn in functie van het afgesproken doel. Een kind ontwikkelt zich in interactie met zijn omgeving.Leerkrachten, ouders, CLB en kind zijn volwaardige partners. Aandacht voor positieve aspecten beschermt ons tegen een te negatief beeld van een kind, klas, ouders of van onszelf. Eerst denken, dan doen, is de rode draad. De leerkracht maakt het verschil. HGW Wat is dat, handelings- gericht werken ?

10 Wat er ook speelt in deze wereld… laat het de kinderen zijn. Tekeningen : Aïsha, 5°lj


Download ppt "‘de krinkel’ Zwijndrecht. de spraakwaterval het rekenwonder het wiebelgat de dromer de uitdager de werker de stoorzender de leider de meeloper het buitenbeentje."

Verwante presentaties


Ads door Google