De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Spelregelwijzigingen 2009-2013 Instructies 2009. Spelregelwijzigingen: Gebruik gele vlag bij de jurytafel Een speler die tijdens de serie wordt uitgesloten,

Verwante presentaties


Presentatie over: "Spelregelwijzigingen 2009-2013 Instructies 2009. Spelregelwijzigingen: Gebruik gele vlag bij de jurytafel Een speler die tijdens de serie wordt uitgesloten,"— Transcript van de presentatie:

1 Spelregelwijzigingen 2009-2013 Instructies 2009

2 Spelregelwijzigingen: Gebruik gele vlag bij de jurytafel Een speler die tijdens de serie wordt uitgesloten, wordt van de lijst verwijderd en een vervanger wordt onder aan de lijst toegevoegd Strafworpenserie mag, wanneer er voordeel nadeel is voor een ploeg, aan één kant worden genomen

3 Spelregelwijzigingen: Wanneer een wedstrijd (of een gedeelte van een wedstrijd) overgespeeld moet worden, zullen de doelpunten, uitsluitingen, time- outs van het wedstrijdformulier worden verwijderd, echter de straffen voor gewelddadig optreden, wangedrag en enige rode kaart zullen gehandhaafd blijven.

4 Spelregelwijzigingen: In verlenging mag een derde time-out worden aangevraagd + de niet aangevraagde time-outs van de reguliere wedstrijd Eerst genoemde ploeg speelt met witte cap en start aan de linkerkant van de jurytafel Bij de start mogen de spelers de lijn niet naar voren trekken of afzetten van het doel

5 Spelregelwijzigingen: Bal gaat na schot via de doelman over de zijlijn: vrije worp aanvallende ploeg Regel ‘verspillen van tijd’ is uit de regels verdwenen! Een schot of worp van de tegenstander buiten de 5 meter proberen te onderscheppen met twee handen/armen: U20 (binnen de 5 meter: strafworp) Bij UMV: zwemzaal verlaten (inclusief tribune)

6 Spelregelwijzigingen: UMV/UMV4 tijdens rust, time-out en na een doelpunt: geen strafworp In het geval van gelijktijdige uitsluiting van spelers van de verschillende ploegen, worden beide spelers voor 20 sec uitgesloten, de 30 seconden klok wordt teruggezet en het spel wordt hervat met een vrije worp voor de ploeg welke op het laatste moment het balbezit had. Indien geen van de ploegen balbezit had op het moment van de uitsluitingen wordt de wedstrijd hervat met een neutrale inworp.

7 Spelregelwijzigingen: Verkeerd terugkomen na U20 bij geen balbezit: Strafworp en U20: 1 P Bij het begin van de wedstrijd en elke periode zullen de scheidsrechters moeten plaatsnemen op elk van de 5-meter lijnen. KNZB: bij baden zonder startinstallatie of achterlijn mag de scheidsrechter afwijken van deze regel en een positie meer naar het midden innemen

8 Spelregelwijzigingen: Wanneer tegelijkertijd aan beide ploegen een strafworp wordt toegekend, wordt de eerste strafworp genomen door de ploeg welke in balbezit was. Nadat de tweede strafworp is genomen wordt het spel hervat met een vrije worp op de middenlijn of daarachter, door de ploeg die het balbezit had voordat de strafworpen werden toegekend.

9 Spelregelwijzigingen: UMV: De scheidsrechter geeft de uitsluiting aan in overeenstemming met fig. D (of indien van toepassing fig. E). Hij draait zijn handen om de beurt in het rond, duidelijk zichtbaar voor de spelers in het veld en de jurytafel. Aanvullend toont hij de speler de rode kaart. De scheidsrechter geeft het mutsnummer van de uitgestuurde speler door aan de jurytafel. De speler dient de zwemzaal te verlaten. Hij mag ook niet op de tribune plaatsnemen.

10 Spelregelwijzigingen: UMV/4: De scheidsrechter geeft het teken voor de uitsluiting overeenkomstig Figuur D (of Figuur E indien van toepassing) en kruist vervolgens zijn armen op zodanige wijze dat dit zichtbaar is voor zowel de spelers in het speelveld als voor de jurytafel. Aanvullend toont hij de speler de rode kaart. De scheidsrechter geeft het mutsnummer van de uitgestuurde speler door aan de jurytafel. De speler dient de zwemzaal te verlaten. Hij mag ook niet op de tribune plaatsnemen.

11 Spelregelwijzigingen: De scheidsrechter zal de speler, volgens de mening van de scheidsrechter, een gele kaart geven, indien de speler foutief blijft spelen en zich schuldig maakt aan simuleren. Indien de actie zich herhaalt zal de scheidsrechter de speler een rode kaart geven. Goed zichtbaar voor het speelveld en de jurytafel, omdat dit wangedrag is (UMV). De scheidsrechter zal dan het mutsnummer van de uitgestuurde speler doorgeven aan de jurytafel. (KNZB: In hoofd- en eerste klasse + beker 1) De speler dient de zwemzaal te verlaten. Hij mag ook niet op de tribune plaatsnemen.

12 Instructies: Bij te vroeg starten: opnieuw starten of vrije bal tegenpartij (terug naar oude situatie!) Coach mag in de verdediging niet voorbij de achterlijn. Bij de bank mag hij staan of zitten. De bank moet dus achter de achterlijn worden opgesteld UMV: de zwemzaal verlaten, 3 P’s met cap op de bank plaatsnemen


Download ppt "Spelregelwijzigingen 2009-2013 Instructies 2009. Spelregelwijzigingen: Gebruik gele vlag bij de jurytafel Een speler die tijdens de serie wordt uitgesloten,"

Verwante presentaties


Ads door Google