De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

INTRODUCTIE. ONTSTAAN Zij vond haar oorsprong vanuit de behoefte van een toen nog klein aantal kwaliteitsmanagers om contact te leggen met vakgenoten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "INTRODUCTIE. ONTSTAAN Zij vond haar oorsprong vanuit de behoefte van een toen nog klein aantal kwaliteitsmanagers om contact te leggen met vakgenoten."— Transcript van de presentatie:

1 INTRODUCTIE

2 ONTSTAAN Zij vond haar oorsprong vanuit de behoefte van een toen nog klein aantal kwaliteitsmanagers om contact te leggen met vakgenoten. Sinds de oprichting rond de eeuwwisseling groeide de kring gestaag uit tot een omvang van circa 90 leden.

3 WAT BIEDT DE KKRZ HAAR LEDEN? De KKRZ organiseert gemiddeld vijf keer per jaar ‘s middags een kringbijeenkomst. Hier worden kwaliteit en nauw hieraan verwante onderwerpen oa. Arbo en milieu (door leden of externe deskundigen) vanuit alle denkbare invalshoeken behandeld. Aansluitend vindt gewoonlijk een discussie plaats rond eventueel overgebleven vragen. Ter afsluiting is er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid om nog even met elkaar na te praten.

4 WAT BIEDT DE KKRZ HAAR LEDEN? Ook is het altijd mogelijk dat collega ondernemers c.q. kwaliteitsmanagers (informeel) onderling contact leggen. De leden ontvangen daartoe regelmatig een lijst met namen en telefoonnummers van de leden met de organisaties waarbij zij werkzaam zijn.

5 Doel KKRZ De KKRZ stelt zich ten doel de leden te ondersteunen bij hun zorg voor kwaliteit, Arbo en Milieu. In het algemeen streeft zij ernaar de kennis van Kam-management onder haar leden te bevorderen.

6 DOELSTELLINGEN Het uitwisselen en delen van ervaringen en kennis rondom kwaliteitszorg maar ook Arbo en milieu. Het versterken van gebruik managementtools Het initiëren van samenwerkingsvormen (netwerkkring) Organiseren van minimaal 4 kringbijeenkomsten per jaar. Organiseren van minimaal 2 seminars / cursussen per jaar. Groei in het ledenbestand naar 100 leden in 2012 (nu 75). Meer bezoekers trekken naar onze website ( www.qkringzwolle.nl) (minimaal verdubbeling in 2012) www.qkringzwolle.nl

7 Wat doet het bestuur? Het bestuur van de KKRZ werkt actief aan het peilen van de behoeften van de leden en houdt zich op de hoogte van de ontwikkelingen met betrekking tot kwaliteitsmanagement in het algemeen. Dit gebeurt o.a. door middel van enquêtes van waaruit doorlopend wordt gewerkt aan verbetering van het dienstenpakket van de KKRZ en of dit uitbreiding of bijstelling behoeft.

8 BESTUUR Ronald Velsink (voorzitter) Hans Jousma (penningmeester / secretaris) Cor van Scheltinga (bestuurslid) Ellen Brinkhuis (bestuurslid) Maria Malinowski (bestuurlid) Erik-Hans van Stigt-Thans (bestuurslid) Het bestuur komt minimaal 4 maal per jaar bijeen.

9 PROGRAMMA 2009 Kringbijeenkomst BMA Kringbijeenkomst DOC-kaas Kringbijeenkomst ROVA Kringbijeenkomst KEMA (verschoven naar 2010) Audit Network Event (ANE-2009) Duurzaamheidsevent (Hogeschool Windesheim) Cursus Six-sigma (Yellow-belt)

10 PROGRAMMA 2010 Audit Network Event (21 januari) Kringbijeenkomst Randstad (11 februari) Jubileum bijeenkomst (12 maart) Kringbijeenkomst Kema (7 april) Kringbijeenkomst ISALA-ziekenhuis (n.t.b.) Kringbijeenkomst SKAL (n.t.b.)

11 LEDEN o.a.: VAN WIJHE VERF


Download ppt "INTRODUCTIE. ONTSTAAN Zij vond haar oorsprong vanuit de behoefte van een toen nog klein aantal kwaliteitsmanagers om contact te leggen met vakgenoten."

Verwante presentaties


Ads door Google