De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Den Haag 30 oktober 2012 i-COACH Opleiding i-COACH 2012 Leontine van Schie Ruud Westra 1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Den Haag 30 oktober 2012 i-COACH Opleiding i-COACH 2012 Leontine van Schie Ruud Westra 1."— Transcript van de presentatie:

1 Den Haag 30 oktober 2012 i-COACH Opleiding i-COACH 2012 Leontine van Schie Ruud Westra 1

2 2 Welkom en opening Doelen en werkwijze voor deze bijeenkomst Terugblik op de bijeenkomst van 18 september 2012 Reflectie over 21st century skills Teamcoaching Selecteren, beoordelen en invoeren van software, websites en apps. Game-ificatie Workshop: Daniëlle en Nicolette Het ABC’tje Evaluatie en afronding Agenda

3 Even nog …. 3

4 Doelstelling 4 Aanreiken van informatie, zodat daarmee een schoolspecifieke keuze-procedure ten aanzien van ICT toepassingen kan worden opgesteld en ingevoerd.

5 Opdracht 5 Inventariseren van de huidige praktijk ten aanzien van het selecteren, beoordelen en kiezen van ICT toepassingen in de school.

6 Keuzeproces Doel Voor welk aspect van het onderwijs is kwaliteits- verbetering nodig door middel van het inzetten van software? Wat moet het software- pakket oplossen?  Visie  Schoolplan  Trendanalyses  Onderwijsinspectie  Kwaliteitssysteem  Actieplan(nen)

7 Keuzeproces Groslijst opstellen (3 tot 5 programma’s) Welke programma’s zijn gericht op bovengenoemd doel?  www.leermiddelenplein.nl  Websites van uitgeverijen  Beurzen en congressen  Demo’s

8 Keuzeproces Globale beoordeling van softwareprogramma’s uit de groslijst  Beoordelingsformulier (zie verder)  www.leermiddelenplein.nl Sluit het programma aan bij de doelstellingen die zijn geformuleerd? Lijkt het programma die kwaliteitsverbetering te realiseren die gewenst is? Past de prijs/licentie van het programma binnen het beschikbare budget? Is de opbouw van het programma geschikt voor school? Is de layout van het programma geschikt voor de kinderen die er mee gaan werken?

9 Keuzeproces Selectie (maximaal 2 programma’s)

10 Keuzeproces Gedetailleerde beoordeling van geselecteerde programma’s  Zorgvuldig bekijken van demo’s  Referenties opvragen  Softwarebeoordelingen  Technische specificaties controleren (o.a. beveiliging / licenties)  Bekijken van volledig pakket  Kosten  Tijdschriften (COS, Vives)  Handleidingen  Internet  Kennisnet  …….

11 Keuzeproces Eindadvies  Inhoudelijk eindadvies  Technisch advies Besluit

12 Game-ificatie 12 Meer te denken vanuit gameprincipes: - Kleine (concrete) doelen - Een persoonlijk proces dat de leerling begrijpt en waar hij de baas over is - Eigen progressie laten zien - Wat er geleerd wordt meteen relevant maken - En vooral: duidelijk maken dat fouten maken goed is Het onderwijs wordt daardoor leuker en effectiever.

13 Opdracht 13 Geef een gedetailleerde beoordeling van één of meerdere van de volgende programma’s: Op pad met haas (onderbouw) Bloon (midden-bovenbouw) Tech Ed (Bovenbouw)

14 Diner

15 Daniëlle Nicolette Workshop 15

16 Groot ICT project Ontwerp voor school een standaardprocedure voor selectie, beoordeling en invoering. Plaats deze voor 11 november 2012 op Maxclass. Voorbereiden van de workshop Huiswerk 16

17 Evaluatie opleidingsdag 8 Vooruitblik volgende bijeenkomst d.d. 18 november 2012 Afsluiting 17


Download ppt "Den Haag 30 oktober 2012 i-COACH Opleiding i-COACH 2012 Leontine van Schie Ruud Westra 1."

Verwante presentaties


Ads door Google