De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom op de ouderavond van de groepen 4. Even voorstellen Anja Bik en Ingrid van Herwijnen 4A Els van der Lugt en Marjoleine Driessen 4B Corry Theunen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom op de ouderavond van de groepen 4. Even voorstellen Anja Bik en Ingrid van Herwijnen 4A Els van der Lugt en Marjoleine Driessen 4B Corry Theunen."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom op de ouderavond van de groepen 4

2 Even voorstellen Anja Bik en Ingrid van Herwijnen 4A Els van der Lugt en Marjoleine Driessen 4B Corry Theunen en Ad Steveninck 4C

3 Uitleg van de avond Vanavond krijgt u algemene informatie over groep 4. Voor het bespreken van uw kind kunt u later een afspraak maken.

4 De missie van de school De kunst van het leren Een school is er om veel te leren en dat gaat verder dan lezen, schrijven en rekenen. Op de Wilgenstam leren kinderen ook op een verantwoorde wijze met elkaar omgaan. En ze leren vooral ook veel over zichzelf en hun eigen mogelijkheden. Hoe ze zelfstandig oplossingen kunnen vinden en hoe belangrijk samenwerken kan zijn. Als de leerlingen na acht jaar doorstromen naar het voortgezet onderwijs hebben ze niet alleen veel kennis vergaard. Ze hebben ook geleerd zich sociaal op te stellen en zelf verantwoordelijk te zijn voor het eigen gedrag en kunnen. Maar bovenal hebben ze geleerd dat leren erg leuk kan zijn.

5 Het weekrooster Per dag op het bord. De weekplanning Stoplicht voor uitgestelde aandacht. Instructietafel voor verlengde instructie.

6 Wat komt dit jaar aan de orde Optellen en aftrekken t/m 100 Meten: lengte, omtrek, oppervlakte Geld, klokkijken, kalender

7 Wat kunt u thuis oefenen Automatiseren: Eraf en erbij onder de tien Klokkijken Tafels 1,2,3,4,5,6 en 10 Geld Ambrasoft (zelf aan te schaffen)

8 Taaljournaal Oefenen met de taal Oefenen met woordenschat Oefenen met spelling

9 Methode voor begrijpend lezen Nieuwsbegrip

10 Muziek en Drama Om de week op donderdag muziek Wordt gegeven door de vakleerkracht In de klas worden liedjes gezongen naar aanleiding van een thema of eigen idee Elke donderdag is er koor (juf Mariska) Voor drama maken we gebruik van de methode “Moet je doen” en eigen ideeën.

11 Verkeer Methode “Wegwijs” Leerlingen hebben een eigen werkboekje Het doel is het aanleren van veilig gedrag in het verkeer.

12 Handvaardigheid / Tekenen Thematisch Gebruik maken van verschillende materialen en technieken.

13 Leefwereld Methode voor natuuronderwijs De lessen bevatten soms doe – activiteiten door middel van proefjes en experimenten. Tuintjes lessen (indien het weer het toelaat)

14 Pennenstreken Methode voor schrijven Hoofdletters en verbindingen Overstap van potlood naar balpen rond november/december. Er wordt gekeken naar drukken op het potlood en op netheid.

15 Gym Wordt door de leerkrachten zelf gegeven. Groep 4A dinsdag en donderdag Groep 4B maandag en vrijdag Groep 4C dinsdag en donderdag

16 Vreedzame school Toepassen van de lessen in situaties die zich voordoen. Klassenregels zijn met de klas positief opgesteld.

17 Computer gebruik Verschillende programma’s (Ambrasoft) Taal (flits) + lessen per taalweek Rekenen (hoofdwerk) + WIG Acadin voor de betere leerling Spelling per spellingsweek op te zoeken bij taaljournaal op internet

18 Zo gaat het in groep 4 Door middel van de dagplanning kunnen de leerlingen zelf beslissen wanneer zij wat gaan maken Tijdens de zelfstandig werk keuze mogelijkheid voor ontwikkeling “talenten” Boekbespreking na de herfstvakantie, spreekbeurt vanaf januari Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van het smartboard

19 Uitjes De Wilgenhof Schoolreisje Skvr

20 Tutoren In de groepen 4 zijn dit jaar tutoren Dit zijn PABO studenten die gaan werken met de ”betere” B leerlingen op het gebied van taal,spelling, begrijpend lezen en/of rekenen Dit is een onderzoek naar leerstrategieën bij kinderen

21 Goed om te weten… Traktaties, liefst zo gezond mogelijk Gesprekken met ouders graag na schooltijd OR en MR zijn op zoek naar nieuwe leden! De les begint om 8:45 uur, dan zit uw kind in de klas en begint de les. Het is fijn als uw kind om 8.35 uur met de juf mee naar boven kan lopen. En na de middagpauze beginnen we 13.30 uur dus dan gaan we om 13.20 uur naar boven.

22 Tot slot We zijn op zoek naar plein/tuintjes ouders donderdag 3 oktober is er een informatieavond om 20.00 uur Heeft u nog vragen?


Download ppt "Welkom op de ouderavond van de groepen 4. Even voorstellen Anja Bik en Ingrid van Herwijnen 4A Els van der Lugt en Marjoleine Driessen 4B Corry Theunen."

Verwante presentaties


Ads door Google