De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De essentie van administratieve organisatie 1 van 13 Hoofdstuk 7 Stukproductie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De essentie van administratieve organisatie 1 van 13 Hoofdstuk 7 Stukproductie."— Transcript van de presentatie:

1 De essentie van administratieve organisatie 1 van 13 Hoofdstuk 7 Stukproductie

2 De essentie van administratieve organisatie 2 van 13 Stukproductie Processen bij stukproductie: –Het verkrijgen van orders. –Het uitvoeren van de productieorder.

3 De essentie van administratieve organisatie 3 van 13 Verkrijgen van orders De verkrijgingsfase bestaat uit: –de offerteprocedure; –de contractprocedure; –de definitieve voorcalculatie; –het aanmaken van projectadministratie.

4 De essentie van administratieve organisatie 4 van 13 Verkrijgen van orders De offerteprocedure. –Offerte-aanvragen worden ontvangen; registeren in offertebestand; hierbij ook productspecificaties van de klant. –Offertecalculatie. –Uitbrengen offerte → offertebestand. –Reactie klant wordt vastgelegd in offertebestand.

5 De essentie van administratieve organisatie 5 van 13 Verkrijgen van orders De contractprocedure. –Positieve reacties op offertes worden omgezet in een contract (verkoopafdeling). –Een contractnummer wordt toegekend. –Dit wordt vastgelegd in een contractenbestand. –De directie geeft autorisatie.

6 De essentie van administratieve organisatie 6 van 13 Verkrijgen van orders Definitieve voorcalculatie. –Na afsluiten contract volgt een gedetailleerde voorcalculatie door een bedrijfsbureau (technische voorcalculatie). –Deze voorcalculatie geeft richting aan het productieproces. –Er kan een calculatieresultaat ontstaan (= het verschil tussen commerciële en technische voorcalculatie).

7 De essentie van administratieve organisatie 7 van 13 Verkrijgen van orders Aanmaken projectadministratie. Na het afsluiten van het contract maakt de administratie een nieuw project in de projectadministratie aan. Hierin wordt in de acquisitiefase het volgende vastgelegd: –project-/contractnummer; –offerte; –ontwerp; –eventuele eerste gefactureerde termijn.

8 De essentie van administratieve organisatie 8 van 13 Uitvoeren van de productieorder De productie-uitvoering bestaat uit de volgende stappen: 1. productieplanning 2. (fasegewijze) uitvoering 3. voortgangscontrole 4. productierapportage

9 De essentie van administratieve organisatie 9 van 13 Uitvoeren van de productieorder De productieplanning bestaat uit: Zorgen voor de beschikbaarheid van materiaal → inkoopopdracht. –algemene inkoop –specifieke inkoop Zorgen voor de juiste capaciteit aan manuren (kwantitatief en kwalitatief). Zorgen voor beschikbaarheid materieel.

10 De essentie van administratieve organisatie 10 van 13 Uitvoeren van de productieorder (Fasegewijze) uitvoering. Per fase vastleggen: –werkelijke kosten –gereedmeldingen –uitkomsten verschillenanalyse –verricht meerwerk –termijnfacturering

11 De essentie van administratieve organisatie 11 van 13 Uitvoeren van de productieorder Voortgangscontrole Door het bedrijfsbureau aan de hand van de voortgangsrapportages door de projectleiders. Van belang voor: –bewaken planning; –voorkomen van claims.

12 De essentie van administratieve organisatie 12 van 13 Uitvoeren van de productieorder Productierapportage vindt plaats na afronding van iedere fase en na oplevering van het project.

13 De essentie van administratieve organisatie 13 van 13 Uitvoeren van de productieorder Wat wordt gerapporteerd? –kosten project per soort t.o.v. voorcalculatie; –verricht meerwerk; –verklaring uitkomsten verschillenanalyse; –bijzonderheden.


Download ppt "De essentie van administratieve organisatie 1 van 13 Hoofdstuk 7 Stukproductie."

Verwante presentaties


Ads door Google