De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Rusland Kennisquiz. 1. Hoe groot is Rusland? A. 400x zo groot als Nederland B. 3x zo groot als Nederland C. 250x zo groot als Nederland.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Rusland Kennisquiz. 1. Hoe groot is Rusland? A. 400x zo groot als Nederland B. 3x zo groot als Nederland C. 250x zo groot als Nederland."— Transcript van de presentatie:

1 Rusland Kennisquiz

2 1. Hoe groot is Rusland? A. 400x zo groot als Nederland B. 3x zo groot als Nederland C. 250x zo groot als Nederland

3 ANTWOORD: A. 400X ZO GROOT ALS NEDERLAND

4 2. Hoeveel mensen wonen er in Rusland? A. Ongeveer 16 miljoen B. Ongeveer 100 miljoen C. Ongeveer 142 miljoen

5 ANTWOORD: C. ONGEVEER 142 MILJOEN Nederland heeft zo’n 16.000.000 inwoners en Rusland zo’n 142.000.000 inwoners. Hieronder is dat weergegeven. Ieder persoon geeft 16.000.000 inwoners weer. Nederland Rusland

6 3. Aan welke landen grenst Rusland? A. Spanje, China, Turkije B. Mongolië, China, Oekraïne C. China, Duitsland, Zweden

7 ANTWOORD: B. MONGOLIË, CHINA, OEKRAÏNE

8 4. In welke twee werelddelen ligt Rusland? A. Azië en Europa B. Azië en Afrika C. Europa en Oceanië

9 ANTWOORD: A. AZIË EN EUROPA Je kunt op deze afbeelding zien dat Rusland zowel in Azië (blauw) als Europa (geel) ligt.

10 5. Wat is de vlag van Rusland? A. B. C.

11 ANTWOORD: A. • B. is de vlag van Mongolië • C. is de vlag van Nederland

12 6. 6Welke speelgoed is typisch Russisch? A. Matroesjka B. Schaakspel C. Puzzel

13 ANTWOORD: A. MATROESJKA De matroejska is typisch Russisch. Het is een houten, beschilderd poppetje. Het poppetje heeft nooit benen en bestaat uit 6 of 7 in elkaar gestapelde poppetje van groot naar klein.

14 7. In de Russische kunst zie je vaak iconen zoals deze afbeelding. Wat is een icoon? A. Een icoon is een schilderijtje van een overleden familielid B. Een icoon is een schilderijtje van een heilige, het icoon zelf is ook heilig C. Een icoon is een zelfportret van de kunstenaar

15 ANTWOORD: B. EEN ICOON IS EEN SCHILDERIJTJE VAN EEN HEILIGE, HET ICOON ZELF IS OOK HEILIG Een icoon is een afbeelding van een heilige, maar er is meer. Een icoon zelf is ook heilig. Door het icoon zelf zou je in contact kunnen komen met de heilige die is afgebeeld. Het mocht ook niet zomaar worden geschilderd. De kunstenaar moest voor hij ging schilderen een tijdje bidden en vasten.

16 8. Welke van de volgende gebouwen staat in Rusland? A. Basiliuskathedraal B. Taj Mahal C. Eiffeltoren

17 ANTWOORD: A. BASILIUSKATHEDRAAL De basiliuskathedraal staat in Rusland, in de stad Moskou. Het is een van de bekendste gebouwen van Moskou. De tsaar wilde graag een gebouw dat zou laten zien hoe grootst en machtig hij was dus hij liet een architect dit gebouw maken. Toen hij aan de architect vroeg of hij nog zo’n prachtig gebouw kon maken zei de architect dat hij dat wel kon. De architect is toen gelijk onthoofd. De tsaar wilde niet dat er nog iemand zou zijn met zo’n mooi gebouw als hij. De Eiffeltoren staat in Frankrijk (Parijs) De Taj Mahal staat in India(Agra)

18 9. Het alfabet van de Russen is anders dan ons Nederlandse alfabet. De letters van het Russische alfabet gaan niet van a t/m z. Hoe heet het alfabet van de Russen? A. Cyrillisch alfabet B. Arabisch alfabet C. Ze hebben geen alfabet maar schrijven net als de Chinezen in karakters

19 ANTWOORD: A. CYRILLISCH ALFABET De russen schrijven in het Cyrillische alfabet. Dit alfabet bestaat uit 33 letters. Het ziet er ook een beetje anders uit dan het Nederlandse alfabet, kijk maar hieronder. Kun jij lezen wat hier staat? Россия. Dit betekend Rusland.

20 10. Wat is een typisch Russisch muziekinstrument? A. Piano B. Balalaika C. Drumstel

21 ANTWOORD: B. BALALAIKA De balalaika is een typisch Russisch snaarinstrument. Het is een instrument met een driehoekige klankkast. Het is een eeuwenoud instrument dat in de 19 de eeuw opnieuw weer populair werd.

22 11. Borscht is soep die veel wordt gegeten in Rusland. Het heeft een roze kleur. Waar zou deze soep van gemaakt zijn? A. Bloemkool B. Snoepjes C. Bieten

23 Antwoord: C. Bieten Borscht is een soep die is gemaakt van bieten. Het wordt niet alleen in Rusland gegeten maar ook in andere oost Europese landen. Door de bieten krijgt de soep een roze kleur. Je kunt de soep zowel koud als warm eten.

24 12. In Rusland kan het soms heel koud worden. Wat is de koudste temperatuur die ooit in Rusland is gemeten? A. -10 graden B. -30 graden C. -50 graden

25 ANTWOORD: C. -50 GRADEN Het koudst is het geweest in het noorden van Rusland. Daar is het een keer -50 graden geweest. Dan moet je je wel heel dik aankleden om het nog een beetje warm te krijgen.

26 Lange Voorhout

27 Museum Beelden aan Zee


Download ppt "Rusland Kennisquiz. 1. Hoe groot is Rusland? A. 400x zo groot als Nederland B. 3x zo groot als Nederland C. 250x zo groot als Nederland."

Verwante presentaties


Ads door Google