De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

KLIMAATGRAFIEKEN Hoe teken je een klimaatgrafiek?.

Verwante presentaties


Presentatie over: "KLIMAATGRAFIEKEN Hoe teken je een klimaatgrafiek?."— Transcript van de presentatie:

1 KLIMAATGRAFIEKEN Hoe teken je een klimaatgrafiek?

2 Aan het eind van deze les kun je: uitleggen wat een klimaatgrafiek is; een klimaatgrafiek lezen; een klimaatgrafiek tekenen.

3 temperatuur neerslag klik maanden In een klimaatgrafiek worden neerslag (in millimeters) en temperatuur (in graden Celcius) samen weergegeven.

4 De temperatuur met een rode lijn De neerslag met blauwe staven Klimaat- gegevens

5 Neem de volgende vragen met het juiste antwoord over in je schrift. 1.In een klimaatgrafiek wordt de temperatuur weergegeven in ° Celcius/ Fahrenheit. 2.In een klimaatgrafiek wordt de neerslag weergegeven met een rode lijn/ blauwe staven.

6 2. 3a. In deze klimaatgrafiek is het in juni ongeveer … ° C. b. In januari is het ….° C. c. In december valt er ongeveer …… mm. neerslag. d. In juli valt er ongeveer …… mm. neerslag. Noteer van deze vraag alleen het antwoord

7 2. 4a. In februari is het ongeveer ….°C. b. In september valt er ongeveer …… mm. neerslag. c. In september is het ongeveer…..°C. Noteer van deze vraag alleen het antwoord

8 Antwoorden: 1.In een klimaatgrafiek wordt de temperatuur aan gegeven in °C. 2.In een klimaatgrafiek wordt de neerslag aangegeven met blauwe staven. 3a. In deze klimaatgrafiek is het in juni ongeveer 30°C. b. In januari is het 5°C. c. In december val er ongeveer 20 mm. neerslag d. In juli ongeveer 55mm. neerslag. 4a. In februari is het ongeveer -25°C. b. In september valt er ongeveer 30 mm. neerslag. c. In september is het ongeveer 0°C. Controleer hier of je de vragen goed hebt beantwoord. Als je klaar bent ga je aan de slag met de opdracht ‘teken zelf een klimaatgrafiek.


Download ppt "KLIMAATGRAFIEKEN Hoe teken je een klimaatgrafiek?."

Verwante presentaties


Ads door Google