De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Digitaal wedstrijd formulier Presentatie scheidsrechters Versie sept 2013.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Digitaal wedstrijd formulier Presentatie scheidsrechters Versie sept 2013."— Transcript van de presentatie:

1 Digitaal wedstrijd formulier Presentatie scheidsrechters Versie sept 2013

2 Altijd inloggen via: http://www.vhcvenlo.nl/formulier Dit kan op -Een smartphone -Een tablet -Een laptop -Een PC

3 Stap 1: Inloggen Kies als scheidsrechter voor “ik ben scheidsrechter”. Iedere wedstrijd heeft twee scheidsrechters. Eerst logt de 1 e scheidsrechter in en voert de stappen zoals uitgelegd in de volgende dia’s uit. Na deze stappen (vanaf dia 21) logt de 2 e scheidsrechter in. Hij/zij hoeft in principe alleen nog maar de ingevoerde gegevens van de 1 e scheidsrechters te bevestigen.

4 Stap 2: log in met lid- of kaartnummer Log in met je lidnummer of scheidsrechterskaartnummer. Voer je lid- of kaartnummer in. Voer tevens de verificatiecode in. Deze code krijg je van de coach/aanvoerder. Deze code is uniek voor deze wedstrijd. Voer lidnummer en wachtwoord in en klik/tik op “aanmelden”.

5 Stap 3: gegevens wedstrijd Na het inloggen zie je de wedstrijdgegevens. Klik/tik op “volgende”.

6 Stap 4: spelerslijst controleren Vervolgens zie je de spelerslijsten van beide teams. Controleer de namen en klik/tik op “volgende”.

7 Stap 4a: zijn er kaarten? Zijn er kaarten uitgedeeld tijdens de wedstrijd? 1.Ja, klik/tik op “ja”. 2.Nee, klik/tik op “nee”. (ga verder naar dia 16)

8 Stap 4b: voor welk team? Kies het team waar de speler of spelers inzitten die een kaart hebben ontvangen en klik/tik op “kies”.

9 Stap 4c: kies soort kaart Kies de kleur kaart door op de juiste kleur te klikken/tikken.

10 Stap 4d: verbaal of fysiek Geef aan of de kaart is gegeven vanwege een verbale of fysieke overtreding door op “verbaal” of “fysiek” te klikken/tikken.

11 Stap 4e: teamlid selecteren Zoek in de lijst het teamlid dat de kaart ontvangen heeft en klik/tik op “volgende”.

12 Stap 4f: aanvoerderskaart Vink, indien van toepassing, het vakje “aanvoerderskaart” aan als het een aanvoerderskaart betreft. Klik/tik op “volgende” om verder te gaan.

13 Stap 4g: tijdstip kaart Geef aan in welke minuut de desbetreffende kaart is uitgedeeld. Klik/tik op “volgende” om verder te gaan.

14 Stap 4h: opmerking invoegen Voer een opmerking in en klik/tik op “opslaan”.

15 Stap 4i: nog een kaart toevoegen De kaart is nu toegevoegd. Voeg indien nodig nog een kaart toe, bewerk de ingevoerde kaart of klik/tik op “volgende” om verder te gaan.

16 Stap 5: uitslag invoeren Voer de uitslag van de wedstrijd in en klik/tik op “opslaan”.

17 Stap 6: algemene opmerking Voeg, indien wenselijk, nog een algemene opmerking in. Klik/tik op “volgende” om verder te gaan.

18 Stap 7: afronden Klik/tik op “afronden”.

19 Stap 8: bevestigen Klik/tik op “OK” om het formulier te bevestigen en te versturen.

20 Stap 9: bevestiging Het formulier is nu verzonden. De 1 e scheidsrechters is nu klaar. Nu is de tweede scheidsrechter aan de beurt.

21 Stap 10: inloggen 2 e scheidsrechter Kies als scheidsrechter voor “ik ben scheidsrechter”.

22 Stap 11: log in met je lid- of kaartnummer Log in met je lidnummer of scheidsrechterskaartnummer. Voer je lid- of kaartnummer in. Voer tevens de verificatiecode in. Deze code krijg je van de coach/aanvoerder. Deze code is uniek voor deze wedstrijd. Voer lidnummer en wachtwoord in en klik/tik op “aanmelden”.

23 Stap 12: gegevens wedstrijd Na het inloggen zie je de wedstrijdgegevens. Klik/tik op “volgende”.

24 Stap 13: spelerslijst controleren Vervolgens zie je de spelerslijsten van beide teams. Controleer de namen en klik/tik op “volgende”.

25 Stap 14: controle ingevoerde kaarten Overzicht van de kaarten die zijn ingevoerd door de 1 e scheidsrechter. Voeg indien nodig nog een kaart toe, bewerk de ingevoerde kaart(en) of klik/tik op “volgende” om verder te gaan.

26 Stap 15: uitslag controleren Controleer de ingevoerde uitslag. Indien nodig kan deze nog gewijzigd worden. Klik/tik dan op “wijzig”. Als de uitslag correct is, klik/tik dan op “goedkeuren”.

27 Stap 16: formulier versturen Het formulier is nu klaar om door de 2 e scheidsrechter verstuurd te worden. Klik/tik op “versturen”.

28 Stap 17: bevestigen Klik/tik op “OK” om het formulier te bevestigen en te versturen.

29 Stap 18: bevestiging Het formulier is nu verzonden.

30 Samenvattend 1.Meteen na de wedstrijd logt de 1 e scheidsrechter in (d.m.v. de verificatiecode). 2.De 1 e scheidsrechter doorloopt alles stappen en informeert de 2 e scheidsrechter als hij/zij klaar is. 3.De 2 e scheidsrechter logt in en controleert alle gegevens. 4.Het formulier wordt bevestigd en verstuurd. Zorg ervoor dat alles op tijd en correct is afgehandeld. Wil je meer informatie? Log in op de site van VHC en kijk onder Documenten >> DWF, digitaal wedstrijd formulier voor veel gestelde vragen, alle handleidingen en presentaties. Ook kun je als scheidsrechter contact opnemen met de arbitragecommissie.

31 Tot slot Iedere week krijg je als scheidsrechter voorafgaand aan de wedstrijd een e-mail met de melding dat er weer een formulier klaar staat. Het is van belang dat beide scheidsrechters de handelingen zo snel mogelijk na de wedstrijd afronden. Liefst op het veld of in het clubhuis. Als dit niet lukt dan zodra je thuis hiervoor de mogelijkheid hebt. De KNHB zal bij het niet correct of niet tijdig afhandelen van het DWF boetes opleggen aan de vereniging!


Download ppt "Digitaal wedstrijd formulier Presentatie scheidsrechters Versie sept 2013."

Verwante presentaties


Ads door Google