De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De essentie van administratieve organisatie 1 van 9 Hoofdstuk 5 Relatie AO / IC ( BIV ) en logistiek.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De essentie van administratieve organisatie 1 van 9 Hoofdstuk 5 Relatie AO / IC ( BIV ) en logistiek."— Transcript van de presentatie:

1 De essentie van administratieve organisatie 1 van 9 Hoofdstuk 5 Relatie AO / IC ( BIV ) en logistiek

2 De essentie van administratieve organisatie 2 van 9 Logistieke processen Logistiek is gericht op de beheersing van goederenstromen. Er is onderscheid in: –materiaalmanagement –fysiek distributiemanagement

3 De essentie van administratieve organisatie 3 van 9 Logistieke processen Hoofddoelstelling bij het inrichten van het logistieke proces: –maximalisering van klantensatisfactie; –onder gelijktijdige minimalisering van bijbehorende kosten en risico’s.

4 De essentie van administratieve organisatie 4 van 9 Administratieve organisatie AO richt zich op de beheersing van informatiestromen. Om de relatie met de goederenstroom weer te geven, wordt vaak gebruik- gemaakt van de zogenoemde waardekringloop.

5 De essentie van administratieve organisatie 5 van 9 Waardekringloop Waardekringloop in de handelsonderneming (Bron: Jans, 2008)

6 De essentie van administratieve organisatie 6 van 9 Workflowmanagement Workflowmanagement verbindt de logistieke processen met de administratieve processen. Dit is erop gericht de doorlooptijd van processen zo kort mogelijk te houden.

7 De essentie van administratieve organisatie 7 van 9 Treasury De treasurer is verantwoordelijk voor het financieel-logistieke proces. Hierbij gaat het om: – financiële planning; – financieel beheer; – procuratie; – bewaken van rentabiliteit, liquiditeit en solvabiliteit.

8 De essentie van administratieve organisatie 8 van 9 Interne controle Logistiek focust op efficiency. AO – in het bijzonder de interne controle – richt zich op betrouwbaarheid. Om de juiste IC -maatregelen te nemen is een risicoanalyse nodig.

9 De essentie van administratieve organisatie 9 van 9 Interne controle Fasen in de risico-analyse: 1.in kaart brengen van de risico’s als gevolg van tekort aan deskundigheid; 2.in kaart brengen van risico’s als gevolg van verkeerd handelen; 3.beoordelen van de risico’s (mate van beheersbaarheid en aanvaardbaarheid); 4.onderzoeken van alternatieven.


Download ppt "De essentie van administratieve organisatie 1 van 9 Hoofdstuk 5 Relatie AO / IC ( BIV ) en logistiek."

Verwante presentaties


Ads door Google