De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Veiligheidskleding Toolboxmeeting 21-05-2014 docent Annelies van Remmerden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Veiligheidskleding Toolboxmeeting 21-05-2014 docent Annelies van Remmerden."— Transcript van de presentatie:

1 Veiligheidskleding Toolboxmeeting docent Annelies van Remmerden

2 Veiligheidskleding Veilig gedrag
Zorgen voor veiligheid en gezondheid voor jezelf en andere personen Je positief opstellen wat betreft veilig en gezond werken Je houden aan de veiligheidsvoorschriften Aanwijzingen en instructies opvolgen Anderen aanspreken op onveilige handelingen Onveilige situaties en incidenten melden en gepast ingrijpen Aandacht voor persoonlijke hygiëne, orde en netheid

3 Veiligheidskleding Vijf veiligheidsprincipes
Veilig en gezond werken kan altijd Veiligheid kost tijd Veilig werken doen we samen We spreken elkaar aan op onveilig gedrag en melden onveilige situaties Veiligheid zit in je, ook buiten werktijd

4 Veiligheidskleding Je bent ervoor verantwoordelijk dat je de juiste veiligheidskleding en beschermingsmiddelen gebruikt. Wat betekent dit vooraf? - Nagaan welke veiligheidskleding of beschermingsmiddelen nodig zijn voor het borgen van je eigen veiligheid. - De eisen van een opdrachtgever bewaken. Er zijn verschillen in de eisen die een opdrachtgever stelt. - Zorgen dat je vooraf hierover beschikt. >> let op de toepasbaarheid van het middel wat je gebruikt.

5 Veiligheidskleding Persoonlijke beschermingsmiddelen
Gebruik altijd je persoonlijke beschermingsmiddelen BASIS: Werkschoenen Helm (laat op de houdbaarheidsdatum!) Veiligheidshesje of veiligheidsjas Beschermingsbril Gehoorberscherming Handschoenen SPECIFIEK: Gasmeter Valbeveiliging Reddingsvest (niet uitputtend)

6 Veiligheidskleding Voor werken behalve ProRail geldt:
Veiligheidsvestjes Voor werken behalve ProRail geldt: Alle werkenden aan/bij het spoor dienen te allen tijde een oranje veiligheidsvest of veiligheidsjas te dragen (voor RWS is dit vanuit CROW verplicht (CROW 96 a en b voor veilig werken aan de weg)

7 Veiligheid langs het spoor
Veiligheidskleding bij ProRail Voor ProRail geldt: - Alle werkenden aan/bij het spoor dienen te allen tijde een ge(e)l(e) veiligheidsvest/jas te dragen De veiligheidsman/grenswachter dient te allen tijde een oranje vest/jas te dragen. De reflecterende striping mag geen kruis vormen ( X ). De veiligheidskleding van Movares voldoet aan alle eisen.

8 Veiligheid langs het spoor
Veiligheidsvestjes bij ProRail Kledingvoorschriften ProRail: Onder het gele reflecterende veiligheidsvest mag geen zichtbaar rode of oranje kleding worden gedragen Rugzakken over je veiligheidskleding mag ook niet, behalve: Bij ServicePunt zijn NOOD-ZAKKEN te leen voor in VCA-projecten. Dit zijn rugzakken met daarin verbanddoos, handbrandblussertje en calamiteitenkaart

9 Veiligheidskleding Aanvullende informatie:
Team 5000 Menno Niesing is vaak in Zuidwest VCA-coördinator


Download ppt "Veiligheidskleding Toolboxmeeting 21-05-2014 docent Annelies van Remmerden."

Verwante presentaties


Ads door Google