De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

K l i m a t e n BK1 R. Hoijtink klik Les 1 Bestaat uit 12 dia’s.

Verwante presentaties


Presentatie over: "K l i m a t e n BK1 R. Hoijtink klik Les 1 Bestaat uit 12 dia’s."— Transcript van de presentatie:

1 K l i m a t e n BK1 R. Hoijtink klik Les 1 Bestaat uit 12 dia’s

2 Leerdoelen: Aan het eind van deze les kun je: 1. Uitleggen wat er met het begrip klimaat bedoeld wordt. 2. Een klimaatgrafiek tekenen. 3. Een klimaatgrafiek lezen. Klik

3 De klimaatgegevens Temperatuur en Neerslag worden in een klimaatgrafiek weergegeven Klik

4 De klimaatgrafiek •In een klimaatgrafiek worden neerslag (in millimeters) en temperatuur (in graden Celcius) samen weergegeven. temperatuur neerslag klik maanden

5 De temperatuur met een rode lijn De neerslag met blauwe staven Klik Klimaat- gegevens

6 Met behulp van het volgende kun je nu zelf een klimaatgrafiek makenklimaatgrafiek

7 Toets 1. Het klimaat wordt gemeten over een periode van …… jaren. 2. 2. De dampkring is ………………………………………. 3. Welke van de volgende elementen zijn klimaatelementen: a. bewolking, b. temperatuur, c. uren zonneschijn, d. wind, e. windrichting, f.neerslag. 4. In een klimaatgrafiek wordt de temperatuur aangegeven in ° Celcius/ Fahrenheit. 5. In een klimaatgrafiek wordt de neerslag aangegeven met een rode lijn/ blauwe staven. Klik (Schrijf de correcte zinnen op)

8 Toets 2. 6a. In deze klimaatgrafiek is het in juni ongeveer … ° C. b. In januari is het ….° C. c. In december valt er ongeveer …… mm. neerslag. d. In juli valt er ongeveer …… mm. neerslag.

9 Toets 2. 7a. In februari is het ongeveer ….°C. b. In september valt er ongeveer …… mm. neerslag. c. In september is het ongeveer …..°C.

10 2. Klik Antwoorden: 1.Het klimaat wordt gemeten over een periode van 30 jaar. 2.De dampkring is een dunne schil lucht die de aarde omgeeft. 3.Klimaatelementen zijn: b. temperatuur en f. neerslag. 4.In een klimaatgrafiek wordt de temperatuur aan gegeven in °C. 5.In een klimaatgrafiek wordt de neerslag aangegeven met blauwe staven. 6a. In deze klimaatgrafiek is het in juni ongeveer 30°C. b. In januari is het 5°C. c. In december val er ongeveer 20 mm. neerslag d. In juli ongeveer 55mm. neerslag. 7a. In februari is het ongeveer -25°C. b. In september valt er ongeveer 30 mm. neerslag. c. In september is het ongeveer 0°C.


Download ppt "K l i m a t e n BK1 R. Hoijtink klik Les 1 Bestaat uit 12 dia’s."

Verwante presentaties


Ads door Google