De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Virtueel kantoor Boekhouding

Verwante presentaties


Presentatie over: "Virtueel kantoor Boekhouding"— Transcript van de presentatie:

1 Virtueel kantoor Boekhouding
Kelly De Ron Jeroen Goossens 7 KAG

2 Overzicht Het klassement Aankoopfacturen Betalingsopdrachten
Verkoopfacturen Rekeninguittreksels Dagboeken Hier zie je een overzicht van de taken van de afdeling boekhouding in het virtueel kantoor. Rechts vind u het logo van ons virtueel bedrijf Cado & co.

3 Het klassement Aankoopfacturen Betalingsopdrachten Verkoopfacturen
Rekeninguittreksels ING Dexia De Bank van de post Dagboeken Startkapitaal Aankoopfacturen: In dit deeltje worden al de verwerkte aankoopfacturen numeriek per AF nummer geklasseerd. Betalingsopdrachten: Hierin worden de bewijzen geklasseerd waarin de opdracht geven volgende betalingen uit te voeren. We geven ook een exemplaar aan de receptie omdat de receptie dit met de fax verstuurd. Verkoopfacturen: Hierin worden al de verkoopfacturen numeriek per VF nummer geklasseerd die verwerkt zijn. Rekeninguittreksels: Deze rekeninguittreksels worden geklasseerd volgens de financiële instelling en per nummer van het afschrift. ING: Al de rekeninguittreksels die van de ING bank komen worden geklasseerd per nummer van het afschrift. Dexia: Al de rekeninguittreksels die van Dexia komen worden geklasseerd per nummer van het afschrift. De Bank van de post: Al de rekeninguittreksels die van De Bank van de post komen worden geklasseerd per nummer van het afschrift. Dagboeken: Per periode drukken we een dagboek af en klasseren we deze in onze map.

4 Aankoopfacturen Nieuw aankoop factuurnummer
Steeds vermeld op de documenten Controle berekening  MS Excel Al de aankoopfacturen boeken in het programma BOB onder ingaven  aankopen De boekhouding neemt een nieuw aankoop factuurnummer los van het aankoopdossiernummer dat de afdeling verkoop heeft toegewezen. Beide nummers worden steeds vermeld op de documenten. Vooraleer we al die aankoopfacturen boeken in BOB, maken wij eerst een controle berekening van al de aankoopfacturen. Dit gebeurt in MS Excel. Het MS Excel bestand kun je vinden in de map boekhouding op de share. Dit bestand kun je steeds opnieuw gebruiken, al de formules staan er in die we nodig hebben.

5 Betalingsopdrachten Fax maken Kies niet zomaar een willekeurige bank
Betalingsopdrachten vermelden Kies niet zomaar een willekeurige bank Ga na of er genoeg krediet op de kredietinstellingen staan 2 exemplaren afprinten 1 voor eigen klassement 1 voor de receptie Opdracht geven aan de receptie om de betalingsopdrachten door te faxen. Eerst en vooral maken wij de afdeling boekhouding een fax waarin we al de betalingsopdrachten vermelden. Je kan dit bestand terugvinden in de map boekhouding. Dit document kun je steeds opnieuw gebruiken. Kies niet zomaar een willekeurige bank, maar controleer steeds of er genoeg geld aanwezig is op de rekeningen van de 3 banken. We printen de fax 2 x af. 1 voor eigen klassement en 1 voor de receptie. Dit kan altijd een bewijs zijn dat we de opdracht hebben gegeven om de betalingen uit te voeren. Wij geven de opdracht aan de receptie om al de betalingsopdrachten te faxen.

6 Betalingsopdrachten boeken in BOB
Rekeninguittreksels worden verwerkt in BOB ingaven  financieel Wanneer we de uittreksels krijgen van de receptie worden deze verwerkt in het programma BOB onder ingaven  financieel.

7 Verkoopfacturen Verkoopfacturen manueel voorbereiden
Afprinten en in het verkoopdossier steken Afsluiting van het dossier geklasseerd onder de rubriek verkoopfacturen De afdeling boekhouding bereid de verkoopfacturen manueel voor. Hier hebben we natuurlijk ook een bestand van dat je kan helpen. Als deze manueel voorberied zijn printen we deze af en steken we deze bij het verkoopdossier. Bij de afsluiting van het dossier worden deze berekeningen geklasseerd onder de rubriek verkoopfacturen.

8 Verkoopfacturen boeken in BOB
Boeken de verkoopfacturen in BOB Facturatie  ingaven klanten  facturen We boeken al de verkoopfacturen in het programma BOB onder facturatie  ingaven klanten  facturen

9 Rekeninguittreksels Controleer de rekeninguittreksels op het juiste bedrag Controleer de financiële instelling WAT als er een fout optreedt? contact nemen met W.E.B. We controleren al de rekeninguittreksels of dat het wel het juiste bedrag is dat er van de rekening is gegaan. We controleren ook of dat het bedrag van de juiste financiële instelling is gegaan. Als er zich een fout optreedt met het bedrag of de financiële instelling neemt u contact op met W.E.B. De contactgegevens kan u terugvinden bij de afdeling receptie.

10 Dagboeken Bij elke periode drukken we een dagboek af

11 Bedankt voor jullie aandacht!


Download ppt "Virtueel kantoor Boekhouding"

Verwante presentaties


Ads door Google