De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

om deze presentatie uit te voeren

Verwante presentaties


Presentatie over: "om deze presentatie uit te voeren"— Transcript van de presentatie:

1 om deze presentatie uit te voeren
welkom Klik met de muis om deze presentatie uit te voeren

2 Hoe bekijk je deze diavoorstelling?
Deze diavoorstelling vervolg je door Of te klikken met de linkermuisknop Of te klikken op de enterknop. Wil je een dia nog een keer terugzien? Klik dan op de Backspace-knop.

3 Uitleg over een nieuw programma
Na deze diaserie ga je op de computer een vragenlijst beantwoorden. Hoe dit computerprogramma werkt, wordt je met deze diaserie uitgelegd. Klik maar weer met de muis voor de volgende dia.

4 Vragenlijst voor leerlingen
Op je bureaublad is het pictogram van hiernaast geplaatst. Klik na deze diavoorstelling op dit pictogram om de vragenlijst te starten. Op de volgende dia zie je welk scherm je dan te zien krijgt. Klik maar weer.

5 Vragenlijst leerlingen (2)
Het kan zijn dat dit scherm wordt overgeslagen. Als je dit scherm straks wel ziet, klik dan op de vragenlijst voor leerling. Èn klik daarna op OK.

6 In dit scherm vul je jouw persoonskenmerken in. (1)
Als je dit scherm straks ziet, klik dan op de juiste kenmerken. Zie je rechtsonder in het scherm de ‘gids’? Eerst meer over de gids.

7 Advies voor gebruik van gids
Deze gids staat soms hinderlijk in de weg, zodat je de vragen niet eens kunt lezen. Vink de optie “blijf weg” aan, als je de gids gelezen hebt. Je kunt de gids altijd weer oproepen; klik op Help en vervolgens op Gids.

8 Vul in dit scherm jouw persoonskenmerken in. (2)
Klik op de lijstpijlen en maak een keuze. Klaar? Klik dan op de recordertoets om de vragenlijst verder in te vullen.

9 Het zijn eigenlijk geen vragen, maar stellingen waarover jij je mening geeft.
Als je het helemaal ONeens bent met de stelling, vink je dit vakje aan. Als je het een beetje ONeens bent met de stelling, vink je dit vakje aan. Lees de stelling en geef eerlijk je mening. Als je het een beetje eens bent met de stelling, vink je dit vakje aan. Als je het helemaal eens bent met de stelling, vink je dit vakje aan.

10 Een voorbeeld van een ingevulde vragenlijst
Met deze knop blader je weer terug. Met deze knop ga je verder Je kunt je antwoord altijd nog weer veranderen Weet je echt geen antwoord? Klik dan op het vraagteken (?) Op elk vragenblad mag of kun je opmerkingen schrijven, maar dat is niet verplicht.

11 Vijf acties op het laatste scherm
Bij actie 2: Blader met deze knop terug naar de vragenlijst om de vergeten vraag/vragen op te zoeken. Actie 1: Geef de school een eindcijfer Actie 2: Controleer of je alle vragen beantwoord hebt. In dit voorbeeld moet bij schoolklimaat nog één vraag beantwoord worden. Actie 3: Beantwoord deze vraag. Actie 4: en deze vraag… Actie 5: En tot slot de laatste vraag.

12 Afsluiten van de vragenlijst (1)
Klaar? Klik op Bestand Deze knop mag je dus overslaan bij het afsluiten. En klik op Afsluiten en je vragenlijst wordt bewaard. Gebruik deze knop niet! Er wordt dan niets opgeslagen en dat is zonde van je werk.

13 Afsluiten van de vragenlijst (2)
Na klikken op bestand en op afsluiten krijg je het scherm rechts. Klik op OK. Tot slot word je bedankt voor het invullen van de lijst.

14 Veel succes met het invullen van je vragenlijst.
Ben je klaar? Waarschuw dan je meester of juf, of geef de beurt aan een volgend kind uit je groep.

15 Start nu met de vragenlijst voor leerlingen
Klik op het bureaublad op het pictogram “Kwaliteits-vragenlijsten PO” om de vragenlijst te starten.


Download ppt "om deze presentatie uit te voeren"

Verwante presentaties


Ads door Google