De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ouderavond donderdag 12 juni 2014. Programma ouderavond Welkom Toelichting op het proces Praktische zaken Ondersteuning Afsluiting.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ouderavond donderdag 12 juni 2014. Programma ouderavond Welkom Toelichting op het proces Praktische zaken Ondersteuning Afsluiting."— Transcript van de presentatie:

1 Ouderavond donderdag 12 juni 2014

2 Programma ouderavond Welkom Toelichting op het proces Praktische zaken Ondersteuning Afsluiting

3 Proces  Richtinggevende uitspraken opgesteld door MT  Teamoverleg: richtinggevende uitspraken besproken en plus-delta methode gehanteerd om te bekijken welke groepen naar de dislocatie zouden kunnen.  In gesprek met de MR: plus-delta methode  Focusgroep: plus-delta methode  Uitnodiging aan ouders eenmalig in Windmaker om mee te denken over het ruimtegebrek.

4 Proces  MT: heeft, alle argumenten overwegende, de beslissing genomen:  Didactisch verantwoord  Twee groepen die op sociaal gebied steun aan elkaar hebben  Ervaren Molenhoek leerkrachten  MT altijd op dislocatie aanwezig  Materieel

5 Proces  Gecommuniceerd met:  Uitvoerend Bestuurder  Team  MR  Communicatie met ouders  Gelijktijdigheid met bs Den Akker  Brief en e-mail  Toekomst  Ouders meenemen in proces via Windmaker  Vragen?

6 Schooltijden Inloop:8.15 u. Aanvang lessen:8.20 u. Pauze: 10.15 u. Aanvang lessen:10.30 u. Einde schooltijd:11.50 u. Inloop:13.00 u. Aanvang lessen:13.05 u. Einde schooltijd:15.20 u. De kinderen worden telkens door de leerkrachten naar buiten gebracht aan de kant van de peuterspeelzaal.

7 Molenhoekgevoel  Kinderen zijn bij vieringen op de Molenhoek  Een deel van het lesprogramma vindt plaats op de Molenhoek (maatjes-lezen; drama; verkeer; tekenen; handvaardigheid; school-tv)  De kinderen van groep 4 A starten en eindigen op maandagmiddag en vrijdagmiddag op de gewone tijd (13.15 u. – 15.30 u.) op de Molenhoek.  De kinderen van groep 4 B starten en eindigen op dinsdagmiddag en vrijdagmiddag op de gewone tijd (13.15 u. – 15.30 u.) op de Molenhoek.

8 Pauze  Kleine pauze: de leerkrachten gaan met de kinderen naar buiten. De kinderen spelen met de groepen 3, 4 en 5 van Den Akker aan de Zoomkant en zijkant Willem van der AA-park. Ook de leerkrachten van Den Akker surveilleren allemaal.  Overblijven: De kinderen van groep 4 blijven op de Molenhoek over; ze eten in het hoofdgebouw en spelen op de speelplaats van de Molenhoek. Ze worden gebracht en gehaald door leerkrachten.

9 Buiten de lestijden  Verkeersbrigadiers:  Overkant Pannenschuurlaan: verkeerslicht.  Verkeersbrigadier-ouder met meerdere kinderen: We zoeken in overleg met betreffende ouder naar een passende oplossing  De BSO-kinderen worden op Den Akker opgehaald.

10 Bereikbaarheid  Er is een mobiele telefoon aanwezig. U krijgt het nummer aan het begin van het schooljaar. In dringende gevallen kunt het dat nummer bellen.  Bij ziekte en afwezigheid kunt u gewoon de Molenhoek bellen.  We zitten gewoon op het netwerk van de Molenhoek.  Vragen en opmerkingen?

11 Praktische zaken  Fietsenstalling binnen de hekken apart voor de Molenhoek  Er komt een aparte kapstok voor de groepen vier van de Molenhoek in de algemene garderobe ruimte.  We doen mee aan het veiligheidsbeleid van Den Akker (uitgezonderd pedagogisch deel)

12 Ondersteuning  De kinderen krijgen dezelfde ondersteuning als de kinderen in het hoofdgebouw.  Helen zal op een vast moment op Den Akker zijn. Ouders kunnen Helen dan aanspreken.  Indien nodig is Helen ook op anderen momenten aanwezig (bijv. observatie, toetsing, gesprekjes etc.)  Kinderen die in aanmerking komen voor individuele ondersteuning worden daar begeleid.

13 Evaluatie  Er wordt regelmatig met de kinderen geëvalueerd om te bekijken of het goed loopt.  U wordt één keer per maand via de mail op de hoogte gehouden.  Loopt u tegen zaken aan, laat het ons weten.

14 Afsluiting Waar moeten we nog aan denken?


Download ppt "Ouderavond donderdag 12 juni 2014. Programma ouderavond Welkom Toelichting op het proces Praktische zaken Ondersteuning Afsluiting."

Verwante presentaties


Ads door Google