De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Uitleg paragraaf 4.3 Klas 2M5. Arbeidsovereenkomst Voordat je bij een nieuwe baas begint, teken je een arbeidsovereenkomst. In een arbeidsovereenkomst.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Uitleg paragraaf 4.3 Klas 2M5. Arbeidsovereenkomst Voordat je bij een nieuwe baas begint, teken je een arbeidsovereenkomst. In een arbeidsovereenkomst."— Transcript van de presentatie:

1 Uitleg paragraaf 4.3 Klas 2M5

2 Arbeidsovereenkomst Voordat je bij een nieuwe baas begint, teken je een arbeidsovereenkomst. In een arbeidsovereenkomst staan afspraken tussen de werkgever en de werknemer.

3 Opzegtermijn en proeftijd In een arbeidsovereenkomst worden onder andere afspraken gemaakt over: - De opzegtermijn: de tijd die je nog moet werken nadat je ontslag hebt genomen of gekregen. - De proeftijd: de periode waarin een arbeids- overeenkomst makkelijk kan worden opgezegd

4 Wat voor arbeidsovereenkomst? Er bestaan verschillende soorten arbeidsovereenkomsten: Vaste dienst Tijdelijke dienst Oproepbasis

5 Aan de slag! Je hebt een arbeidsovereenkomst voor je liggen. Zoek de volgende gegevens uit: -Is er een proeftijd? Zo ja, hoelang? -Is er een opzegtermijn? -Salaris? -Startdatum en einddatum contract? -Wat is het voor een contract? (vast, tijdelijk of oproep)

6 Collectieve arbeidsovereenkomst Een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) is een overeenkomst tussen werkgevers en werknemers. In de cao zijn de afspraken over arbeids- voorwaarden vastgelegd.


Download ppt "Uitleg paragraaf 4.3 Klas 2M5. Arbeidsovereenkomst Voordat je bij een nieuwe baas begint, teken je een arbeidsovereenkomst. In een arbeidsovereenkomst."

Verwante presentaties


Ads door Google