De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is een IKC? Samenhangende voorziening met onderwijs, opvang en zorg voor kinderen en heeft de volgende kenmerken: Eén visie Het kind van 0-12 jaar.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is een IKC? Samenhangende voorziening met onderwijs, opvang en zorg voor kinderen en heeft de volgende kenmerken: Eén visie Het kind van 0-12 jaar."— Transcript van de presentatie:

1 Wat is een IKC? Samenhangende voorziening met onderwijs, opvang en zorg voor kinderen en heeft de volgende kenmerken: Eén visie Het kind van 0-12 jaar staat centraal Breed aanbod De hele dag, het hele jaar open Eén organisatie, één team Eenduidige communicatie met ouders Verbinding met de wijk

2 Landelijke visie Visie project Kindcentra 2020
Vanuit het belang van een optimale ontwikkeling van kinderen- de burgers van de toekomst- streven partijen naar integrale voorzieningen voor kinderen (en hun ouders) van 0 tot 12 jaar. Kinderen worden in staat gesteld om hun talenten optimaal te ontwikkelen. Pedagogische professionals werken vanuit het belang van de kinderen met kennis vanuit verschillende disciplines.

3 De Gemeente Landelijk is deze visie in grote lijnen uitgezet. De invulling doet de gemeente. In Arnhem is de gemeente in gesprek met verschillende patijen. De initiatieven van De Basis, Delta, Fluvius, Rijnstad, SPA, SKAR en Allio sluiten hierbij goed aan.

4 Ambitie Gemeente Arnhem
De ambitie is om te komen tot Kindcentra 0-12 jaar in Arnhem. Het streven is om komen tot minimaal één Kindcentrum per wijk. Met de gemeente Arnhem en tussen de partijen is afgesproken om in ieder geval ervaring op te doen met sluitende doorgaande lijnen voor jonge kinderen (0-6 jaar), een Kindcentrum0-6 jaar. Waar mogelijk wordt er direct gewerkt aan een Kindcentrum 0-13 jaar.

5 Waar staan we in het proces?
BSO gehuisvest in schoolgebouw Praktische samenwerkingsafspraken gebruik gebouw Zelfde schoonmaak Samenwerking Calluna Samenwerking therapeut en coach Samenwerking Allio

6 Toekomst 2 sporen Mogelijkheden om te onderzoek: 1 praktisch doen
2 theoretisch visie ontwikkeling Mogelijkheden om te onderzoek: Uitwisseling personeel Gezamelijke nieuwsbrief Activiteiten Kennis delen


Download ppt "Wat is een IKC? Samenhangende voorziening met onderwijs, opvang en zorg voor kinderen en heeft de volgende kenmerken: Eén visie Het kind van 0-12 jaar."

Verwante presentaties


Ads door Google