De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom op deze informatieavond

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom op deze informatieavond"— Transcript van de presentatie:

1

2 Welkom op deze informatieavond
Deel 1: we willen u bijpraten over: Hoe is het begonnen Wat is Meervoudige Intelligentie Hoe verweven we dit in de lessen WO (werkwijze: Vierkeerwijzer) Wat willen we er mee bereiken Welke rol kunt u als ouder spelen Deel 2: De praktijk: een kijkje in de keuken van de MI lessen

3 Een stukje historie 3 verschillende methodes voor 3 verschillende vakken: aardrijkskunde, geschiedenis en biologie Zeven jaar geleden overstap naar: 1 vak: Wereldoriëntatie Werkwijze: Vierkeerwijzer

4 Visie van de school Het team van de PWA wil onderwijs bieden waarbij de persoonlijke ontwikkeling van het kind centraal staat. Voor ons is elk kind uniek en in ons onderwijs komen we tegemoet aan de verschillende talenten van de kinderen. …………………………… Bij wereldoriëntatie zetten we Meervoudige Intelligentie in. We willen dat onze kinderen opgroeien tot zelfstandige, mondige mensen die geleerd hebben samen te werken.

5 Meervoudige Intelligentie (MI)
Howard Gardner (Amerikaanse psycholoog) De achterliggende gedachte dat mensen op verschillende manieren leren. Meervoudige intelligentie = meerdere vormen van intelligentie, meerdere manieren van leren, van problemen oplossen (op meerdere manieren KNAP, meerdere talenten)

6 8 intelligenties DOE (Lichamelijk-kinesthetische intelligentie)
KIJK (Visueel-ruimtelijke intelligentie) GETAL (Logisch-mathematische intelligentie) SAMEN (Interpersoonlijke intelligentie) TAAL (Verbaal-linguïstische intelligentie) MUZIEK (Muzikaal-ritmische intelligentie) NATUUR (Naturalistische intelligentie) IK (Intrapersoonlijke intelligentie)

7

8 Vierkeerwijzer Vierkeerwijzer is een werkwijze om MI in te zetten bij wereldoriëntatie. Projecten van 3 weken. Elke week 3 x een uur WO, waarvan 1x theorieles en 2x werk les. Werklessen met opdrachten gericht op de verschillende intelligenties.

9 Op 8 november ontvangen we het certificaat

10 Wat willen we bereiken met MI
Kinderen hebben plezier in het onderwijs Kinderen worden gestimuleerd tot een onderzoekende houding: Dat ze kritisch willen zijn (niet alles zomaar aannemen) Dat ze willen begrijpen (dieper de stof induiken) Dat ze iets willen bereiken (trots op je resultaat) Dat ze willen delen (samenwerken en presenteren) Dat ze willen vernieuwen (eigen inbreng, creativiteit) Dat ze willen weten (nieuwsgierig worden) Kinderen leren vaardigheden: - informatie opzoeken en verwerken - samenwerken - presenteren - zelfstandigheid en verantwoordelijkheid nemen

11 “Leren doen we samen”

12 Wat kunt u als ouder betekenen
interesse tonen door vragen te stellen en naar school te komen bij presentaties van kind of school uw kennis van het onderwerp met uw kind delen misschien kunt u vanuit uw interesse of beroep een bijdrage leveren aan een les in school uw kind stimuleren informatieve boeken te lezen of tv-programma’s te volgen in de vakantie samen naar een museum etc.

13 Daan en Aagje Onze kinderen zijn allemaal Daan en Aagjes.
En we zijn super trots op ze!

14 De PWA: een school vol talenten!

15 En dan nu Koffie En daarna de keuken in.


Download ppt "Welkom op deze informatieavond"

Verwante presentaties


Ads door Google