De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

OGO en RW OntwikkelingsGerichtOnderwijs en Reken-Wiskunde Alledaags gewoon & Gewoon bijzonder presentatie Groep 1-3 De Kring Landelijk centrum voor Ontwikkelingsgericht.

Verwante presentaties


Presentatie over: "OGO en RW OntwikkelingsGerichtOnderwijs en Reken-Wiskunde Alledaags gewoon & Gewoon bijzonder presentatie Groep 1-3 De Kring Landelijk centrum voor Ontwikkelingsgericht."— Transcript van de presentatie:

1 OGO en RW OntwikkelingsGerichtOnderwijs en Reken-Wiskunde Alledaags gewoon & Gewoon bijzonder presentatie Groep 1-3 De Kring Landelijk centrum voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs www.de-activiteit.nl

2 Met sprongen vooruit  Is een cursus die we in het afgelopen schooljaar met de onderbouw hebben gevolgd.  Heeft een heleboel toegevoegd aan onze kennis; we zien overal rekenen in terug  We passen onze kennis toe in ontwikkelingsgericht werken en gebruiken praktische rekenspelletjes in de groepen

3 Met hoeveel mensen gaan we eten? Bij de VVE rekenen we spelenderwijs tijdens het spel.

4 En wat zetten we de gasten voor? Het komt nu écht aan op getallen –meten -meetkunde

5 Meten-meetkunde-getallen van experimenteren naar precieze constructies

6 Maar het gaat allereerst om een goede context voor de rekenwiskundige activiteiten. En die vinden we in de echte werkelijkheid.

7 In deze volgorde: Een thema met rijke activiteiten en interessante leerstof

8 De echte werkelijkheid

9 Ordenen, sorteren is ECHT

10 pinnen of contantlinks-rechts achter elkaar twee aan twee We handelen en onderhandelen over dingen die er ECHT toe doen,

11 We zien elkaar zitten,handelen doen ervaringen op leren én hebben PLEZIER

12 De winkel  Openingstijden  Afrekenen  Een bon maken  Terugtellen  Prijslijst

13 Spel in de hoeken; we maken materiaal om spel te verrijken en hoeken met elkaar te verbinden.

14 Constructieve activiteiten onderzoeken, redeneren en probleem oplossen

15 Wat is Rekenen-Wiskunde? Meer dan…….. getallen en bewerkingen meten meetkunde

16 OGO en RW: in activiteiten! In OntwikkelingsGerichtOnderwijs zie je Rekenen-Wiskunde terug bij alledaagse dingen, bij spel, bij onderzoek.

17 Rol van de leerkracht  Ontwerpen  Begeleiden  Observeren/Registreren/ Evalueren

18 Hoe ? Leerkrachten ontwerpen!  interessante thema’s inhouden,problemen  in samenhang met andere kernactiviteiten  in een uitnodigende leeromgeving

19 met behulp van het 3D model De Activiteit www.de-activiteit.nl doelDomein (facet) didactiek Welk domein? Hele getallen Meten Meetkunde Hoe bieden we het aan? Wat is het doel?

20 OGO en RW Alledaags gewoon & Gewoon bijzonder Je moet het DOEN


Download ppt "OGO en RW OntwikkelingsGerichtOnderwijs en Reken-Wiskunde Alledaags gewoon & Gewoon bijzonder presentatie Groep 1-3 De Kring Landelijk centrum voor Ontwikkelingsgericht."

Verwante presentaties


Ads door Google