De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Woord van Leven Juli 2014.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Woord van Leven Juli 2014."— Transcript van de presentatie:

1 Woord van Leven Juli 2014

2 "Ik verzeker het jullie nogmaals: als twee van jullie hier op aarde eensgezind om iets vragen, wat het ook is, dan zal mijn Vader in de hemel het voor hen laten gebeuren. Want waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben ik in hun midden.” Matteüs 18, 19-20

3 Dit is een van die uitspraken van Jezus die me een grote vreugde geven
Dit is een van die uitspraken van Jezus die me een grote vreugde geven. Want hoeveel dingen heb je niet nodig in dit leven, en je weet niet hoe je ze kunt verkrijgen. Hoeveel oprechte en goede verlangens heb je niet, en je weet niet hoe je daaraan kunt voldoen.

4 Je bent er diep van overtuigd dat alleen ingrijpen van boven, een genade van de hemel, je kan geven wat je met heel je wezen verlangt.

5 En dan hoor je uit de mond van Jezus opnieuw die belofte, die duidelijke, niet mis te verstane woorden die je hoop en zekerheid geven:

6 "Ik verzeker het jullie nogmaals: als twee van jullie hier op aarde eensgezind om iets vragen, wat het ook is, dan zal mijn Vader in de hemel het voor hen laten gebeuren.

7 Meerdere keren zegt Jezus in het evangelie dat we moeten bidden, en Hij leert ons hoe we dingen kunnen verkrijgen. Maar deze woorden zijn wel bijzonder origineel. Om een antwoord van de hemel te krijgen zijn er meerdere personen nodig, een gemeenschap.

8 Jezus zegt: "Als twee van jullie
Jezus zegt: "Als twee van jullie..." Het is het kleinste aantal waaruit een gemeenschap kan bestaan. Voor Jezus is niet het aantal belangrijk, maar wel dat het er meer zijn dan een.

9 Ook in het jodendom is bekend dat God een collectief gebed waardeert
Ook in het jodendom is bekend dat God een collectief gebed waardeert. Maar Jezus zegt iets nieuws: "Als twee van jullie eensgezind om iets vragen..." Hij wil meerdere personen, maar dan wel in eenheid.

10 Hij legt het accent op hun eensgezindheid
Hij legt het accent op hun eensgezindheid. Hij wil één enkele stem horen. Eigenlijk zegt Jezus dat de voorwaarde om te verkrijgen wat wordt gevraagd de wederzijdse liefde is.

11 Je kunt je afvragen waarom een gebed in eenheid bij de Vader makkelijker toegang vindt. Misschien is de reden dat de mensen die zo bidden meer gezuiverd zijn.

12 Een gebed blijft vaak beperkt tot een serie vragen die meer doen denken aan bedelaars die voor een koning staan dan aan kinderen met hun vader.

13 Wanneer je iets samen met anderen vraagt, is zo'n gebed zeker minder ingegeven door persoonlijk belang.

14 Als je samen bent met anderen, ben je meer geneigd ook aan hun noden te denken en die met hen te delen.

15 Bovendien begrijp je samen met anderen ook beter wat je aan de Vader kunt vragen.

16 Jezus zegt ons hier wat het geheim is van de verhoring van zo'n gebed
Jezus zegt ons hier wat het geheim is van de verhoring van zo'n gebed. Dat ligt in de woorden "in mijn naam". Wanneer we in zijn naam zijn verenigd, is Hij onder ons aanwezig, en alles wat we samen met Hem vragen zullen we eerder verkrijgen..

17 Wanneer Jezus aanwezig is waar mensen in wederzijdse liefde met elkaar verenigd zijn, is Hij het zelf die samen met ons bepaalde genaden aan de Vader vraagt.

18 En kun je je indenken dat de Vader niet naar Jezus zou luisteren
En kun je je indenken dat de Vader niet naar Jezus zou luisteren? De Vader en Jezus zijn immers één.

19 Het is natuurlijk goed om te weten wat Jezus wil dat we vragen
Het is natuurlijk goed om te weten wat Jezus wil dat we vragen. Hijzelf laat dat helemaal open, "wat het ook is". Er is dus geen beperking in welke zin dan ook.

20 Je zou dit gebed dus heel goed kunnen opnemen in het programma van je leven. Je gezin, jijzelf, je vrienden, de groep waarvan je deel uitmaakt, je vaderland, de wereld om je heen, ze hebben misschien heel veel dingen niet omdat jij er niet om hebt gevraagd.

21 Spreek er eens over met de mensen die jou na zijn en die jouw idealen begrijpen of delen. En als je met hen die liefde beleeft die het evangelie vraagt, kun je vragen in eenheid.

22 Vraag voordat je beslissingen neemt. Vraag alles wat in je opkomt
Vraag voordat je beslissingen neemt. Vraag alles wat in je opkomt. En laat Jezus niet teleurgesteld zijn over een onverschillige houding, nu Hij je zoveel mogelijkheden heeft gegeven.

23 is te downloaden op: www.santuariosancalogero.org
"Ik verzeker het jullie nogmaals: als twee van jullie hier op aarde eensgezind om iets vragen, wat het ook is, dan zal mijn Vader in de hemel het voor hen laten gebeuren. Want waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben ik in hun midden.” Matteüs 18, 19-20 “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”( ), Tekst geschreven in Deze powerpoint in verschillende talen is te downloaden op: Lay-out Anna Lollo in samenwerking met Don Placido D’Omina (Sicilia, Italië) Informatie:


Download ppt "Woord van Leven Juli 2014."

Verwante presentaties


Ads door Google