De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tijdregels drie secondenregel vijf secondenregel:

Verwante presentaties

Presentatie over: "Tijdregels drie secondenregel vijf secondenregel:"— Transcript van de presentatie:

1 Tijdregels drie secondenregel vijf secondenregel:
inname zijlijn / eindlijn vrije worp zwaar bewaakte speler acht secondenregel vierentwintig secondenregel een minuut drie minuten vijf minuten 4 x 10 minuten

2 3 secondenregel terwijl zijn ploeg op het speelveld, op zijn aanvalshelft, in balbezit is, mag een speler zich niet meer dan 3 seconden ophouden in het beperkte gebied van zijn tegenstander een speler in het beperkte gebied die de bal ontvangt, mag zijn doelbeweging afmaken als de 3 seconden voorbij zijn, mits hij direct naar de basket gaat niet fluiten als een speler tracht het beperkte gebied te verlaten een speler mag niet over de eindlijn stappen om het 3 secondengebied te verlaten

3 3 secondenregel er kan geen 3 seconden overtreding gemaakt worden, terwijl de bal in de lucht is voor een schot of tijdens een rebound situatie, omdat geen van de ploegen balbezit heeft als een speler met de bal korter dan 3 seconden in het beperkte gebied is en dribbelt voor een doelpoging, ook al zijn er meer dan 3 seconden verstreken, is dit geen overtreding

4 binnen 5 seconden inworp nemen
5 seconden regel na een velddoelpunt of geslaagde vrije worp: nadat de bal ter beschikking staat, binnen 5 seconden inworp nemen bij vrije worp: nadat de bal ter beschikking staat, binnen 5 seconden vrije worp nemen inworp zijlijn en eindlijn: nadat de bal ter beschikking staat, binnen 5 seconden inworp nemen een zwaar bewaakte speler moet binnen 5 seconden de bal passen, schieten of dribbelen definitie zwaar bewaakte speler: speler met bal wordt op minder dan 1 meter actief verdedigd

5 8 seconden regel nadat een speler op eigen helft een levende bal in bezit heeft, moet zijn ploeg binnen 8 seconden de bal in de aanvalshelft hebben gebracht de bal is in de aanvalshelft als de bal de aanvalshelft raakt, of een speler of scheidsrechter raakt die met een deel van zijn lichaam in contact is met de aanvalshelft de middellijn behoort tot de verdedigingshelft bij overtreding fluiten. inworp zo dicht mogelijk bij de plaats van inbreuk (aanvalshelft tegenpartij)

6 30 seconden regel een speler met 5 fouten moet hiervan op de hoogte gesteld worden en onmiddellijk het veld verlaten de speler moet binnen 30 seconden vervangen worden

7 een (1) minuut 2 minuten pauze (art. 8)
elke belaste timeout moet een (1) minuut duren (na 50 seconden signaal) 2 minuten pauze (art. 8) tussen eerste en tweede periode tussen derde en vierde periode voorafgaand aan elke verlenging

8 3 minuten 4 x 10 minuten (art. 8) 5 minuten (art. 8)
tijdsein van de scheidsrechter aan beide ploegen dat over 3 minuten de wedstrijd of derde periode begonnen wordt in beide gevallen: 1,5 minuut voor aanvang de spelers aangeven het speelveld te verlaten 4 x 10 minuten (art. 8) de wedstrijd bestaat uit 4 perioden van 10 minuten de pauze tussen 2e en 3e periode: 10 minuten (district), anders 15 minuten 5 minuten (art. 8) duur van de speeltijd van verlengingen

Download ppt "Tijdregels drie secondenregel vijf secondenregel:"