De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zapstad 10..: een ontdekking van een buurt – Spelenderwijs kijken naar ruimte en ruimtegebruik. Informatie geven en krijgen: – Hoe ervaren en zien jongeren.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zapstad 10..: een ontdekking van een buurt – Spelenderwijs kijken naar ruimte en ruimtegebruik. Informatie geven en krijgen: – Hoe ervaren en zien jongeren."— Transcript van de presentatie:

1

2 Zapstad 10..: een ontdekking van een buurt – Spelenderwijs kijken naar ruimte en ruimtegebruik. Informatie geven en krijgen: – Hoe ervaren en zien jongeren hun buurt? – Hoe gebruiken jongeren hun buurt? – In welke mate kennen jongeren de mogelijkheden in hun buurt en kunnen ze die benutten?  In kaart brengen van noden en wensen – Zapstad: inventarisatie, confrontatie en registratie

3 Het traject:  Inventarisatie: Een voorbereidende vragenlijst. Het eerste “Zapstad-moment” – Een gezelschapsspel op basis van het stratenplan = een momentopname van de manier waarop jongeren hun buurt zien, ervaren en kennen. + een moment om jongeren informatie te geven met betrekking tot de mogelijkheden van hun buurt

4  Confrontatie:  Reporter in eigen buurt  Confrontatie met de realiteit in de wijk.  Een wijkwandeling gericht op waarneming en ervaring.  Kinderen leren en stimuleren om te kijken naar ruimte.  Zowel oog voor het positieve als het negatieve. => Komen tot een onderbouwde mening gebaseerd op de realiteit  Registratie Registreren van ervaringen, vaststellingen en bedenkingen  Registreren in de ruimte  Informatie niet verloren laten gaan, maar bundelen  Registreren om te participeren.


Download ppt "Zapstad 10..: een ontdekking van een buurt – Spelenderwijs kijken naar ruimte en ruimtegebruik. Informatie geven en krijgen: – Hoe ervaren en zien jongeren."

Verwante presentaties


Ads door Google