De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

OMGAAN MET AGRESSIE CASE VDAB: Als een vonkje vuurwerk wordt …

Verwante presentaties


Presentatie over: "OMGAAN MET AGRESSIE CASE VDAB: Als een vonkje vuurwerk wordt …"— Transcript van de presentatie:

1 OMGAAN MET AGRESSIE CASE VDAB: Als een vonkje vuurwerk wordt …

2

3 IEDEREEN HEEFT ZIJN GRENS

4 DE VDAB VEILIGHEIDSKETEN

5 PROACTIE (focus gebouw) Proactie is het wegnemen van structurele oorzaken van onveiligheid en het voorkomen van het ontstaan daarvan

6 PREVENTIE (focus mens) Preventie omvat de zorg voor het voorkomen van directe oorzaken van onveiligheid en het zoveel mogelijk beperken van gevolgen van inbreuken op die veiligheid indien die zouden optreden.”

7 VOORBEREIDING Dit is het uit testen van bestaande veiligheidsplannen en procedures. Men kan dit best vergelijken met een brandoefening. Je test op iets waarvan je hoopt dat het niet zal voorvallen.

8 REPRESSIE Repressie is het daadwerkelijk bestrijden van onveiligheid na het incident en het verlenen van onmiddellijke hulp aan het slachtoffer.

9 NAZORG (collega’s) Nazorg is alle zorg om zo snel mogelijk terug te keren naar de normale verhoudingen. Dit betekent de opvang van betrokkenen en het personeel na een incident en de rapportage en evaluatie van de incidenten.

10 MONITOREN: slechts 80!?  +/- 80 gevallen van agressie  453.000 fysieke contacten  73.238 begeleidingstrajecten  19.115 bemiddelingstrajecten

11 MONITOREN: It’s all about money Kwantificeerbare kosten Loonverlies Absenteïsme (2012: 497 dagen) Arbeidsongeval/nazorg Vervangingskost Communicatie Schade Preventie-kost Niet-kwantificeerbare kosten Kost van kwaliteitsverlies Kost van slechte sfeer Kost verloop personeel Schade imago

12 “wat te doen in 2013?” 1.Teambenadering inzake agressie naast traditionele opleiding Nazorg voor teams na zwaar geval van agressie; Opleiding voor teams als preventieve maatregel door CrimeControl Opleiding voor meldpunten en leidinggevenden ‘Agressiebeleid’ Traditionele opleiding 4 keer per jaar voor 12 personen 2.Beter organiseren en opleiden van onze meldpunten Nood aan collega’s (die ze kennen) die hen door het VDAB aanbod helpen Doel: hopelijk snellere verwerking van het incident 3.Aanbieden van duidelijk richtlijnen/communicatieplan Waarom dien je een melding te maken? Herkennen en melden.

13 UITDAGINGEN

14 STAATSHERVORMING

15 Arbeidsmarkt? Sociaal Weefsel

16

17

18

19 VRAGEN?


Download ppt "OMGAAN MET AGRESSIE CASE VDAB: Als een vonkje vuurwerk wordt …"

Verwante presentaties


Ads door Google