De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Samenwerking tussen de Nederlandse rechter en de NMa Bijeenkomst Ver. Voor Mededingingsrecht 29 januari 2004 André Andeweg.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Samenwerking tussen de Nederlandse rechter en de NMa Bijeenkomst Ver. Voor Mededingingsrecht 29 januari 2004 André Andeweg."— Transcript van de presentatie:

1 Samenwerking tussen de Nederlandse rechter en de NMa Bijeenkomst Ver. Voor Mededingingsrecht 29 januari 2004 André Andeweg

2 De voor de beoordeling noodzakelijke stukken Preview beleid NMa bij Amicus Curiae

3 Artikel 15, lid 3 Vo 1/2003: “alle voor de beoordeling van de zaak noodzakelijke stukken” Artikel 44a Burgerlijke rechtsvordering: “de in artikel 15, derde lid bedoelde stukken”

4 Wat heeft de NMa nodig voor de beoordeling? In beginsel dezelfde stukken als de rechter; uitzondering: eventuele procedurele stukken; uitzondering: als mededingingsrechtelijke aspect secundair, eventueel stukken primaire geschil; de rechter is uiteindelijk bepalend.

5 Hoe behandelt de NMa de noodzakelijke stukken? Enkel met het oog op formuleren opmerkingen apart van onderzoek- en sanctiefase

6 Preview beleid Amicus Curiae Doelstelling / uitgangspunt aard opmerkingen / fase publiciteit

7 Doelstelling: coherente toepassing 81/82 EG-verdrag Uitgangspunt: terughoudendheid

8 Aard opmerkingen: rechtsvragen (geen beoordeling feiten) Fase: in beginsel in hoger beroep

9 Publiciteit: openbaarheid na wijzen vonnis

10 Amica


Download ppt "Samenwerking tussen de Nederlandse rechter en de NMa Bijeenkomst Ver. Voor Mededingingsrecht 29 januari 2004 André Andeweg."

Verwante presentaties


Ads door Google