De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WaterINNovatiebron WINN Innovatieprogramma voor de watertaken van Rijkswaterstaat Word creatief directeur bij Rijkswaterstaat! Het nationaal Ingenieurscongres.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WaterINNovatiebron WINN Innovatieprogramma voor de watertaken van Rijkswaterstaat Word creatief directeur bij Rijkswaterstaat! Het nationaal Ingenieurscongres."— Transcript van de presentatie:

1 WaterINNovatiebron WINN Innovatieprogramma voor de watertaken van Rijkswaterstaat Word creatief directeur bij Rijkswaterstaat! Het nationaal Ingenieurscongres 2005 Workshop vrijdag 11 maart, 15.00 – 16.00 uur Jan Dirk van Duijvenbode

2 Organigram Ministerie VenW

3 Ondernemingsplan Rijkswaterstaat

4 Missie Rijkswaterstaat “…Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat die in opdracht van de Minister en de staatssecretaris van VenW de infrastructurele hoofdnetwerken in Nederland aanlegt, beheert en ontwikkelt. Rijkswaterstaat beheert het 3.250 kilometer lange hoofdwegennet, hoofdvaarwegennet het 2.200 kilometer lange hoofdvaarwegennet en het 63.000 hoofdwatersysteem vierkante kilometer grote hoofdwatersysteem van ons land. Bovendien werkt Rijkswaterstaat aan een veilig, schoon hoofdwatersysteem en gebruikersgericht hoofdwatersysteem en ons landoverstromingen aan de bescherming van ons land tegen overstromingen. Op deze gebieden genereren we bovendien betrouwbare en bruikbare informatie. …”

5 Rijkswaterstaat en innovatie “..Innovatie is essentieel voor de ontwikkeling van Rijkswaterstaat als modern overheidsbedrijf. In het verlengde van innovatieve projecten en programma’s als Wegen naar de Toekomst en WaterINNovatiebron (WINN), heeft Rijkswaterstaat zich in 2008 ontwikkeld tot een toonaangevend innovator…”.

6

7 Jean-Luc Beguin Gijsbert De Boer WIS Rijkswaterstaat Bouwdienst en Dienst Weg en – Waterbouwkunde Erik Mahlmänn Patrizia Bernardini Ed Berendsen Nelle Jan van Veen Jan Dirk van Duijvenbode Roy Stroeve Tjalle De Haan vacature Gé Beaufort

8

9 Hoofd watersysteem Hoge gronden Dijkringen Nieuwe natte indeling NL

10 Hoofd watersysteem Hoge gronden Dijk ringen

11 Logaritmische Risico Factor 2003 =LOG (Schade)/ LOG(Frequentie)

12

13

14 Gelders Landschap RWS DON Gemeente Neerijnen Provincie Gelderland Gemeente Zaltbommel Ruimte voor de rivier project Dijkring 43 Betuwe- Tieler En Culemborgerwaard Dijkring 30 Bommelerwaard Hoofd-watersysteem Waterschap Rivierenland

15 Klimaateffecten…

16

17 Opdracht workshop Nederland is opgebouwd uit hoofwatersysteem, hoge gronden en dijkringenNederland is opgebouwd uit hoofwatersysteem, hoge gronden en dijkringen Ruimte voor de rivieren heeft een tekort van 200 miljoen Euro Er is een overschot van 20 miljoen m3 verontreinigde grond Kan je hiermee de dijkringen in het rivierengebied net zo veilig maken als de dijkring van Pernis (#18)

18

19 100 m 3 /m 1 20.000.000/100/1000 = 200 KM Maak met grond uit watersysteem hoge gronden binnen of buitendijks de dijkring

20 Nieuwe watersystemen?

21

22

23 Bedankt en misschien tot ziens bij Rijkswaterstaat!


Download ppt "WaterINNovatiebron WINN Innovatieprogramma voor de watertaken van Rijkswaterstaat Word creatief directeur bij Rijkswaterstaat! Het nationaal Ingenieurscongres."

Verwante presentaties


Ads door Google