De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Word creatief directeur bij Rijkswaterstaat!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Word creatief directeur bij Rijkswaterstaat!"— Transcript van de presentatie:

1 Word creatief directeur bij Rijkswaterstaat!
Het nationaal Ingenieurscongres 2005 Workshop vrijdag 11 maart, – uur Jan Dirk van Duijvenbode

2 Organigram Ministerie VenW

3 Ondernemingsplan Rijkswaterstaat

4 Missie Rijkswaterstaat
“…Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat die in opdracht van de Minister en de staatssecretaris van VenW de infrastructurele hoofdnetwerken in Nederland aanlegt, beheert en ontwikkelt. Rijkswaterstaat beheert het kilometer lange hoofdwegennet, het kilometer lange hoofdvaarwegennet en het vierkante kilometer grote hoofdwatersysteem van ons land. Bovendien werkt Rijkswaterstaat aan een veilig, schoon en gebruikersgericht hoofdwatersysteem en aan de bescherming van ons land tegen overstromingen. Op deze gebieden genereren we bovendien betrouwbare en bruikbare informatie. …”

5 Rijkswaterstaat en innovatie
“ ..Innovatie is essentieel voor de ontwikkeling van Rijkswaterstaat als modern overheidsbedrijf. In het verlengde van innovatieve projecten en programma’s als Wegen naar de Toekomst en WaterINNovatiebron (WINN), heeft Rijkswaterstaat zich in 2008 ontwikkeld tot een toonaangevend innovator…”.

6

7 WIS Rijkswaterstaat Bouwdienst en Dienst Weg en – Waterbouwkunde
Jean-Luc Beguin Gijsbert De Boer WIS Rijkswaterstaat Bouwdienst en Dienst Weg en – Waterbouwkunde Erik Mahlmänn Patrizia Bernardini Ed Berendsen Nelle Jan van Veen Jan Dirk van Duijvenbode Roy Stroeve Tjalle De Haan vacature Gé Beaufort Eerst maak met autovormen een vormpje of invoegen een figuur uit bestand en selecteer het Klik op extra Klik op macro/macro's/mondriaan uitvoeren om de kleur (zie volgende mondriaan sheet om de kleur te kiezen), afmetingen, positie en naam van je producten toe te voegen P.S1 Als de macro en foutmelding geeft klik op end en eerst maak een object PS2 Je kan een figuur in een vorm invoegen als je: Eerst maak de vorm, daarna klik rechts en kies autovorm opmaken, kies kleur en lijnen, opvulling, opvuleffecten, figuur, figuur selecteer, ok. Na afloop mag je de blokformat verwijderen

8

9 Nieuwe natte indeling NL
Hoge gronden Hoofd watersysteem Dijkringen

10 Hoge gronden Hoofd watersysteem Dijk ringen

11 Logaritmische Risico Factor2003 =LOG (Schade)/ LOG(Frequentie)

12

13

14 Hoofd- watersysteem Provincie Gelders Landschap Gelderland Waterschap
Dijkring 43 Betuwe- Tieler En Culemborgerwaard Provincie Gelderland Gelders Landschap Waterschap Rivierenland Gemeente Neerijnen Hoofd- watersysteem Ruimte voor de rivier project RWS DON Gemeente Zaltbommel Dijkring 30 Bommelerwaard

15 Klimaateffecten…

16

17 Opdracht workshop Nederland is opgebouwd uit hoofwatersysteem, hoge gronden en dijkringen Ruimte voor de rivieren heeft een tekort van 200 miljoen Euro Er is een overschot van 20 miljoen m3 verontreinigde grond Kan je hiermee de dijkringen in het rivierengebied net zo veilig maken als de dijkring van Pernis (#18)

18

19 Maak met grond uit watersysteem hoge gronden binnen of buitendijks de dijkring
100 m3/m1 /100/1000 = 200 KM

20 Nieuwe watersystemen?

21

22

23 Bedankt en misschien tot ziens bij Rijkswaterstaat!


Download ppt "Word creatief directeur bij Rijkswaterstaat!"

Verwante presentaties


Ads door Google