De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Fietsroute Verkeersexamen Basisschool Petrus en Paulus Duur: ongeveer 25 min. Het is geen snelheidswedstrijd!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Fietsroute Verkeersexamen Basisschool Petrus en Paulus Duur: ongeveer 25 min. Het is geen snelheidswedstrijd!"— Transcript van de presentatie:

1 Fietsroute Verkeersexamen Basisschool Petrus en Paulus Duur: ongeveer 25 min. Het is geen snelheidswedstrijd!

2 Start bij onze school Vanaf het schoolplein ga je naar links richting Medoclaan. Let op Niet op de stoep fietsen.

3 De rotonde neem je driekwart richting Tongerseweg. Let op Geef richting aan met je hand.

4 Verkeerslichten Tongerseweg Bij de verkeerslichten steek je over en kom je uit in de Javastraat (ventweg). Hier fiets je rechtdoor en ga je bij de splitsing met de Planetenhof rechtsaf, de Borneostraat in. Let op Bij de witte huisjes zijn zijstraatjes met verkeer van rechts. Het verkeer uit deze zijstraten heeft voorrang.

5 Na de witte huisjes Let op De straat is hier smal, neem dus niet een te ruime bocht. Niet het fietspad rechtdoor nemen, maar rechts afslaan de Borneostraat in.

6 Borneostraat Let op Het verkeer uit de zijstraatjes heeft voorrang. Deze straat fiets je helemaal af.

7 Einde Borneostraat Bij de splitsing van de Borneostraat en de Beeldsnijdersdreef ga je linksaf richting rotonde. Let op Verkeer van rechts heeft voorrang (2 keer).

8 Rotonde VMBO Bij deze rotonde ga je rechtdoor. Je geeft voorrang aan het verkeer op de rotonde. Let op Je moet hier de rotonde oversteken, kijk goed om je heen.

9 Rotonde Bowling Maastricht Op de volgende rotonde ga je linksaf de Terra Nigrastraat in. Dan fiets je onder het flatgebouw door tot aan de volgende rotonde. Let op Geef richting aan en fiets niet te hard van het bergje af. Je kunt dan niet meer op tijd remmen.

10 Pottenberg Je fietst door tot aan de volgende rotonde.

11 Rotonde Pottenberg Neem de rotonde driekwart. Let op Denk aan de voorrangsregels bij een rotonde.

12 Gewantmakersdreef Bovenaan de Potteriestraat wordt deze straat de Gewantmakersdreef. Hier ga je rechtsaf de Kremersdreef in.

13 Kremersdreef Belfort Deze fiets je helemaal af tot aan de Voldersdreef. Let op Het verkeer van rechts, uit de zijstraatjes, heeft voorrang.

14 Kremersdreef Hier linksaf, de Voldersdreef in. Let op Let op het verkeer voordat je afslaat. Geef richting aan en kijk goed achterom.

15 Voldersdreef bij de tandarts Let op Omdat de aandacht naar de hoofdweg gaat, kun je deze zijstraat van rechts over het hoofd zien. Aan het eind van de Voldersdreef ga je rechtsaf langs het tankstation.

16 Bushalte voor het tankstation Als de bus wegrijdt zie je dat aan het knipperlicht. Je moet de bus dan voor laten gaan. Let op Let goed op, blijf de bus in de gaten houden.

17 Deze rotonde ga je geheel rond. Je fietst weer de Keurmeestersdreef in. Rotonde bij tankstation

18 Basisschool John F. Kennedy Na de bushalte ga je naar rechts de Voldersdreef in en fiets je rechtdoor tot aan de Ebenistendreef. Let op Er kan een bus bij de halte staan, let dan goed op en kijk ook naar het knipperlicht.

19 Hoek Karbindersdreef Hier moet je linksaf slaan. Let op het verkeer dat van rechts komt. Let op Auto’s parkeren hier vaak te dicht op de bocht, zodat je geen goed zicht hebt op het verkeer dat van rechts komt. Kijk en luister goed!

20 Ebenistendreef Deze straat fietsen we helemaal door tot aan de grote splitsing bij de Gewantmakersdreef. Let op Verkeer van rechts heeft hier voorrang, je fietst niet op een voorrangsweg.

21 Ebenistendreef Hier gaan we rechtsaf de Gewantmakersdreef in. Dan vervolgen we de weg langs het kerkhof naar de verkeerslichten bij de Tongerseweg. Let op Kijk ook goed naar links er kunnen fietsers en bromfietsers aankomen.

22 Verkeerslichten Tongerseweg Hier steek je over en fiets je richting de rotonde. Let op Aan de overkant van de weg kruis je ook een fietspad. Je moet deze (brom-) fietsers voor laten gaan.

23 Bij de rotonde ga je rechtsaf de Medoclaan in en deze fiets je af tot bij de school. Rotonde Medoclaan

24 Succes met oefenen!


Download ppt "Fietsroute Verkeersexamen Basisschool Petrus en Paulus Duur: ongeveer 25 min. Het is geen snelheidswedstrijd!"

Verwante presentaties


Ads door Google