De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

6.4 Wat voor werkloosheid? © pincode Hoe ontstaat werkloosheid? Welke soorten werkloosheid zijn er? Zijn ze allemaal even moeilijk te bestrijden? In deze.

Verwante presentaties


Presentatie over: "6.4 Wat voor werkloosheid? © pincode Hoe ontstaat werkloosheid? Welke soorten werkloosheid zijn er? Zijn ze allemaal even moeilijk te bestrijden? In deze."— Transcript van de presentatie:

1 6.4 Wat voor werkloosheid? © pincode Hoe ontstaat werkloosheid? Welke soorten werkloosheid zijn er? Zijn ze allemaal even moeilijk te bestrijden? In deze paragraaf krijg je antwoord op deze vragen.

2 structurele werkloosheid seizoenwerkloosheid regionale werkloosheid 6.4 Wat voor werkloosheid? conjuncturele werkloosheid frictiewerkloosheid

3 © rfvdfeen conjuncturele werkloosheid Is de werkloosheid die het gevolg is van een daling van de vraag naar goederen en diensten omdat het economisch slechter gaat. 6.4 Wat voor werkloosheid?

4 structurele werkloosheid Deze vorm van werkloosheid ontstaat door blijvende veranderingen in de manier waarop bedrijven produceren. 6.4 Wat voor werkloosheid?

5 frictiewerkloosheid Nadat je ontslagen bent heb je even tijd nodig om te solliciteren en een nieuwe baan te vinden.

6 © rfvdfeen seizoenwerkloosheid Bepaald werk wordt slechts in een bepaalde periode van het jaar verricht. Wanneer die arbeid wegvalt, ontstaat deze vorm van werkloosheid. 6.4 Wat voor werkloosheid?

7 © rfvdfeen regionale werkloosheid In bepaalde gebieden of steden is de werkloosheid hoger dan de gemiddelde werkloosheid. 6.4 Wat voor werkloosheid?

8 © rfvdfeen

9 6.4 Wat voor werkloosheid? Begrippen conjuncturele werkloosheid structurele werkloosheid frictiewerkloosheid seizoenwerkloosheid regionale werkloosheid © rfvdfeen


Download ppt "6.4 Wat voor werkloosheid? © pincode Hoe ontstaat werkloosheid? Welke soorten werkloosheid zijn er? Zijn ze allemaal even moeilijk te bestrijden? In deze."

Verwante presentaties


Ads door Google