De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

HOI! LEUK DAT JE EEN SPREEKBEURT OVER VERKEER GAAT MAKEN! MET DEZE PRESENTATIE WILLEN WE JE EEN BEETJE HELPEN EEN BLOK ALS DIT IS EEN TIP. JE KUNT OP DIE.

Verwante presentaties


Presentatie over: "HOI! LEUK DAT JE EEN SPREEKBEURT OVER VERKEER GAAT MAKEN! MET DEZE PRESENTATIE WILLEN WE JE EEN BEETJE HELPEN EEN BLOK ALS DIT IS EEN TIP. JE KUNT OP DIE."— Transcript van de presentatie:

1 HOI! LEUK DAT JE EEN SPREEKBEURT OVER VERKEER GAAT MAKEN! MET DEZE PRESENTATIE WILLEN WE JE EEN BEETJE HELPEN EEN BLOK ALS DIT IS EEN TIP. JE KUNT OP DIE PLEK ZELF IETS VERANDEREN OF JE KNIPT ZE GEWOON LEKKER WEG! HEEL VEEL SUCCES!

2 TIP! START MET DE VIDEOCLIP VAN DE VERKEERSPLEINCREW FEAT. MONSIF: DE BAAS

3 Veilig naar school en weer naar huis in vijf stappen

4 Stap 1: Slim op de stoep OP DE STOEP IS HET VEILIG Er zijn geen auto’s of bussen Let wel op fietsers, die rijden soms op de stoep Dus: als het kan, blijf ik lekker op de stoep! LEUK IDEE! MAAK EEN FOTO VAN JE ZÉLF OP DE STOEP EN PLAK DIE IN DIT PLAATJE TIP! ZOEK OP INTERNET HOEVEEL FIETSERS, AUTO’S EN BUSSEN ER IN NEDERLAND RIJDEN

5 Stop voor de stoeprand of aan de kant Kijk eerst naar de ene en dan naar de andere kant Steek recht en rustig over… …als je veilig kunt oversteken! Stap 2: Oversteken TIP: NOG VEILIGER IS OVERSTEKEN OP EEN ZEBRAPAD. ZOEK OP INTERNET WELKE LANDEN ER OOK ALLEMAAL ZEBRAPADEN HEBBEN

6 Zorg dat je remmen goed werken Zorg dat je met je voeten bij de grond kunt Zo stel je je zadel in: Meet hoe lang je bent. Ik ben: (vul je eigen lengte in) Deel dat door tien. Bij mij is dat: (eigen lengte : 10) Doe dat maal zes. Bij mij is dat: (uitkomst x 6) Let altijd heel goed op, én: Zorg dat je zichtbaar bent – met een fietslampje Zorg dat je te horen bent – met een goede bel Stap 3: Veilig op de fiets TIP! LAAT DE HELE KLAS MEEREKENEN, DAN WEET IEDEREEN HOE HOOG ZIJN ZADEL MOET ZIJN

7 Belangrijk op de fiets! Je beschermt je hoofd. Tips over helmen: zorg dat de helm precies past zorg met de verstelbandjes dat de helm stevig zit let op dat de helm ook je slapen beschermt (aan de zijkant van je hoofd tussen je oog en je oor) als je valt met je helm, moet je ALTIJD een nieuwe kopen Stap 4: Helm op je hoofd LEUK! ZET JEZELF OP DE FOTO MET EEN HELM OP JE HOOFD! LAAT HET VERKEERSPLEIN FILMPJE OVER HELMEN ZIEN, EN VRAAG AAN JE KLAS WAT ZIJ VINDEN VAN HET DRAGEN VAN EEN FIETSHELM! TIP: ZOEK OP HET INTERNET OP IN WELKE LANDEN DE FIETSHELM VERPLICHT IS.

8 Het is heel makkelijk: NIET! UIT! WEG! Omdat als je met je mobieltje of mp3 speler bezig bent: je minder snel reageert op het verkeer je niet zo goed op het verkeer let je sneller bent afgeleid je minder goed hoort wat er gebeurt je één hand mist om te remmen! Stap 5: Mobieltje en mp3 TIP: ZOEK OP HOEVEEL MOBIELE TELEFOONS ER EIGENLIJK IN NEDERLAND WORDEN GEBRUIKT!

9

10 1.VRAAG 1 2.VRAAG 2 3.VRAAG 3 4.VRAAG 4 5.VRAAG 5 Vijf vragen: VERZIN ZELF VIJF LEUKE VRAGEN OVER: veilig naar school en weer naar huis in vijf stappen.

11


Download ppt "HOI! LEUK DAT JE EEN SPREEKBEURT OVER VERKEER GAAT MAKEN! MET DEZE PRESENTATIE WILLEN WE JE EEN BEETJE HELPEN EEN BLOK ALS DIT IS EEN TIP. JE KUNT OP DIE."

Verwante presentaties


Ads door Google