De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De ijsbeer Door Sarah, Jana en Irene!. Inhoudstabel De Latijnse naam Hoe ziet de ijsbeer eruit Waar vind je de ijsbeer Wat eet de ijsbeer Hoe plant de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De ijsbeer Door Sarah, Jana en Irene!. Inhoudstabel De Latijnse naam Hoe ziet de ijsbeer eruit Waar vind je de ijsbeer Wat eet de ijsbeer Hoe plant de."— Transcript van de presentatie:

1 De ijsbeer Door Sarah, Jana en Irene!

2 Inhoudstabel De Latijnse naam Hoe ziet de ijsbeer eruit Waar vind je de ijsbeer Wat eet de ijsbeer Hoe plant de ijsbeer zich voort Heeft de ijsbeer vijanden

3 De Latijnse naam! Thalassarctos maritimus!

4 Hoe ziet de ijsbeer eruit? De kop is lang en smal en de nek ook. De mannetjes zijn groter en zwaarder dan de vrouwtjes. Hun voetzolen zijn behaard.

5 Waar vind je de ijsbeer? Hij bewoont het arctische en subarctische gebied. Hij zwemt van ijsschotsen naar ijsbergen. Maar het blijft ook aan de kust.

6 Wat eet de ijsbeer? IJsberen zijn roofdieren. Hun prooi bestaat uit zeehonden, vis, zeevogels en kleine knaagdieren. Ze eten ook planten.

7 Hoe plant de ijsbeer zich voort? De paringstijd is van maart tot juni. De jongen worden 1-3 jaar gezoogd. Na 24 tot 28 maanden worden ze onafhankelijk.

8 Heeft de ijsbeer vijanden? De ijsbeer heeft 1 vijand: de mens!

9


Download ppt "De ijsbeer Door Sarah, Jana en Irene!. Inhoudstabel De Latijnse naam Hoe ziet de ijsbeer eruit Waar vind je de ijsbeer Wat eet de ijsbeer Hoe plant de."

Verwante presentaties


Ads door Google