De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Quiz. Aaron heeft het gevoel ingeklemd te zitten. De oorzaak van dit gevoel komt vooral door: a. zijn eigen beleving en eigen gedrag; b. de aansturing.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Quiz. Aaron heeft het gevoel ingeklemd te zitten. De oorzaak van dit gevoel komt vooral door: a. zijn eigen beleving en eigen gedrag; b. de aansturing."— Transcript van de presentatie:

1 Quiz

2 Aaron heeft het gevoel ingeklemd te zitten. De oorzaak van dit gevoel komt vooral door: a. zijn eigen beleving en eigen gedrag; b. de aansturing door zijn leidinggevende; c. de structuur van het systeem.

3 Welke actie kan Aaron het beste ondernemen om uit deze situatie te komen? a. Zich vooral gaan richten op zijn primaire taak (het lesgeven) en de organisatie laten voor wat die is. b. Met zijn leidinggevende bespreken hoe de aansturing beter kan. c. Via de academieraad en medezeggenschapsraad en vakbond de structuur van deze organisatie veranderen.

4 Wat kan de organisatie ondernemen om het werk van Aaron aantrekkelijker te maken? a. Aangeven dat Aaron zelf initiatieven kan nemen. Deze initiatieven worden door de organisatie welwillend bekeken. b. Verantwoordelijkheden van het middenkader overhevelen naar de uitvoerenden, zodat deze zich meer verantwoordelijk voelt voor de organisatie. c. De structuur van de organisatie minder hiërarchisch maken, deze organisatie kan veranderen van top-down naar een platte organisatie.

5 Perspectief a.= nadruk op het individu (zie tekening) b.= nadruk op relatie docent met direct leidinggevende c.= nadruk op structuur/macroniveau


Download ppt "Quiz. Aaron heeft het gevoel ingeklemd te zitten. De oorzaak van dit gevoel komt vooral door: a. zijn eigen beleving en eigen gedrag; b. de aansturing."

Verwante presentaties


Ads door Google