De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Borobudur tempel. Hoe is de tempel van boven af ? Dit is de tempel van boven af. Het is heel groot en er staan heel veel dingen op zoals Stoepa’s.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Borobudur tempel. Hoe is de tempel van boven af ? Dit is de tempel van boven af. Het is heel groot en er staan heel veel dingen op zoals Stoepa’s."— Transcript van de presentatie:

1

2 De Borobudur tempel.

3 Hoe is de tempel van boven af ? Dit is de tempel van boven af. Het is heel groot en er staan heel veel dingen op zoals Stoepa’s en Boeddha's. En boven op staat een hele grote stoepa met een hele grote Boeddha erin.

4 De Borobudur is de grootste boeddhistische tempel ter wereld, hij ligt op het eiland Java. Vroeger mochten er alle mensen komen uit heel de wereld. Maar nu mogen er alleen maar boeddhistische mensen komen.

5 Wat is het in het algemeen ? Algemeen De grootste tempel van zuidoost Azië is te vinden op Java. Op dit eiland van Indonesië ligt midden in de rimboe een tempel. Het is de Grootste Boeddhistische tempel ter wereld. Tot op heden is nog steeds niet opgehelderd waarom precies op deze plaats gebouwd is en wat het doel van deze tempel was.

6 De geschiedenis. De borobudur tempel is al 1200 jaar oud en is pas in de 19e eeuw ontdekt door de Britse gouverneur van Java, sir Thomas Stamford Reffles. Dus de tempel is pas heel laat ontdekt.

7 Waarom is de tempel zo belangrijk ? De tempel is zo belangrijk omdat het echt heel speciaal is voor de boeddhistische mensen. Omdat er heel veel boeddha’s op staan en die zijn heel heilig voor de boeddhistische mensen.

8 De Boeddha's staan er omdat ze heilig zijn voor de boeddhistische mensen. In de stoepa’s staan Boeddha's verborgen. En de stoepa helemaal boven op is echt heel heilig. Daar moet je ook toestemming voor hebben als je daar wilt komen. Er mogen nu alleen nog maar boeddhistische mensen komen.

9 Uit welke delen bestaat de borobudur tempel ? De borobudur tempel bestaat uit 3 delen: De voet, De vierkante terrassen en de ronde terrassen. De voet is versierd met afbeeldingen over vreugde en verdriet. De vierkante terrassen zijn versierd met afbeeldingen over het leven van de Boeddha en laat zien hoe de mens moet leven om beter te worden. De ronde terrassen:dit deel heeft geen afbeeldingen. De terrassen staan vol met kleine stoepa’s waar in beelden van Boeddha's verborgen zijn.

10 Je schrijft borobudur zo in het Javaans: Barabudhur en zo zeg je het ook in het Javaans.Javaans Einde…….

11 Afsluiting Kiri & Juta Deze PowerPoint presentatie is gemaakt door Juta & Kiri. Wij hebben dit onderwerp gekozen omdat het ons wel interessant leek. Heb je veel plezier gehad met onze presentatie


Download ppt "De Borobudur tempel. Hoe is de tempel van boven af ? Dit is de tempel van boven af. Het is heel groot en er staan heel veel dingen op zoals Stoepa’s."

Verwante presentaties


Ads door Google