De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Genade.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Genade."— Transcript van de presentatie:

1 Genade

2 Efeze 2:4 Maar omdat God zo barmhartig is, omdat de liefde die hij voor ons heeft opgevat zo groot is, 5 heeft hij ons, die dood waren door onze zonden, samen met Christus levend gemaakt. Ook u bent nu door zijn genade gered. 6 Hij heeft ons samen met hem uit de dood opgewekt en ons een plaats gegeven in de hemelsferen, in Christus Jezus. 7 Zo zal hij, in de eeuwen die komen, laten zien hoe overweldigend rijk zijn genade is, hoe goed hij voor ons is door Christus Jezus. 8 Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God 9 en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan. 10 Want hij heeft ons gemaakt tot wat wij nu zijn: in Christus Jezus geschapen om de weg te gaan van de goede daden die God heeft voorbereid.

3 Psalm 7:12 God is een rechtvaardige Rechter
2 Timotheus 2:13 Zelfs als wij geen geloof meer hebben, blijft Hij ons trouw. Hij kan ons niet verstoten, omdat wij een deel van Hem zijn; Hij zal altijd doen wat Hij beloofd heeft.

4 Romeinen 3:10 Zo staat er ook geschreven: ‘Er is geen mens rechtvaardig, zelfs niet één, 11 er is geen mens verstandig, er is geen mens die God zoekt. 12 Allen hebben ze zich afgewend, heel de mensheid is verdorven. Er is geen mens die nog het goede doet, er is er zelfs niet één.

5

6 De wet 1e wet: Hem te verwerpen is de dood. .
2e wet: Hem te volgen, Hem te dienen en Hem te aanbidden is Leven.

7 Gal. 5:1: ,,Opdat wij waarlijk vrij zouden zijn, heeft Christus ons vrijgemaakt. Houdt dus stand en laat u niet opnieuw een slavenjuk opleggen.’’ Gal. 3:13: ,,Christus heeft ons vrijgekocht van de vloek der wet door voor ons een vloek te worden; want er staat geschreven: Vervloekt is een ieder, die aan het hout hangt.’’

8 Heb h6 dl Niet het eten van voedingsmiddelen en dit te doen en dat te doen, om het lichaam te volmaken, u zult dat nooit hebben. En je moet met dit stoppen, en dat doen, en dit doen, en dat doen, dat is de wet. Dat is iemand die zich aan de wet houdt. Wij geloven niet in de wettische vorm van redding.

9 gemanifest zonen gods-1960 dl6 599 U zult fouten maken, u zult vallen, u zult opzettelijk verkeerd doen, u zult weggaan en dingen doen. Dat betekent niet dat u verloren bent, dat betekent dat u correcties zult gaan krijgen.

10 Blijf van de afgrond vandaan

11 Goede werken?

12 Genade is wat God voor u deed, door genade bent u gered.
En werken is wat u doet uit waardering voor de genade die Hij aan u bewees. Gem.tijdperk.boek Goede werken zullen u niet zalig maken, maar zij zullen voortkomen uit een gered leven als vrucht voor de Heer. Ik geloof in goede werken. Zelfs al zou iemand niet gered zijn, dan behoort hij toch goede werken te doen en het er zo goed mogelijk af te brengen.

13 HEB h2 dl2 173 Het is allemaal genade. Het is helemaal niet wat u doet
HEB h2 dl2 173 Het is allemaal genade. Het is helemaal niet wat u doet. Het is wat Hij reeds heeft gedaan voor u. Nu, u kunt niet één ding doen om uw redding te verdienen. Uw redding is een gave.

14 Stop met ploeteren Hij weet dat het niet lukt Hij stierf ervoor Rust


Download ppt "Genade."

Verwante presentaties


Ads door Google