De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door: Leonie en Lincy. Het land heette oorspronkelijk Mumbai De Portugezen hadden allerlei verschillende namen voor het land. Maar het betekende.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door: Leonie en Lincy. Het land heette oorspronkelijk Mumbai De Portugezen hadden allerlei verschillende namen voor het land. Maar het betekende."— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door: Leonie en Lincy

2 Het land heette oorspronkelijk Mumbai De Portugezen hadden allerlei verschillende namen voor het land. Maar het betekende toch allemaal ‘Goede Baai.’ De Britten hadden de macht over het land en brachten de sporten in het land. Toen de Britten de macht over de stad verloren, werd de stad Bombay genoemd. De echte bewoners van het land kenden de stad met de naam Mumbai. Dat is de reden dat de stad twee verschillende namen heeft. Hoofdkwartier van de Gemeentelijk Corporatie

3 De meeste metropolen liggen aan zee, net als Bombay. Het is makkelijk met de handel. De meeste metropolen liggen aan zee, net als Bombay. Het is makkelijk met de handel.

4 Bombay is een mooie stad. Met veel rijke lui, maar het grootste deel van de inwoners woont in sloppen-wijken. Daar is geen schoon drinkwater en de huisjes lekken van alle kanten: het leven in sloppenwijken is niet echt menselijk te noemen. In Bombay wonen ongeveer twaalf miljoen mensen, daarvan leven ongeveer zeven miljoen mensen in sloppenwijken.

5 Bollywood is een samenstelling van Hollywood en Bombay. Van uit de hele wereld komen er mensen om er te werken of te acteren. Bollywood is net als Hollywood over de hele wereld wijd bekend.

6 Het hele jaar door is het rond de 30 graden. Ook al staan de straten helemaal onder water. Dit is het weer in juni, juli, augustus en september. Veel neerslag Dit is het weer in juni, juli, augustus en september. Veel neerslag De rest van het jaar is het klimaat subtropisch in Bombay/Mumbai. De rest van het jaar is het klimaat subtropisch in Bombay/Mumbai.

7 De Indische vlag heeft een oranje baan als symbool van de moed, een witte baan voor de vrede met in blauw een boeddhistisch wiel (de ‘chakra’) en een groene baan die staat voor het geloof.

8 De meeste mensen in Bombay zijn Hindoe. Over heel India zijn dat 82% van de inwoners van het land. Het Hindoeïsme is de oudste godsdienst die nog in de wereld bestaat. Om, een heilig hindoeïstisch symbool.

9 SARANGI De sarangi is een strijkinstrument. Het instrument wordt vaak op zittend op de hurken bespeeld. Het is een soort ingewikkelde viool met extra snaren die meeklinken als de vier speelsnaren bespeeld worden. De sarangi wordt gebruikt bij de klassieke muziek. Harmonium Het Harmonium is een blaasinstrument. Je moet het wel met de hand bespelen maar je moet er natuurlijk ook bij blazen anders is het geen blaasinstrument. Dit instrument wordt ook gebruikt bij de klassieke muziek. Harmonium Het Harmonium is een blaasinstrument. Je moet het wel met de hand bespelen maar je moet er natuurlijk ook bij blazen anders is het geen blaasinstrument. Dit instrument wordt ook gebruikt bij de klassieke muziek.

10 In Bombay betalen ze met roepies. 54 Indiase roepies zijn ongeveer €1,00. Roepie betekent: het geen zilver. In 1835 werd door de Britten de zilveren roepie ingevoerd. De roepie word in India dus al 173 jaar gebruikt.

11 ‘s Ochtend sta je rond half 8 op, eet je wat, gaat het uniform aan, poets je je schoenen, en dan word je met de bus naar school gebracht. Het zijn niet die scholen die wij kennen. Het is er veel minder luxe. Er zijn houten bankjes en er is weinig ruimte. Tijdens de pauze eet je op school. Er staat dan lekker eten klaar voor iedereen. Ook de lessen zijn anders. De kinderen op school bidden voor de les, en spreken in het Engels of in het Hindi. De eerste schooldag

12


Download ppt "Gemaakt door: Leonie en Lincy. Het land heette oorspronkelijk Mumbai De Portugezen hadden allerlei verschillende namen voor het land. Maar het betekende."

Verwante presentaties


Ads door Google