De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De kracht van focussen Volgehouden aandacht en concentratie centraal Executieve functies in de dagelijkse praktijk op school en thuis.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De kracht van focussen Volgehouden aandacht en concentratie centraal Executieve functies in de dagelijkse praktijk op school en thuis."— Transcript van de presentatie:

1 De kracht van focussen Volgehouden aandacht en concentratie centraal Executieve functies in de dagelijkse praktijk op school en thuis

2 We kennen het allemaal: Kinderen in de groep die niet zomaar in staat zijn om rustig te zitten, een pen vast te houden, hun stemvolume op de situatie af te stemmen. Kinderen die gestimuleerd moeten worden en oefening nodig hebben om hun aandacht op één punt te richten.

3 We gaan ervan uit dat kinderen vanzelf focussen en vervolgens de aangeboden opdracht uitvoeren.

4 Ook kinderen die dat niet vanzelf doen, zijn in staat dit te leren.

5 Er moet dan wel sprake zijn van een ondersteunende relatie door een leerkracht/ouder en er moeten hulpmiddelen beschikbaar zijn om dit te realiseren.

6 Op de schoolbrede studiedag De kracht van Focussen leren kinderen (ochtendprogramma), team (middagprogramma) en ouders (avondprogramma) hoe belangrijk het ontwikkelen van volgehouden aandacht is.

7 Na afloop weten kinderen, ouders en leerkrachten (de opvoeddriehoek) hoe kinderen in de ‘aan-stand’ komen. En waarom dat belangrijk is. En vooral: hoe de vaardigheid om de aandacht te blijven richten in het dagelijks leven thuis en op school getraind kan worden.

8 Reacties van ouders, leerlingen en leerkrachten:
Dat over de hersenen wist ik nog niet - boeiend! Jullie trainers stralen zelf al zoveel rust en concentratie uit. Ik heb nu een idee hoe we thuis, ondanks de lastige gezinssituatie, rust kunnen creëren. Als directeur ben ik blij met deze schoolbrede aandacht voor focussen met een geweldige opkomst van 90 ouders! Ik kijk uit naar de terugkom-bijeenkomst voor het team. We willen dit vasthouden.

9 Kosten Studiedag met leerlingen, teamtraining en ouderavond: € 900,- (combinatieprijs) Losse teamtraining of ouderavond: € 320,- Leerlingentraining groep 1 t/m 8, max 250 leerlingen: € 540,-


Download ppt "De kracht van focussen Volgehouden aandacht en concentratie centraal Executieve functies in de dagelijkse praktijk op school en thuis."

Verwante presentaties


Ads door Google