De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De beroemdste persoon die er is …

Verwante presentaties


Presentatie over: "De beroemdste persoon die er is …"— Transcript van de presentatie:

1 De beroemdste persoon die er is …

2

3

4

5 Hoe lang zullen zij beroemd blijven?
Wat maakt iemand beroemd? Hoe lang zullen zij beroemd blijven?

6 Justin Bieber Justin Bieber is vorige week opgenomen in de psychiatrische inrichting van New York. Dit gebeurde nadat hij zowel tegen fans als zijn vrienden had gezegd dat hij niet alleen zanger is maar dat hij iedereen levend water kan geven zodat iedereen die dat drinkt nooit meer dorst krijgt, dat hij zelf het levend brood is en dat iedereen een eeuwig leven kan krijgen door lid te worden van zijn fanclub. Bovendien beweerde hij dat hij binnenkort vermoord zou worden, maar drie dagen na de begrafenis weer tot leven zou komen. Het is duidelijk dat Justin Bieber lijdt aan een ernstige psychose en dat hij hulp nodig heeft.

7 De komende lessen Wie is Jezus?
Waarom is Jezus gestorven aan het kruis? Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof? De Bijbel lezen: waarom en hoe? Bidden: waarom en hoe? Hoe leidt God ons leven? Wie is de Heilige Geest? Wat doet de Heilige Geest? Hoe kan ik het kwade weerstaan? Geneest God vandaag de dag nog? Waarom is er de kerk? Wat is het doel van mijn leven?

8 Wist je dat … Jezus in de drie grote wereldreligies genoemd wordt als een belangrijk persoon… Jezus in de kunst een van de meest uitgebeelde personen is… De meeste liedjes over Jezus zijn geschreven… De naam van Jezus nog steeds het meest voorkomt… Er 2000 jaar na hem er nog steeds over hem gepraat word… 70% van de Amerikanen christen is… Het christendom de snelst groeiende religie is op aarde…

9 Wie is Jezus? Jezus is geboren in het jaar 0 Hij leefde dus 2000 jaar geleden Er geloven zo’n 2,1 miljard mensen in Hem Toch zijn er geen foto’s van Hem Wat heb ik aan iemand die 2000 jaar geleden heeft geleefd?

10 Jezus is gek of hij is een bedrieger ….
Filmfragment – Jezus en de overspelige vrouw Jezus is gek of hij is een bedrieger …. Ik ben het brood des levens Ik ben het licht der wereld Ik ben de goede herder Ik vergeef je alles wat je verkeerd doet Ik ben de opstanding en het leven Ik ben de weg en de waarheid en het leven Ik ben de zoon van God en de Verlosser van de wereld Wat denk jij? … als het waar is wat hij zegt. Dan heeft Hij heel wat te bieden!

11 Hier leefde Jezus

12

13

14 Jezus stierf toen hij 33 jaar was

15 Jezus, wat voor mens was Hij
Hij was een echte puber Hij had een gewoon menselijk lichaam Hij had een gewone baan Hij was soms heel eenzaam Hij voelde zich vaak onbegrepen Hij had een heleboel emoties Hij had een heleboel verschillende vrienden Het kon hem niks schelen wat anderen van hem dachten Hij deed wat hij zei Hij was nederig Je kunt persoonlijk met hem omgaan

16 Jezus deed bijzondere dingen:
Hij redde een bruiloft door 600 liter water in wijn te veranderen Hij gaf mensen met honger te eten van 5 broodjes en 2 visjes Hij liep door de storm over een meer Hij maakte zeker 3 dode mensen weer levend

17 Je kunt Jezus zelf ontmoeten!
Het meest overtuigende is toch dat je in je eigen leven ervaart wie Jezus is, als je hem zelf ontmoet.

18 Discipelen schreven het Evangelie
Matteus Markus Lucas Johannes

19 Hoe weten we dat Hij gelijk heeft?
Zijn onderwijs Zijn werken Zijn karakter Profetieën die in vervulling gingen Zijn opstanding

20 Is Jezus echt opgestaan?
Leeg graf Verschijning aan mensen Ontstaan van de kerk Eigen ervaring

21 Was Jezus God? Als je mij ziet, zie je God; via mij kun je God leren kennen Ik vergeef je alles wat je verkeerd doet

22 Jezus Filmfragment

23 Drie mogelijkheden Jezus was gestoord Jezus was een bedrieger
Jezus was God

24 Wat weet jij van Jezus? Wat vind jij van Jezus?

25 De komende lessen Wie is Jezus?
Waarom is Jezus gestorven aan het kruis? Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof? De Bijbel lezen: waarom en hoe? Bidden: waarom en hoe? Hoe leidt God ons leven? Wie is de Heilige Geest? Wat doet de Heilige Geest? Hoe kan ik het kwade weerstaan? Geneest God vandaag de dag nog? Waarom is er de kerk? Wat is het doel van mijn leven?


Download ppt "De beroemdste persoon die er is …"

Verwante presentaties


Ads door Google