De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De mammacareverpleegkundigen

Verwante presentaties


Presentatie over: "De mammacareverpleegkundigen"— Transcript van de presentatie:

1 De mammacareverpleegkundigen

2 De mammacareverpleegkundige
Aanwezig bij MDO Aanwezig bij bespreken behandeladvies * 1e opvang en verduidelijking geven * Begeleiden naar Opname, lab, ecg Ik zal bij het begin beginnen… Tijdens het (MDO)medisch disciplinair overleg komen we voor het eerst in contact met onze patienten. Het behandelteam bespreekt nav de uitslagen het behandelplan voor de patiënt. Het Multi diciplinairteam bestaat uit: medisch psycholoog, plastischchirurg,chirurgen, oncologen, radiologen , bestralingarts, pathologen en verpleegkundig specialist en mammacareverpleegkundige,. Waneer het behandelplan en operatie duidelijk is, zijn wij aanwezig bij het gesprek, opvangen van patiënt/naasten geven van behandelwijzeren begeleiden naar opname en onderzoeken en afspraak afspraak POS en mammacareverpleegkundig.

3 Preoperatief gesprek Anamnese afnemen
Uitleg over procedure, behandelwijzer Info over borstkanker/ folders etc. Info over opname en operatie Info prothesemateriaal Info over postoperatieve periode ( wond, drains/seroom) Armmeting/ info lymfoedeem (bij okselkliertoilet) Lastmeter PSZ Monitor borstkankerzorg Evt. verwijzen andere disciplines n.a.v. lastmeter Het pre-operatieve gesprek duurt een uur. Monitorborstkankerzorg gaat van de BVN uit: De Monitor Borstkankerzorg combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen. Toestemmings formulier Patienten krijgen na ongeveer 4-10 weken en na 1 jaar een 2e vragenlijst via de mail. Zo kan je andere helpen bij de keuze van een ziekenhuis welke het beste bij hen past. Adhv o.a de monitorborstkankerzorg zij kwaliteit criteria’s opgesteld waarvan de BVN vindt dat elk ziekenhuis op een minimum aantal punten moet voldoen. Als bij controle blijkt dat aan deze criteria wordt voldaan, word een kwaliteit certificaat uitgereikt. Wat het rozelintje wordt genoemd.

4 De Patiënt vult de lastmeter in
De Patiënt vult de lastmeter in. De lastmeter geeft de mogelijkheid om aan te geven hoeveel last van problemen, klachten en zorgen de patiënt heeft, men geeft zelf aan of ze met een deskundige willen praten. Ligt eraan waar de last ligt. Dit kan zijn : inschakelen gespecialiseerd hulpverlener. Thuiszorg, fysio, psycholoog etc We hebben de mogelijkheid om een moeilijke casus voor te leggen Tijdens het psychosociaal MDO, dit is elke donderdag. Aanwezig zijn i.p wie van belang is bij de casus. Ook de huisarts wordt dan uitgenodigd.

5 Opname periode Begeleiding tijdens opname Bezoek aan patient.
Aanmeten tijdelijke prothese, indien nodig. Coördineren van zorg We zorgen dat de anamnese van de patient op tijd op de afdeling aanwezig is. Patienten vinden het over het algemeen fijn om tijdens opname een vertrouwd persoon te zien ..we begeleiden de patient en ze kunnen onduidelijkheden navragen. Bij onduidelijkheden benaderen we de behandelend chirurg.

6 Na de operatieve behandeling
Tel contact na ontslag 4 wekengesprek Tel contact na RT Psychosociale begeleiding (Lastmeter) Prothesevoorlichting/ verstrekken machtiging Voorlichting postoperatieve klachten, lymfoedeem enz. Adviezen geven bij problemen op emotioneel, sociaal of lichamelijk gebied Overdracht oncologieverpl.k. We bellen na ontslag de patiënt om te vragen hoe het gaat, en hoe de ziekenhuis periode is verlopen. En weer is de mogelijkheid aanwezig om onduidelijkheden nog na te vragen. Evt. aanmeten drukhemd Na 4 weken: Hoe gaat het? Evalueren van het traject tot dusver. Evt de lastmeter afnemen en inschakelen van andere disciplines .

7 Bereikbaarheid MCV 3 Mammacareverpleegkundigen, werkzaam op de poli
Laagdrempelig bereikbaar Voor patienten, familie, behandelaars, andere disciplines (intern en extern) Maandag tot en met vrijdag Dagelijks telefonisch bereikbaar Via poli chirurgie of rechtstreeks Persoonlijk, telefonisch of via

8 Einde Zijn er vragen?


Download ppt "De mammacareverpleegkundigen"

Verwante presentaties


Ads door Google